jasiek71 14.10.2016 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Grzanie czystym prądem, niestety musi odejść w zapomnienie. Tylko zapaleńcy się załapią. W przyszłym roku zaostrzają normy, później w 2021r. Koniec z grzaniem prądem z COP-1 dla nowych domów. E tam... Zrobi się dach z fotowoltaiki, dokręci kominek na pellet ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 14.10.2016 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 jest jeszcze inna kwestia - może ktoś jest w temacie Pytałem się kiedyś lokalnego polityka w sprawie zapisu w MPZP - żeby był zakaz opalania paliwami stałymi. Stwierdził, że orientował się w temacie i że jest coś takiego w PB jak zmiana nieistotna i w ten sposób można obejść ten zakaz. Potwierdzi lub zaprzeczy ktoś? Może tak samo będzie można w przypadku grzania prądem? wpiszesz w projekt coś co spełnia normy, a potem jako zmiana nieistotna zmienisz na prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 14.10.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 jest jeszcze inna kwestia - może ktoś jest w temacie Pytałem się kiedyś lokalnego polityka w sprawie zapisu w MPZP - żeby był zakaz opalania paliwami stałymi. Stwierdził, że orientował się w temacie i że jest coś takiego w PB jak zmiana nieistotna i w ten sposób można obejść ten zakaz. Potwierdzi lub zaprzeczy ktoś? Może tak samo będzie można w przypadku grzania prądem? wpiszesz w projekt coś co spełnia normy, a potem jako zmiana nieistotna zmienisz na prąd COP 1 zawsze można mieć, ale w domu będzie musiało być coś jeszcze. Nie zazdroszczę za to komuś, kto obejdzie zakaz opalania syfem, zamieszka, a potem jednak po wprowadzeniu się po jakiejś kontroli będzie trzeba jednak remontować kotłownie (chyba, że dym z komina w nowym domu nie wzbudzi niczyich podejrzeń...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 14.10.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 E tam... Zrobi się dach z fotowoltaiki, Za 20k, prostota.. i tanio... dokręci kominek na pellet ... Komin dostawi z WG dla kotłowni... Właśnie o to chodzi COP 1 zawsze można mieć, ale w domu będzie musiało być coś jeszcze. Komin, kominek dla klimatu, piecokuchnie... Nie zazdroszczę za to komuś, kto obejdzie zakaz opalania syfem, zamieszka, a potem jednak po wprowadzeniu się po jakiejś kontroli będzie trzeba jednak remontować kotłownie (chyba, że dym z komina w nowym domu nie wzbudzi niczyich podejrzeń...). Na razie można wstawiać wszystkie najgorsze dziadostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 16.10.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Od kilku dni użytkuję już swoją folię grzewczą i jestem mega zadowolony, zniknął problem uciekającego na górę ciepła i do tego to przyjemne ciepło w nóżki, wspaniałe. Generalnie jak ktoś jest w takiej sytuacji jak ja, to nie ma o czym myśleć, tym bardziej, ze cena jest naprawdę przystępna, a komfort niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 16.10.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Od kilku dni użytkuję już swoją folię grzewczą i jestem mega zadowolony, zniknął problem uciekającego na górę ciepła i do tego to przyjemne ciepło w nóżki, wspaniałe. Generalnie jak ktoś jest w takiej sytuacji jak ja, to nie ma o czym myśleć, tym bardziej, ze cena jest naprawdę przystępna, a komfort niesamowity Jakie folie dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 16.10.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Hot film, 140w/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 16.10.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Hot film, 140w/m2 Możesz zdradzić orientacyjną cenę za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.10.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Możesz zdradzić orientacyjną cenę za m2? Ok 70 zł za 1m2 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 17.10.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 30m2 folii, zaciski, dwa sterowniki(takie do programowania) taśma samowulkanizacyjna, przesyłka. 2100 zł brutto. Na aliexpres można taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 17.10.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 30m2 folii A jak wygląda zużycie prądu przy takim ogrzewaniu, będzie to w miarę ekonomiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 17.10.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 To zależy jaki masz dom, w moim będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 17.10.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 ja mam dom z bali, dałbym to na poddasze tylko, ok.50 m.kw. tam mam 20cm wełny lambda 32. Dół to podłogówka tradycyjna, na górę mam co prawda wypuszczone rury do grzejników ale zastanawiam się nad sensem rozwijania tej instalacji bo to inne temperatury pracy niż podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 17.10.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Ciężko ocenić, kto wie jaką masz szczelność i ciągłość izolacji. Musisz pokalkulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 17.10.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Już abstrahując od tego a przyjmując taki sam stopień izolacyjności budynku dla różnych wariantów ogrzewania to tego typu folie jak wyglądają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.10.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Już abstrahując od tego a przyjmując taki sam stopień izolacyjności budynku dla różnych wariantów ogrzewania to tego typu folie jak wyglądają? Np http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6290533779&ref=last-visited Naprawdę tak ciężko sobie poszukać ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 17.10.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Chodziło mi bardziej o to jak "to wygląda" w sensie ekonomicznym porównując do innych wariantów ogrzewania przyjmując taki sam stopień izolacyjności domu. Nawet jeśli chodziło o opis w aukcji to jest to oczywiste handlowe zachwalanie towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.10.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Chodziło mi bardziej o to jak "to wygląda" w sensie ekonomicznym porównując do innych wariantów ogrzewania przyjmując taki sam stopień izolacyjności domu. Nawet jeśli chodziło o opis w aukcji to jest to oczywiste handlowe zachwalanie towaru. Ok ... A czy różni się 1kWh z kabli grzewczych od tego z grzejnika elektrycznego czy folii grzewczej...? Jeżeli chałupa potrzebuje np 50 kWh energii na dobę dla utrzymania komfortu to masz dostarczyć te 50 kWh nieważne czym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 17.10.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Jak użyję farelki to dochodzi też prąd zużyty na wiatrak Albo jeśli będę grzał wodę w bojlerze i puszczał ją na grzejniki to też zużyte 50kWh będzie dawało taki sam efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.10.2016 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Jak użyję farelki to dochodzi też prąd zużyty na wiatrak Albo jeśli będę grzał wodę w bojlerze i puszczał ją na grzejniki to też zużyte 50kWh będzie dawało taki sam efekt? 50 kWh to 50 kWh ... Nieważne czy przyniesiesz w wiaderku czy wypłynie z kabla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts