autorus 02.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 hihi Na wszelki wypadek robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Niekoniecznie, żeby się sprzedawało musi dawać zysk większy niż PC bo inaczej się nie sprzeda.Tak czy inaczej warto jednak zrobić podłogówkę wodną na wszelki wypadek )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.10.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 czy bojler 80 litrowy sprawdza się?czy wystarcza wody do kąpieli? i jakie temperatury utrzymujecie na takim bojlerze? jakiej firmy najlepiej kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 03.10.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Jaśli przez cały dzień będziesz mył ręce tylko w zimnej wodzie to do kąpieli wystarczy, no chyba, że licznik jednotaryfowy i jazda przez całą dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 03.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 .czy bojler 80 litrowy sprawdza się?czy wystarcza wody do kąpieli? i jakie temperatury utrzymujecie na takim bojlerze? jakiej firmy najlepiej kupić? Zdecydowanie lepszy i wydajniejszy będzie zbiornik zintegrowany z podłogówką wodną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.10.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Poczytałem o tym http://www.zimna-fuzja.pl/2011/01/swiety-graal-odkryty/ i powiem Wam, że jak to nie jest ściema to przy wykorzystaniu takich urządzeń w domu świat stanie na głowie. Wszystko co do tej pory znamy przepadnie, kopalnie elektrownie wiatraki itp. ale byłyby jaja - ogrzewanie za kilka zł w roku oczywiście pomijając koszty wykorzystania patentu jak dla mnie to ściema:cool: dlaczego wszędzie na zdjęciach całe to urządzenie wygląda jakby było zrobione z byle czego i poklejone taśmą klejącą, wszystko wygląda chaotycznie jakby było robione na pięć minut przed zrobieniem zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.10.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 czy bojler 80 litrowy sprawdza się?czy wystarcza wody do kąpieli? i jakie temperatury utrzymujecie na takim bojlerze? jakiej firmy najlepiej kupić? ja u siebie mam 80l i jakoś wystarcza, ale jak ktoś lubi poleżeć w wannie to niestety się nie da (no chyba że w zimnej...),na prysznic dla trzech osób wystarczy jak od czasu do czasu podgrzejesz w dziennej taryfie to świat sie nie zawali... jak lubicie lać dużo ciepłej wody to albo większy zbiornik, albo zmienić nawyki;) mam ustawione na 60*, bojler Galmet Heros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.10.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Galmet Heros to chyba standard na tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.10.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Galmet Heros to chyba standard na tym wątku A wcale,że nie. Ja miałem wybrać: Elektromet,Nordic 2400 Elektronik,140l;) http://www.elektromet.com.pl/nordic-2400-elektronik/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.10.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 też będę sobie musiał w końcu coś wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.10.2011 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Hej. Jest sens dawac podliczniki do samego ogrzewania? Bo tanie to nie jest (z tego co sprawdzalam to jakies 70-80 dych na jedna faze czyli ponad 200 trzeba wydac) A czemu 3 liczniki a nie jedent trójfazowy? http://allegro.pl/licznik-zuzycia-energii-3-fazowy-lcd-elektroniczny-i1833168872.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.10.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 A czemu 3 liczniki a nie jedent trójfazowy? http://allegro.pl/licznik-zuzycia-energii-3-fazowy-lcd-elektroniczny-i1833168872.html Ten jest trójfazowy, ale chyba tylko jednotaryfowy. wmnich planuje kable grzewcze i wykorzystanie II taryfy. Ja mam do tych celów taki dwutaryfowy: http://allegro.pl/licznik-energii-pradu-3-faz-2-taryfowy-zegar-i1845116981.html Oprócz tego, że spełnia swoje funkcje i jest tani, to traktuję go jako eksponat muzealny Miło popatrzeć na rzeczy z tamtej epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.10.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 W bym chciał taki z naliczaniem impulsowym żeby podpiąć do tego IB i sobie statystyki robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.10.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 A wcale,że nie. Ja miałem wybrać: Elektromet,Nordic 2400 Elektronik,140l;) http://www.elektromet.com.pl/nordic-2400-elektronik/ fajny bo 140l - tez taki bym chcial ale musi miec dobre parametry = male straty ciepla i malo żreć - chodzi głownie o kąpiel raz na jakiś czas w wannie - potrzeba większa ilość ciepłej wody , bo na co dzien prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 fajny bo 140l - tez taki bym chcial ale musi miec dobre parametry = male straty ciepla i malo żreć - chodzi głownie o kąpiel raz na jakiś czas w wannie - potrzeba większa ilość ciepłej wody , bo na co dzien prysznic No właśnie o to mi chodziło,że 140l,druga sprawa to dwie grzały,które w sumie dają 2,4kW czego nie spotkałem w innych bojlerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 A czemu 3 liczniki a nie jedent trójfazowy? ja mam siedem, do każdej pętli osobny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.10.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 co wy żeście się po zapierali na te 140l?czym większy zbiornik tym większa strata dobowa, ja mam 80 i w zupełności wystarczycałkiem wychlapany nagrzewa się do 60* w jakieś trzy godziny, ale po godzinie można już wziąć prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 wmnich, licznik zamontowany w "kotłowni", tam gdzie wisi piec Kospel i mierzy tylko zużycie pieca. Schowany w skrzynce metalowej elektrycznej. Zajmuje trochę miejsca, ale nie wadzi mi to.Odpowiednio zaprogramowany zegar PCM-01 Metronu załącza w nim I albo II taryfę, byś wiedziała jakie masz zużycie w każdej z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.10.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 budowlany_laik - ja mam dokładnie taki sam podlicznik i sterownik ich auch;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.10.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ja mam 120L od 6:00 nagrzewa sie do 45oC co spokojnie wystarcza na kąpiel+ prysznic. Zona czasami rano ma kaprys na kąpiel (wanna prostokąt 170cm) + ja prysznic i oboje mamy ciepłą wodę, potem 13-15 bojler dogrzewa się do 60oC. Więc na jedną kąpiel + prysznic a nawet dwa spokojnie 120l wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts