jasiek71 07.12.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 A te sterowniki to po "tuningu" czy przed ...? Jeżeli nic z nimi nie robiłeś to temperaturą pokojową jest Aktualna temperatura sterownika a ta jest zależna od przekaźnika znajdującego się w środku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.12.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Co masz na myśli pisząc o tuningu ? Jedyne co to to przeszedł lekką korektę bo pokazywał różną temperaturę od innych termometrów w domu. Położyłem koło siebie trzy i ustawiłem średnią teraz pokazuje trochę mniej niż inny który stoi na stole ale to chyba normalne bo od ściany jest mu chłodniej. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.12.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Co masz na myśli pisząc o tuningu ? Jedyne co to to przeszedł lekką korektę bo pokazywał różną temperaturę od innych termometrów w domu. Położyłem koło siebie trzy i ustawiłem średnią teraz pokazuje trochę mniej niż inny który stoi na stole ale to chyba normalne bo od ściany jest mu chłodniej. Mam takie same sterowniki ... Pisaliśmy tu o tym wielokrotnie , czujnik temperatury pomieszczenia jest kantowany przez pracujący wewnątrz przekaźnik ... Trzeba czujnik wyciągnąć na zewnątrz obudowy aby pokazywał prawdę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.12.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Ale on ma przecież możliwość korekty temperatury to mu nie wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 07.12.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Coś nie gra... Piszesz o temp. wody 25*, płyta <23*, a w pomieszczeniu >23*... Tak jakby ten czujnik w płycie wskazywał zbyt mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.12.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Dlatego to piszę, płyta ma 23 cm czujnik jest na około 13 a rurki pod górnym zbrojeniem jakieś 5cm. Mógłby ktoś podać temperatury płyty dla porównania. Co nie zmienia faktu że w domu jest gorąco eureka to jest jeden sterownik dwu temperaturowy a ja korygowałem temperaturę tego wbudowanego od powietrza, pokazywał mi za dużo drugi czujnik jest w płycie i sterownik pewnie też go skorygował dlatego pokazuje co pokazuje bo nie ma możliwości ustawień osobno dla dwóch czujników. Jednym słowem do dupy taki sterownik. Masz Jasiek jakieś zdjecie po tuningu ? Edytowane 7 Grudnia 2016 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.12.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Ale on ma przecież możliwość korekty temperatury to mu nie wystarczy ? Zrób korektę na zero i podaj jakie masz temperatury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 07.12.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Aha, rurki wyżej, to może i tak jest. Odnośnie pytania jak ustawić kocioł, to wg mnie nie powinieneś ograniczać jego mocy (ilość grzałek), a tylko zmniejszyć temp. zasilania. By grzał dłużej z niższą temp. zasilania. Wtedy bardziej liniowo będzie się nagrzewać płyta (mniej wzrostów i spadków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.12.2016 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Coś nie gra... Piszesz o temp. wody 25*, płyta <23*, a w pomieszczeniu >23*... Tak jakby ten czujnik w płycie wskazywał zbyt mało. Jak zrobi korektę to dowiemy się ile ma faktycznie płyta przy czujniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.12.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) temperatura na "0" czujnik zewnętrzny i teraz juz nie wiem do ilu ją grzać ale chyba zostawię jak było przynajmniej wskazania wbudowanego bedą normalne bo terza pokazuje 28. Gdzie można kupić dobry termometr który pokazuję rzeczywistą temperaturę ? http://i.imgur.com/eI2F4n7l.jpg Edytowane 7 Grudnia 2016 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.12.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 temperatura na "0" czujnik zewnętrzny http://i.imgur.com/eI2F4n7l.jpg IN czy OUT ...? Jeszcze nie spotkałem sterownika tego typu aby wymagał kilku stopniowej korekty ... Ile mają teraz obydwa ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.12.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Out 26,9 in 28 przy korekcji "0" A teraz trzy różne środek salonu na tym małym 24,5 zgadza się tylko wilgotność która właśnie spadła bo reku się wietrzy żeby mieć srednią temperaturę z tych trzech programator Warmtec ma 4,5 stopnia korekty. Może to dlatego że puszka do niego jest na piankę mocowana ? http://i.imgur.com/1y6kbXfl.jpg Edytowane 7 Grudnia 2016 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.12.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Out 26,9 in 28 przy korekcji "0" A teraz trzy różne środek salonu na tym małym 24,5 zgadza się tylko wilgotność która właśnie spadła bo reku się wietrzy http://i.imgur.com/1y6kbXfl.jpg A co one pokazują...? Temperaturę podłogi na środku salonu ...?( Chyba na niej leżą...?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.12.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Temperaturę powietrza leżą na stole edytowałem post i może nie widziałeś zadałem pytanie "Może to dlatego że puszka do niego jest na piankę mocowana ?" Czy jak czujnik włożę pod panele będzie to miarodajne ? Został mi ostatni pokój do zrobienia i jeszcze mogę włożyć. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 07.12.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 76,1 to w Fahrenheit-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.12.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.12.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Temperaturę powietrza leżą na stole edytowałem post i może nie widziałeś zadałem pytanie "Może to dlatego że puszka do niego jest na piankę mocowana ?" Czy jak czujnik włożę pod panele będzie to miarodajne ? Został mi ostatni pokój do zrobienia i jeszcze mogę włożyć. Jak możesz to wyciąg czujnik podłogowy i zobacz co on pokazuje będąc w pomieszczeniu ...( jak to się ma do twoich pozostałych termometrów ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.12.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Nie da rady go wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.12.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Nie da rady go wyciągnąć To może inaczej... Jak włączysz ogrzewanie to temperatura rośnie w takim samym tempie na wszystkich tych twoich termometramch czy ta na sterowniku pokojowym jest znacznie "szybsza" ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.12.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Ta na sterowniku rośnie szybko i jest "ulotna". W godzinę lekko rośnie o trzy stopnie ale i tak samo szybko spadała już myślałem że czegoś nie dopilnowałem. Dlatego przełączyłem na czujnik w płycie. Dziś po 22 włączę i sprawdzę to dokładnie. Obecnie temperatura stabilna ostatnie grzanie o 6 rano z zysków to tylko plazma:) Nic nie gotowane bo żona Jeszcze w pracy. Na zewnątrz -2,2 http://i.imgur.com/ECzooAT.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts