jasiek71 02.02.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 U mnie za listopad i grudzień przyszło 800zł. Mniej niż za dwa miesiące w lecie jak miałem taryfę G11. U mnie za cały 2016r wyszło 5412,81 zł G12 w PGE ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 02.02.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Na moje wyczucie: Gdybym ustawił temperaturę posadzki na 22,5 to w pomieszczeniu miałby minimum jeden stopień mniej czyli 21-21,5. Oczywiście piszę przy temp. w okolicach zera tak jak teraz. Ciekaw jestem tego pomiaru. Sam zrobię test w weekend i ustawię temp. posadzki na 26 zobaczymy co będzie się działo w domu Podziel się wrażeniami Jestem bardzo ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 02.02.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Jak mierzycie temp. podlogi ? Powierzchni czy czujnik zatopiony glebiej ? Warto by to podawac. Zaryzykowałem i czujnik podłogowy umieściłem w kawałkach PEX-a.pomiędzy rurkami podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 02.02.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Temperatury jakie trzymasz kolego Barth3z? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 02.02.2017 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Temperatury jakie trzymasz kolego Barth3z? 22oC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.02.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 22oC Taaa... Chyba w salonie... Sam napisałeś że w sypialniach masz mniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 02.02.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 W kuchni Pod warunkiem, że chodzi klima. Oczywiście żartuje. Utrzymuje takie temperatury jakie zapewniają mu komfort. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 02.02.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 No i wygląda mi na to, że dogrzewanie klimą wcale się nie opłaca ze względu na drogi prąd. No i to mi podsunęło pomysł aby baniak od CWU obejrzeć z izolacji i wsadzić w większy baniak i go zaizolować. Potem dodać wentylator i mamy akumulacyjną nagrzewnicę kanalową. Praca na tej samej wodzie oznacza praktycznie bezawaryjność, nie licząc grzałki i wentylatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 02.02.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Taaa... Chyba w salonie... Sam napisałeś że w sypialniach masz mniej ... W sypialni - jednej. A w łazience 23oC. Co w tym złego co napisałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 02.02.2017 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 No i wygląda mi na to, że dogrzewanie klimą wcale się nie opłaca ze względu na drogi prąd. No i to mi podsunęło pomysł aby baniak od CWU obejrzeć z izolacji i wsadzić w większy baniak i go zaizolować. Potem dodać wentylator i mamy akumulacyjną nagrzewnicę kanalową. Praca na tej samej wodzie oznacza praktycznie bezawaryjność, nie licząc grzałki i wentylatora. Ja pierdykam taki dom to eksperyment 2.0 .Przydało by się dostać te baniaki za darmo .A ja mam taki pomysł zbiornik do cwu z możliwością wkręcenia grzałki i wężownicą i nagrzewnica wodna (może są kanałowe) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 02.02.2017 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 A ja mam taki pomysł zbiornik do cwu z możliwością wkręcenia grzałki i wężownicą i nagrzewnica wodna (może są kanałowe) . I jeśli nagrzewnica jest wyżej niż baniak to można zasilać grawitacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 02.02.2017 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 No i wygląda mi na to, że dogrzewanie klimą wcale się nie opłaca ze względu na drogi prąd. No i to mi podsunęło pomysł aby baniak od CWU obejrzeć z izolacji i wsadzić w większy baniak i go zaizolować. Potem dodać wentylator i mamy akumulacyjną nagrzewnicę kanalową. Praca na tej samej wodzie oznacza praktycznie bezawaryjność, nie licząc grzałki i wentylatora. Nie bardzo rozumiem co oznacza zwrot "na tej samej wodzie"? Bo już nie wiem co chcesz zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 02.02.2017 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Ja płacę w rozliczeniu 6-miesięcznym (mniejsze opłaty stałe), rachunek za wszystko nco, cwu, wentylacje, bytowy 148zł / miesiąc, rozliczeniowy ostatni miesiąc 161zł, czyli średnio 150zł/miesiąc rocznie będzie 1800zł. Teraz dostałem niższe prognozy o parę zeta. No ale malutki dom i tylko 2os. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 02.02.2017 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Że nie zgnije, podobnie jak stare instalacje co. Woda się odgazuje i nie trzeba nawet anody zmieniać.Ale to pomysł dla zupełnie odjechanych. Tyle, że może zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 02.02.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 W kuchni Pod warunkiem, że chodzi klima. Oczywiście żartuje. Utrzymuje takie temperatury jakie zapewniają mu komfort. Pozdrawiam Te 22oC to temp. jaką mam nastawioną na klimie. Przy takiej nastawie klima dogrzewa do ok. 23oC i wyłącza się, ponieważ nie potrafi zejść z modulacją niżej. Włącza się znów przy ok. 22oC. Klima i podłogówka załączają się razem o 13:00 i pracują do 15:00. Klima, mimo, że nie ma kagańca od 15:00 praktycznie nie włącza się do 20:00 - 21:00. PS. Dziwne te żarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 02.02.2017 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Moje zdanie takie : Sama klima mało komfortowa w mroźne dni, jak jest powyżej 0 jak teraz, kable wystarczą w łazience Same kable dają radę (od 2 tygodni tylko kable u mnie chodzą, i jeszcze parę tygodni to potrwa), brakuje natomiast szybkiego dogrzania na żądanie ! Same kable nie ochłodzą domu lecie. A kable + klima jak może być gorsza od samych kabli ? kwestia rozsądnego ustawienia, to, że split dmucha w salonie, a niby nie dochodzi do sypialni, to nie znaczy, że tam nie można ustawić kabli każdy ustawia jak mu pasuje, nie ma z tym kłopotu. Ja najczęściej zamykałem drzwi do sypialni, żeby mi nie dowiewało ! (szczególnie w słoneczne dni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dred1975 02.02.2017 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Wykładzinę połóż. Przyszedł rachunek za dwa miesiące. Razem 1107zl. Spoko. U mnie za 2 miesiące wyszło 808zł wszystko czyli co ,cwu,reku i bytowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 02.02.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Moje zdanie takie : Sama klima mało komfortowa w mroźne dni, jak jest powyżej 0 jak teraz, kable wystarczą w łazience Same kable dają radę (od 2 tygodni tylko kable u mnie chodzą, i jeszcze parę tygodni to potrwa), brakuje natomiast szybkiego dogrzania na żądanie ! Same kable nie ochłodzą domu lecie. A kable + klima jak może być gorsza od samych kabli ? kwestia rozsądnego ustawienia, to, że split dmucha w salonie, a niby nie dochodzi do sypialni, to nie znaczy, że tam nie można ustawić kabli każdy ustawia jak mu pasuje, nie ma z tym kłopotu. Ja najczęściej zamykałem drzwi do sypialni, żeby mi nie dowiewało ! (szczególnie w słoneczne dni) Potwierdzam! Kwestia mądrego ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 02.02.2017 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Przemo, moje maile masz w spam ? Się robi. EDYCJA: Znaczy się... spokojnie. Edytowane 2 Lutego 2017 przez Przemek Kardyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 02.02.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 No i wygląda mi na to, że dogrzewanie klimą wcale się nie opłaca ze względu na drogi prąd. No i to mi podsunęło pomysł aby baniak od CWU obejrzeć z izolacji i wsadzić w większy baniak i go zaizolować. Potem dodać wentylator i mamy akumulacyjną nagrzewnicę kanalową. Praca na tej samej wodzie oznacza praktycznie bezawaryjność, nie licząc grzałki i wentylatora. Najwyraźniej nie wszystkim. Ale z tym baniakiem możesz próbować lubię eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts