Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te temperatury to też takie sobie wskazanie, bo inna jest tuż przy podłodze, a inna na wysokości 1,5 metra. A już jak klimę włączę to mam 26stopni na tym wyższym, a nad podłogą niecałe 23.

Jak jest grzana podłogą, to komfort jest przy niższych temperaturach, a jak nie ma komfortu bo ponuro, to klimą cyk i już fajnie.

Brakuje mi tylko możliwości dogrzania powietrza w te największe mrozy. Niby jest wtedy pogodnie, ale i tak przydałby się kominek, albo choćby farelka z wiatraczkiem.

Te temperatury to też takie sobie wskazanie, bo inna jest tuż przy podłodze, a inna na wysokości 1,5 metra. A już jak klimę włączę to mam 26stopni na tym wyższym, a nad podłogą niecałe 23.

Jak jest grzana podłogą, to komfort jest przy niższych temperaturach, a jak nie ma komfortu bo ponuro, to klimą cyk i już fajnie.

Brakuje mi tylko możliwości dogrzania powietrza w te największe mrozy. Niby jest wtedy pogodnie, ale i tak przydałby się kominek, albo choćby farelka z wiatraczkiem.

Wsadź nagrzewnicę kanałową za reku do nawiewu.

fundament i 10cm aqua dookola plus kubelek dla zabezpieczenia.

waham sie czy w podloge dac 20 czy 25 - jak radzi oszczednyGrzes

10 cm od zewnątrz fundamentu to niewiele, pytanie z czego będziesz budował ściany jeżeli będzie to silikat niczym nie odcięty, straty ciepła do fundamentu

będą duże, pamiętaj ze, przy podłogówce wylewka akumulacyjna ma najwyższą temperaturę w domu, wg mnie jeżeli możesz dać 25 styro to daj ale cieńsza wylewka ma mniejszą akumulację więc trzeba ją grzać wyżej -też niedobrze straty i '''nogi puchną"":

Może i to nie głupie. Na nawiewie z 30 stopni nie powinno zaszkodzić peflexom. Jeszcze może akumulator od melexa i grzałka na 12v i ładowanie w taniej. Hehe.

Aż popatrzę ile to takie cudo kosztuje.

Ja u siebie mam taką...

http://allegro.pl/nagrzewnica-kanalowa-elektryczna-200-1-0-kw-1f-i6042954269.html

Doczepiłem sterowanie i ustawiłem na 35* i tak sobie pyka...

Do fotowoltaiki będzie jak znalazł ...:)