jasiek71 22.11.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 hahaha dobre - ja jeszcze okien nie wstawiłem i nie mieszkam w domu , będę miał WM a moja żona na wszelki wypadek kazała okna zamówić otwierane - na szczęście udało się te północne przeforsować fixy juz czuję że to nie na wszelki wypadek tylko po to by regularnie wietrzyć mi domek Konrad na wszelki wypadek nie montuj klamek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_121 23.11.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Daj więcej szczegółów - ile izolacji w podłodze, U=0,7 to zapewne dla wkładu szybowego?, czy będzie rekuperator. Powinieneś mieć OZC - masz tam wartość kWh/m2*rok - na tej podstawie oszacujesz ile PLN wydasz na sezon grzewczy w zależności od źródła ciepła. Dzięki jak będe miał OZC się odezwe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.11.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja otwierałem dopiero jak mi się chałupa nagrzała i to tylko nocą. Muszę dokupić siatki bo robactwa od razu sporo w domu. U mnie drzwi tarasowe sa latem zawsze otwarte, ale w ciągu dnia, w nocy nigdy właśnie ze względu na owady. Nocą spokojnie przez by-pass na dużej wymianie i spokojnie wychłodzisz dom. Więc jak wspominałem okna tylko jak chcę i to z reguły balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 24.11.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Elekro grzewcy montujcie Klimatyzatory do grzania .Można takie kupić nawet po 1500 zł.Przy takiej pogodzie jak do tej pory mogą obniżyć koszty grzania 2 do 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.11.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 przy takiej pogodzie jak teraz to my nie mamy kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.11.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 przy takiej pogodzie jak teraz to my nie mamy kosztów Ile razy w ciągu ostatniego tygodnia paliłeś w kominku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.11.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Ile razy w ciągu ostatniego tygodnia paliłeś w kominku ? Wczoraj przy 20,5 stopnia w domu na wyraźną sugestię Konkubiny która chciała się rozwodzić jak nie rozpalę. 4 kawałki drewna + 2 brykiety. Wcześniej jakieś 2 tygodnie temu. Wczoraj przełączyłem bojlery z powrotem w "tryb letni" właśnie dlatego że nie mając wody z kominka bojler pracował też w drogiej taryfie. Rozpalanie powyżej 0 w moim przypadku wiąże się z dyskomfortem termicznym. Nad czym boloję i nie mogę doczekać się mrozów. Bo palić lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.11.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Przy 20,5 stopnia, to moja już by na bank się rozwiodła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.11.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 A ja przy 22 stopniach umieram z gorąca. Takie rzeczy niestety trzeba sprawdzać przed ślubem. Lub wzięciem wspólnego kredytu na 30 lat jak w naszym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.11.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 A ja przy 22 stopniach umieram z gorąca. Takie rzeczy niestety trzeba sprawdzać przed ślubem. Lub wzięciem wspólnego kredytu na 30 lat jak w naszym przypadku. Moja przy 22 to w polarze łazi:D A ja przez cały rok w krótkim rękawku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 27.11.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Liwko no i wreszcie wyjaśniło dlaczego musisz mieć PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.11.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Liwko no i wreszcie wyjaśniło dlaczego musisz mieć PC W tej chwili mam 22,4 a moja a jakże, w polarze:) Zimne te moje babsko, ale serce ma gorące;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 27.11.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 U tego gatunku gorące serce często bierze się z misiowego rozumku:) Mi 22 stopnie to aż natto, no ale moja również w polarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.11.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 gdyby świat składał się z kobiet do domy 3 litrowe byłby trudne do zbudowania a pasywne nie istniałyby wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 27.11.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 zaraz tu wpadnie jakąś kobita i da wam popalić za te szowinistyczne teksty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.11.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 dzisiaj też kazała rozpalić... :bash:Dobrze że do sypialni kominek nie dociera to mam przyzwoite 20,7. Henryk!! To już dwa razy!! Masz pełne prawo nazwać mnie kominkarzem a nie elektrycznym!!! Tak swoją drogą moze przygarnie mnie jakaś cycata, zimnolubna i bogata piekność? Mogę mieszkać za tylko za seks. Pracę mam dobrą to nie będzie musiała mnie sponsorować. Na priv propozycje poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 27.11.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Rozpalanie powyżej 0 w moim przypadku wiąże się z dyskomfortem termicznym. ...pewnie też częściej bierzesz prysznic i częściej się przebierasz... a nie myślałeś nad rozbiciem namiotu w ogrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.11.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Z tym prysznicem to nie zrozumiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 27.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 skoro u mnie na zewnątrz jest w tej chwili +8, to pewnie bedąc w domu jesteś spocony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.11.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Tak swoją drogą moze przygarnie mnie jakaś cycata, zimnolubna i bogata piekność? Mogę mieszkać za tylko za seks. Pracę mam dobrą to nie będzie musiała mnie sponsorować. Na priv propozycje poproszę. Znam taką jedną. W moim mieście stoi pomnik w formie wielkiego głazu. Wszyscy gadają, że ten głaz to owej z nerki wyciągnęli:lol2: Kumpel powiedział, że w prezencie kupi jej wózek... ...widłowy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts