jasiek71 13.09.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 To nie wiem co robic bo ja mam od 4,5 do 8-9 - dolewalibyscie? dolej i nie kombinuj, przy zbyt małej akumulacji będziesz musiała częściowo korzystać z dziennej taryfy, jak będzie za grubo o te kilka cm. to nic się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 13.09.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Tam gdzie ma mniej - piec(e) akumulacyjny (e) (może być Duo Heat). w tej wylewce ma już kable, ma sobie jeszcze piec dostawić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 14.09.2011 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Chciałbym poznać ten cudowny środek który połączy 2 cm beton. No chyba, że się zmieniła technologia w produkcji betonu przez ostatnie lata. Gość dla świętego spokoju da jeden dzień roboty i da dyla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 14.09.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Jak wylewkę masz na gładko to nie znam środka który to trwale szczepi cienką warstwę wylewki. Bardziej to trzeba by było zdrapać mechanicznie aby uzyskać szorstką warstwę szczepną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.09.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 niema to jak narobić sobie problemów nie do pokonania;)jak tynkujemy sufit to raczej nie myślimy że nam zaraz na głowę spadnie, wylewka też raczej do góry nie poleci...przed klejeniem płytek to raczej też nie zdzieramy posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.09.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 wmnichostatnio tynkowaliście ściany i pewnie na tych posadzkach jest syf na maksa, ma być wyskrobane z wszelkich farfocli i dosłownie poodkurzanejak boisz sie że odpadnie to dajcie cieniutką warstwę kleju do płytek i na to wylewkę (mokro na mokro), niech mi ktos nie gada że odpadnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 14.09.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 A co myślicie o tym, żeby na dole dać kable grzejne w wylewce, a na poddaszu piece akumulacyjnye (np. Duo Heat), czy raczej zostać przy kablach po całości? Oczywiście WM z rekuperacją też będzie, może Bartosz, tym bardziej, że firma jest z mojego miasta. A jak według was odizolować garaż? Ławy i fundament garażu i domu wspólne, tylko odizolować same ściany? No i jeszcze CWU, zastanawiam się czy nie lepiej dać podgrzewacze przepływowe zamiast boilera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 14.09.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 O widzisz, a o tym nie pomyślałem, że podgrzewacze będą pracowały praktycznie w drogiej taryfie. To pewnie zostanę przy zasobniku lub dam powietrzną pompę ciepła.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 14.09.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 CWU będzie potrzeba trochę (ja, żona + dwie córki). Mam taki zamiar nie ocieplać podłogi w garażu, natomiast ocieplę ściany i dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 15.09.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ktoś mi powiedział ,że to zły pomysł z tym nie ocieplaniem podłogi garażu bo potem pęka wszystko.Czemu by coś miało pękać nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 15.09.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 jak chcesz grzać garaż to wtedy ocieplenie podłogi ma jeszcze jakiś sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 16.09.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 "pęka wszystko" bo źle zrobione, częściej płyta (jeśli o nią chodzi) pęka na izolacji a nie na gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.09.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 ale co wszstko? Ściany? Podłoga? Strop? Dom cały? Taka "historia miejska" raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 19.09.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Jakiej mocy przyłącze macie do ogrzewania elektrycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankoo 19.09.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Może warto by było zapytać znajomych, widząc jaką mają powierzchnię... jakie kwoty płacą za dany miesiąc. Ja ogrzewałam w mieszkaniu elektrycznie i płaciłam ogromną kasę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.09.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 płaciłam ogromną kasę :/ rozwiń to co napisałaś, jakie mieszkanie, jakie docieplenie, okna, grzejniki, dwie taryfy czy jedna...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Jakiej mocy przyłącze macie do ogrzewania elektrycznego? Ja wziąłem 17kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 19.09.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 A ja mam pytanie do osób już grzejących od kilku sezonów. Czy w zimie musicie czasem grzać w I taryfie? A jeśli tak to jaki jest udział tego ogrzewania w całości zużytej energii na ogrzewanie? Tylko proszę o odpowiedź osoby na pełnej elektryce. A nie kominkowo-elektrycznej. Pytam bo elektryczne ogrzewanie kusi i nęci. Ale ekonomia dla mnie über alles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.09.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Czy w zimie musicie czasem grzać w I taryfie? A jeśli tak to jaki jest udział tego ogrzewania w całości zużytej energii na ogrzewanie? Tylko proszę o odpowiedź osoby na pełnej elektryce. A nie kominkowo-elektrycznej. Pytam bo elektryczne ogrzewanie kusi i nęci. Ale ekonomia dla mnie über alles. pierwsze trzy sezony u nas były bez kominka,jeżeli ci nie przeszkadza spadek o ok. 1,5-2* w ciągu dnia to da się tylko na taniej taryfie;) oczywiście takie spadki tylko w tedy jak są silne mrozy..., w okresach przejściowych to nawet te dwie godz. po południu się nie wykorzystuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 19.09.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Czyli do -10 to da rady iść w tylko II taryfie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts