Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jest jeszcze inna kwestia - może ktoś jest w temacie

Pytałem się kiedyś lokalnego polityka w sprawie zapisu w MPZP - żeby był zakaz opalania paliwami stałymi. Stwierdził, że orientował się w temacie i że jest coś takiego w PB jak zmiana nieistotna i w ten sposób można obejść ten zakaz. Potwierdzi lub zaprzeczy ktoś?

Może tak samo będzie można w przypadku grzania prądem? wpiszesz w projekt coś co spełnia normy, a potem jako zmiana nieistotna zmienisz na prąd :yes:

jest jeszcze inna kwestia - może ktoś jest w temacie

Pytałem się kiedyś lokalnego polityka w sprawie zapisu w MPZP - żeby był zakaz opalania paliwami stałymi. Stwierdził, że orientował się w temacie i że jest coś takiego w PB jak zmiana nieistotna i w ten sposób można obejść ten zakaz. Potwierdzi lub zaprzeczy ktoś?

Może tak samo będzie można w przypadku grzania prądem? wpiszesz w projekt coś co spełnia normy, a potem jako zmiana nieistotna zmienisz na prąd :yes:

COP 1 zawsze można mieć, ale w domu będzie musiało być coś jeszcze.

Nie zazdroszczę za to komuś, kto obejdzie zakaz opalania syfem, zamieszka, a potem jednak po wprowadzeniu się po jakiejś kontroli będzie trzeba jednak remontować kotłownie (chyba, że dym z komina w nowym domu nie wzbudzi niczyich podejrzeń...).

E tam...

Zrobi się dach z fotowoltaiki,

Za 20k, prostota.. i tanio...

dokręci kominek na pellet ...:cool:

Komin dostawi z WG dla kotłowni...

Właśnie o to chodzi :p

COP 1 zawsze można mieć, ale w domu będzie musiało być coś jeszcze.

Komin, kominek dla klimatu, piecokuchnie...

Nie zazdroszczę za to komuś, kto obejdzie zakaz opalania syfem, zamieszka, a potem jednak po wprowadzeniu się po jakiejś kontroli będzie trzeba jednak remontować kotłownie (chyba, że dym z komina w nowym domu nie wzbudzi niczyich podejrzeń...).

Na razie można wstawiać wszystkie najgorsze dziadostwo.

Od kilku dni użytkuję już swoją folię grzewczą i jestem mega zadowolony, zniknął problem uciekającego na górę ciepła i do tego to przyjemne ciepło w nóżki, wspaniałe. Generalnie jak ktoś jest w takiej sytuacji jak ja, to nie ma o czym myśleć, tym bardziej, ze cena jest naprawdę przystępna, a komfort niesamowity

Od kilku dni użytkuję już swoją folię grzewczą i jestem mega zadowolony, zniknął problem uciekającego na górę ciepła i do tego to przyjemne ciepło w nóżki, wspaniałe. Generalnie jak ktoś jest w takiej sytuacji jak ja, to nie ma o czym myśleć, tym bardziej, ze cena jest naprawdę przystępna, a komfort niesamowity

Jakie folie dałeś?

Chodziło mi bardziej o to jak "to wygląda" w sensie ekonomicznym porównując do innych wariantów ogrzewania przyjmując taki sam stopień izolacyjności domu. Nawet jeśli chodziło o opis w aukcji to jest to oczywiste handlowe zachwalanie towaru.

Ok ...:)

A czy różni się 1kWh z kabli grzewczych od tego z grzejnika elektrycznego czy folii grzewczej...?

Jeżeli chałupa potrzebuje np 50 kWh energii na dobę dla utrzymania komfortu to masz dostarczyć te 50 kWh nieważne czym ...:yes: