rwojtek 30.10.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 .... co się zmienia? to ustawienia sterowników musisz do licznika dostosować a nie odwrotnie W licznikach dystrybutora zmienia się czas z letniego na zimowy. Nie mówimy o "przypadkowych" przesunięciach o kilka(naście) minut do których dostosowujemy sterowniki w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.10.2016 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 czas tak , ale nie ustawienie taniej taryfy z 13-15 na 15-17 i odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 30.10.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Konrad u nas w PGE nie ma zmiany. z Twoim Duonem jest inaczej? Chyba nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 30.10.2016 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Konrad u nas w PGE nie ma zmiany. z Twoim Duonem jest inaczej? Chyba nie.... Ja mam w pge i jest zmiana. Pażdziernik -kwiecień 13-15, maj- wrzesień 15-17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 30.10.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 No tak ale jak się nie ma osobnego licznika na cwu? No a indukcja? jedni mają gaz inni prąd więc też w teorii nie powinno się wliczać. No ale kto to ma opomiarowane żeby odjąć ? Ja mam podliczniki. Średnio w mc u mnie wychodzi to tak: - Kuchnia 110kWh (indukcja, piekarnik , zmywarka, lodówka, zamrażalka) - Wentylacja 37kWh (Brink HR400) - Oświetlenie 45 kWh (Głównie LED, oświetlenie wkoło domu) - Sprzęt IT 73kWh (serwer na Atomie, 3 routery Wifi, 3 tablety na ścianach) - Sprzęt RTV 35kWh(LCD 42 Samsunga, dekoder NCplus, Amplituner) - Pralnia 55kWh (Pralka, suszarka) - CWU - 300kWh (Min raz dziennie pełna wanna, trójka dzieciaków , prysznic sporadycznie) - Pozostałe 32kWh (gniazda 230V - ładowarki, laptopy i inne podłączone do zwykłych gniazd w domu) Dom spory, trójka małych dzieciaków , dwójka dorosłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 30.10.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 No to chyba trochę siana poszło na liczniki. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.10.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Konrad u nas w PGE nie ma zmiany. z Twoim Duonem jest inaczej? Chyba nie.... to nie sprzedawca a OSD decyduje , dzwoniłem kiedys do PGE Dystrybucji i potwierdzałęm , jutro jestem w MIelcu to jeszcze sie dopytam Ja mam w pge i jest zmiana. Pażdziernik -kwiecień 13-15, maj- wrzesień 15-17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 30.10.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 to nie sprzedawca a OSD decyduje , dzwoniłem kiedys do PGE Dystrybucji i potwierdzałęm , jutro jestem w MIelcu to jeszcze sie dopytam Nie ma co sprawdzac, tylko i wyłacznie dystrybutor decyduje o godz. załaczen II taryfy, to sprzedawca musi sie dostosowac. Inaczej mówiac sprzedawca nie moze oferowac taryfy której nie ma dystrybutor na swoim terenie działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 30.10.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 W PGE jutro jest ostatni dzień z taryfą pozaszczytową w godzinach 15-17. Od wtorku przenosimy godziny na 13-15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.10.2016 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 W PGE jutro jest ostatni dzień z taryfą pozaszczytową w godzinach 15-17. Od wtorku przenosimy godziny na 13-15. U nas nie ma zmiany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 31.10.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 U nas nie ma zmiany ... [ATTACH=CONFIG]371567[/ATTACH] Umm przy takim liczniku to latem i zima masz w różnych godzinach. Bo nie spodziewam się w nim obsługi czasu letniego i zimowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.10.2016 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Umm przy takim liczniku to latem i zima masz w różnych godzinach. Bo nie spodziewam się w nim obsługi czasu letniego i zimowego Wszystko zależy od ustawień tego zegara poniżej licznikia ( widać fragment ...) mi akurat pasuje tak jak jest... A sam licznik siedzi sobie w swojej budce od 2003 roku więc nie jest to najnowszy krzyk mody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 31.10.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 U mnie też w PGE już od miesiąca 13-15 - co region to inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.10.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Wszystko zależy od ustawień tego zegara poniżej licznikia ( widać fragment ...) mi akurat pasuje tak jak jest... A sam licznik siedzi sobie w swojej budce od 2003 roku więc nie jest to najnowszy krzyk mody ... Ale juz niedługo, liczniki tego typu mają okres legalizacji 15 lat czyli w 2018 pozegnasz sie z nim bezpowrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 31.10.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 My Niedawno taki wymieniliśmy u teściów, co awaria prądu, to się godziny taryfy zmieniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 31.10.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Nie ma co sprawdzac, tylko i wyłacznie dystrybutor decyduje o godz. załaczen II taryfy, to sprzedawca musi sie dostosowac. Inaczej mówiac sprzedawca nie moze oferowac taryfy której nie ma dystrybutor na swoim terenie działania. to ja wiem że tylko OSD decyduje o taryfie a sprzedawca tylko moze sie dostosowac sprawdziłem w PGE Dystrybucja - podział jest kalendarzowy 1.10 do 31.03 13-15 a od 1.04-30.09 15-17 - także M.A.G. - mógłes mieć jeszcze lepsze proporcje tania/droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 31.10.2016 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 jak tam liczniki? u nas październik (i cały sezon) to 183 kWh. dla porównania zeszłoroczny październik to 211 kWh. teraz utrzymujemy nieco wyższą temperaturę wewnątrz, ale mamy też więcej zysków bytowych i mniej strat (GWC, uszczelnione drzwi, docieplona resztkami styro jedna ze ścian wewnętrznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 31.10.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 jak tam liczniki? u nas październik (i cały sezon) to 183 kWh. dla porównania zeszłoroczny październik to 211 kWh. teraz utrzymujemy nieco wyższą temperaturę wewnątrz, ale mamy też więcej zysków bytowych i mniej strat (GWC, uszczelnione drzwi, docieplona resztkami styro jedna ze ścian wewnętrznych). Kurcze, mi idzie teraz ( w domu miedzy 23 a 24 stopnie) 1.5-2 m3 gazu na dobę na CO !!! Ale wystarczy, że się przerzucę na klimę i zużyję mniej niż połowę tego, też będzie ciepło ale przyjemnej podłogi brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 31.10.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 jak tam liczniki? u nas październik (i cały sezon) to 183 kWh. dla porównania zeszłoroczny październik to 211 kWh. teraz utrzymujemy nieco wyższą temperaturę wewnątrz, ale mamy też więcej zysków bytowych i mniej strat (GWC, uszczelnione drzwi, docieplona resztkami styro jedna ze ścian wewnętrznych). U mnie w tym miesiącu pójdzie więcej niż analogicznie w zeszłym roku. Ale październik dużo zmniejszy i mało słońca. Czyżby u ciebie było lepiej z pogodą w tym październiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 31.10.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 U mnie w tym miesiącu pójdzie więcej niż analogicznie w zeszłym roku. Ale październik dużo zmniejszy i mało słońca. Czyżby u ciebie było lepiej z pogodą w tym październiku? gorzej. średnia temperatura wg pobliskiej stacji meteo jest niższa o 0,9°C, a nasłonecznienie (kWh/m2) niższe aż o ponad 30% (rok temu 52,9, w tym roku 35,4). na wynik składają się czynniki wymienione w poprzednim poście. wydaje mi się też, że po wstawieniu filtrów F7 mamy mniejszą wymianę pomimo zwiększenia prędkości wentylatorów. wilgotność OK, ale filtry F7 zbyt szybko się zużywają, więc czekają nas kolejne eksperymenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts