noname2 01.12.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 U nas listopad 860,5 kWh nCO. W zeszłym roku 785,3 kWh. Na razie temperatura wewnątrz ok. 22,5* (średnia na wyrzutni), w połowie grudnia zjedziemy do 21* Średnia temperatura dobowa to 5,3* a w zeszłym roku 8,3* a więc sporo chłodniej. Dni słonecznych w tym roku 3 a w zeszłym 8. To wspolczuje tych dni-tygodnia kiedy temp spadnie do 21 C. Chyba lepiej okna otworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 01.12.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Devi parter 10 kWh + PC Jula 460 kWh (24/7) Devi piętro 252 kWh PC p-p 5 kWh CWU 238 kWh najbardziej energożerny listopad w mojej historii ale to chyba przez niedomagającą PC Jula która chodziła na okrągło 24/7 na niskich parametrach albo po prostu zimniejszy miesiąc Pyxis nazwałby to pudrowaniem trupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 01.12.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 COP 1 nieco jest więc.... Ja też wrzucam i tutaj i przy pompach grzejąc w tandemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 01.12.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Pyxis nazwałby to pudrowaniem trupa A jeszcze inni protezowaniem. Ale co z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 01.12.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Przynajmniej u mnie takiego zimnego listopada nie pamiętam. http://www.andretti.pl/wxtempsummary.php jako punkt odniesienia..... jeśli chodzi o średnie temperatury, to tylko w Listopadzie 2011 było niżej...(od 2008) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 01.12.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 http://www.andretti.pl/wxtempsummary.php jako punkt odniesienia..... jeśli chodzi o średnie temperatury, to tylko w Listopadzie 2011 było niżej...(od 2008) No to mamy w tym roku i październik i listopad dużo gorszy niż lata ubiegłe. Gdzie to ocieplenie klimatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 01.12.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 No to mamy w tym roku i październik i listopad dużo gorszy niż lata ubiegłe. Gdzie to ocieplenie klimatu? Chodzi Ci chyba o skutki podniesienia temperatury na ziemi, więc może to być także ekstremalna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 01.12.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Chodzi Ci chyba o skutki podniesienia temperatury na ziemi, więc może to być także ekstremalna zima O to to to to A poza tym prawdziwej zimy w tym roku ma nie być. Taka bryndza jak teraz podobno aż do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 01.12.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Od 10 listopada 220kwh taryfa 1 = 150zł 630kwh taryfa 2 = 214 zł To jest zużycie za cały prąd w domu, Trochę dużo, miałem źle podłączoną suszarkę do prania i musiałem suszyć po 4 h, teraz poprawiłem i suszę wsad w 1.5h. Dzięki temu jedno suszenie nie połknie mi już 8kWh prądu Swoją drogą może ktoś mi pomoże, mam sterowniki dotykowe termofol i kiedy jest włączona funkcja grzania, to sterowniki same się od siebie nagrzewają, przez co przekłamują pomiar i nie dochodzi do zadanej temperatury, ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 01.12.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Swoją drogą może ktoś mi pomoże, mam sterowniki dotykowe termofol i kiedy jest włączona funkcja grzania, to sterowniki same się od siebie nagrzewają, przez co przekłamują pomiar i nie dochodzi do zadanej temperatury, ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać? To bolączka większości sterowników. Ja mam wyciągnięte czujniki temperatury, przelutowane na dłuższy kabelek i wsadzone w ścianę. Możesz też "oszukiwać" zadając wyższą temp. ale musisz wyczaić jak bardzo podnieść temp. zadaną żeby odpowiadała pożadanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 01.12.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 To chyba będę musiał o 10 stopni podnieść, bo ten idiotyczny sterownik grzeje się w środku do 36 stopni. Jakbym wiedział to bym wywalił sondę z podłogi na ścianę, a tak dupa. Mogę oddać na gwarancję, ale co mi z tego ,jak mam dwa obok siebie i puszki obsadzone na ten rozmiar sterowników. Może pomyślę o lutowaniu, dużo z tym roboty? Brałeś zwykły kabel, czy jakiś specjalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 01.12.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Czy dużo? ja wszystkie przelutowałem chyba w jeden wieczór. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?196641-Indywidualny-z-p%C5%82askim-dachem-EcoHouse&p=6649675&viewfull=1#post6649675 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 01.12.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Od 10 listopada 220kwh taryfa 1 = 150zł 630kwh taryfa 2 = 214 zł To jest zużycie za cały prąd w domu, Trochę dużo, miałem źle podłączoną suszarkę do prania i musiałem suszyć po 4 h, teraz poprawiłem i suszę wsad w 1.5h. Dzięki temu jedno suszenie nie połknie mi już 8kWh prądu Co to znaczy zle podlaczona suszarka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 01.12.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Nie chciało mi się kuć sciany do komina, więc trzasnąłem redukcję i wpiąłem ją do zlewu Ale tak jak obstawiałem, za mały przekrój nie nadążał odprowadzić powietrza i pranie nie schło. Znalazłem trochę czasu, przekułem się do komina i teraz jest luz malina. I wszsytko suche jak pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 01.12.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Czy dużo? ja wszystkie przelutowałem chyba w jeden wieczór. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?196641-Indywidualny-z-p%C5%82askim-dachem-EcoHouse&p=6649675&viewfull=1#post6649675 Dzięki, nie mogę dojrzeć na zdjęciu, jak to zrobiłeś? Dwa miedziane przewody zwarte ze sobą na końcu? Ja póki co napchałem wełny mineralnej do sterownika, żeby ograniczy ciepłe powietrze, myślę też o wycieńciu góry puszki, żeby powietrze mogło ulecieć Edytowane 1 Grudnia 2016 przez scrabie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.12.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 To bolączka większości sterowników. Ja mam wyciągnięte czujniki temperatury, przelutowane na dłuższy kabelek i wsadzone w ścianę. Czy te sterowniki macie podłączone przez styczniki czy bezpośrednio do kabli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 01.12.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 bezposrednio do folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 01.12.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Nie chciało mi się kuć sciany do komina, więc trzasnąłem redukcję i wpiąłem ją do zlewu Ale tak jak obstawiałem, za mały przekrój nie nadążał odprowadzić powietrza i pranie nie schło. Znalazłem trochę czasu, przekułem się do komina i teraz jest luz malina. I wszsytko suche jak pieprz Suszarka niekondensacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 01.12.2016 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 nie, wolałem zwykłą, dużo tańsza i bezawaryjna a zwrot na energooszczędności mniej więcej nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 01.12.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Mój sterownik w pomieszczeniu t/z referencyjnym ma możliwość kalibracji o 10*C. Było przekłamanie o 3*C, które zniwelowałem porównując temperaturę z legalizowanym termometrem. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts