jasiek71 19.07.2019 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Jaki model? Jaka cena? Teraz czas na elektromobilność, może by Jasiek złożył jakąś konwersję Jak ogarnę autonomię swojej chałupy to pomyślę o jakimś elektrowozie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 19.07.2019 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Jak ogarnę autonomię swojej chałupy to pomyślę o jakimś elektrowozie... No te 12-13MWh to będzie wyzwanie. Życzę powodzenia (poważnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.07.2019 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 No te 12-13MWh to będzie wyzwanie. Życzę powodzenia (poważnie). Potraktuj to trochę z przymrużeniem oka, bardziej chodzi mi o autonomię bytowego , cwu i ewentualnie częściowo ogrzewania... Chociaż jak trochę rozpowszechnią się elektrowozy a przez to na rynku wtórnym zacznie przybywać używanych baterii w rozsądnych cenach to może i dało by się ogarnąć i ogrzewanie pędzone jakąś pompą ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.07.2019 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Tyle że mamy lato i ja chodzęNie założyłem po to by grzaćJak widać grzać się da spokojnie z Cop=1I nikt z tego powodu nie płaczeWięc nieuzasadnione są Wasze sugestieTo nie jest wątek dla osób chcących grzać pompami na prąd To jest wątek dla osób grających czystym prądem elektryczną wodną podłogowa i/lub kable grzewczeI/lub panele ale oni mają swój wątek tak jak i pompiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 22.07.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 (edytowane) Tyle że mamy lato i ja chodzę Nie założyłem po to by grzać Jak widać grzać się da spokojnie z Cop=1 I nikt z tego powodu nie płacze Więc nieuzasadnione są Wasze sugestie To nie jest wątek dla osób chcących grzać pompami na prąd To jest wątek dla osób grających czystym prądem elektryczną wodną podłogowa i/lub kable grzewcze I/lub panele ale oni mają swój wątek tak jak i pompiarze Wcześniej było łatwiej. Teraz, to nie jest tak prosto. Edytowane 24 Lipca 2019 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 28.07.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 Panowie na sprzedaż piec elektryczny CO grzałka w rurce przyłącza 1" termostat. Cena 720zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 29.07.2019 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Tyle że mamy lato i ja chodzę Nie założyłem po to by grzać Jak widać grzać się da spokojnie z Cop=1 I nikt z tego powodu nie płacze Więc nieuzasadnione są Wasze sugestie To nie jest wątek dla osób chcących grzać pompami na prąd To jest wątek dla osób grających czystym prądem elektryczną wodną podłogowa i/lub kable grzewcze I/lub panele ale oni mają swój wątek tak jak i pompiarze Ja zupełnie łopatologiczne pytanie mam. Jak w wykończonym domu zakłada się klimę? Chodzi mi to estetykę, bo ta zawsze wygrywa u żony. Odpadają wszelkie maskownice, coś ciągnięte po ścianach i maskowane. Twoje LG to jest 'split'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 29.07.2019 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Ja zupełnie łopatologiczne pytanie mam. Jak w wykończonym domu zakłada się klimę? Chodzi mi to estetykę, bo ta zawsze wygrywa u żony. Odpadają wszelkie maskownice, coś ciągnięte po ścianach i maskowane. Twoje LG to jest 'split'? Mi się udało dać w salonie punkt-w-punkt. Śladu nie ma z żadnej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 29.07.2019 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Jak widać grzać się da spokojnie z Cop=1 I nikt z tego powodu nie płacze do czasu , opłata mocowa pomoże otworzyć oczka https://globenergia.pl/oplata-mocowa-wlasciciele-fotowoltaiki-zyskuja-podczas-gdy-inni-szykuja-portfele/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 29.07.2019 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 do czasu , opłata mocowa pomoże otworzyć oczka https://globenergia.pl/oplata-mocowa-wlasciciele-fotowoltaiki-zyskuja-podczas-gdy-inni-szykuja-portfele/ 45zł za 1000kWh ... dużo czy do przełknięcia? Tak przy okazji, właśnie dziś dostałem pismo z energetyki,że od o1.05.2019 jest zmiana w zakresie określania mocy umownej w powiązaniu z mocą przyłączeniową i mogę nieodpłatnie ją zmienić z dokładnością do 1kW zgodnie z tabelą. To chyba ma coś wspólnego z ową opłatą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.07.2019 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 do czasu , opłata mocowa pomoże otworzyć oczka https://globenergia.pl/oplata-mocowa-wlasciciele-fotowoltaiki-zyskuja-podczas-gdy-inni-szykuja-portfele/ Pobierana w godzinach określonych przez pachołka imperatora. Czyli w jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 29.07.2019 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 45zł za 1000kWh ... dużo czy do przełknięcia? Tak przy okazji, właśnie dziś dostałem pismo z energetyki,że od o1.05.2019 jest zmiana w zakresie określania mocy umownej w powiązaniu z mocą przyłączeniową i mogę nieodpłatnie ją zmienić z dokładnością do 1kW zgodnie z tabelą. To chyba ma coś wspólnego z ową opłatą ? raczej nie , bo liczyć będą realne zużycie . 10MWh 450zł ,to nie będzie raczej być , albo nie być , jednak kwota już odczuwalna w jakimś stopniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 29.07.2019 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) Pobierana w godzinach określonych przez pachołka imperatora. Czyli w jakich? tego chyba nawet wróż Maciej nie wie będzie obliczana na podstawie stawki opłaty mocowej oraz wolumenu zużycia energii elektrycznej w wybranych godzinach doby, poszczególnych miesięcy. Godziny te mogą obejmować szczyt zapotrzebowania na moc w KSE i/lub uwzględniać szczytowe zapotrzebowanie poszczególnych odbiorców. https://www.cire.pl/item,131664,1,0,0,0,0,0,oplata-mocowa-czyli-jak-rzad-chce-sfinansowac-rynek-mocy.html Jak wiadomo i/lub(czasopisma) może mieć kolosalne znaczenie . Edytowane 29 Lipca 2019 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.07.2019 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Logiczne wydaje mi sie tu wspieranie taniej taryfy i tępienie drogiej ii g11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 29.07.2019 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Pobierana w godzinach określonych przez pachołka imperatora. Czyli w jakich? Może w szczytowych dla danego regionu? W G12 z dwiema dziennymi godzinami też operator wybiera które to są, przynajmniej Enea tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.07.2019 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Może w szczytowych dla danego regionu? W G12 z dwiema dziennymi godzinami też operator wybiera które to są, przynajmniej Enea tak robi. W g12 W w enei niema dziennego okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 29.07.2019 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 g12 W czytaj dokładnie G12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 29.07.2019 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 W g12 W w enei niema dziennego okienka https://www.enea.pl/pl/dladomu/oferty-dla-domu/strefy_godzinowe_dla_domu Jest...w G12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.07.2019 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Wiem ale ja tylko dorzuciłem że ja nie mam w g12W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.07.2019 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) Mało szczegółów.Ponadto opłata jest do kwoty netto?Jeśli tak, to będzie ponad 50zł.Dajcie pełny papier na to. Edytowane 29 Lipca 2019 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts