miloszenko 29.11.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 stać mnie E tam przeciez nie o to chodzi Myslalem, ze skoro piszesz w watku dla maniakow to bedziesz chcial wycisnac ze swojego systemu wiecej, np na czasy na kubie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.11.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 To ja pzdr Was chlopaki - aha odnosnie "temperatur" w domu to moj maz, mimo ze jestesmy razem lat ...14 (po slubie kilka zaledwie) - ale zlecialo - zawsze by utrzymywal 30 stopni niezaleznie ile by to mialo kosztowac... To przy podłogówce życzę wszystkiego najlepszego:D Już ktoś pisał, że przy takiej temperaturze to nie tylko kurz się unosi, ale i fugi z podłogi lądują na suficie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.11.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 E tam przeciez nie o to chodzi Myslalem, ze skoro piszesz w watku dla maniakow to bedziesz chcial wycisnac ze swojego systemu wiecej, np na czasy na kubie Pozdrawiam maniakiem coraz mniej (ostatnio robię odczyty w cyklu miesięcznym a na początku były robione codziennie) ale nie onanistą energetycznym; a serio: wiem, wiem... tuning przeprowadzę podczas remontu za kilka lat - oczywiście na tyle, na ile się da; jak pan boog da więcej czasu, to przyłożę się przy nastepnym domu, bo wprowadzanie radykalnych zmian w tym byłoby nieuzasadnione ekonomicznie i przypominałoby leczenie syfa pudrem a że w międzyczasie pompki i inne cudeńka potanieją, bo skończy się strzyżenie, to będzie taka wartość dodana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 29.11.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 maniakiem coraz mniej (ostatnio robię odczyty w cyklu miesięcznym a na początku były robione codziennie) ale nie onanistą energetycznym; a serio: wiem, wiem... tuning przeprowadzę podczas remontu za kilka lat - oczywiście na tyle, na ile się da; jak pan boog da więcej czasu, to przyłożę się przy nastepnym domu, bo wprowadzanie radykalnych zmian w tym byłoby nieuzasadnione ekonomicznie i przypominałoby leczenie syfa pudrem a że w międzyczasie pompki i inne cudeńka potanieją, bo skończy się strzyżenie, to będzie taka wartość dodana... żytko możesz podać jakieś namiary jak twój projekt domu wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.11.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Gozej z podloga, nie wiem, moze to to, ze w nocy sie studzi, to nie zdaza sie w dzien nagrzac i dzis szla prawie 6 godzin i jakis upalow nie bylo (letnia podloga) .... Choc tyle ze w domu cieplej sie zrobilo (i mokrzej) odkad mamy drzwi, to i tak w nocy temp spada dosc nisko w srodku. masz nie rozgrzany budynek, tak przy okazji nie grzejesz w nocy tylko w dzień na drogim prądzie ?? puść ogrzewanie na całą noc..., nie bój się nic się nie usmaży:D kilka takich "stintów" nocami i będzie ciepło w domu...(załóż w końcu te sterowniki, anie takie eksperymenty...) takie pyrkanie po kilka godzin nic nie daje , wszystko rozłazi się po "kościach " w zimnym pomieszczeniu podłogi do wysokiej temp. nie zagrzejesz, bo czym bardziej się rozgrzewa to rośnie delta pomiędzy temp. pomieszczenia i wszystko na bieżąco wypromieniowuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.11.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) żytko możesz podać jakieś namiary jak twój projekt domu wygląda priv Edytowane 29 Listopada 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.11.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) wstydzę się; Edytowane 29 Listopada 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.11.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Zytko: nia badz taki - my tez chcemy zobaczyc. też sie przyłączam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.11.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 też sie przyłączam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.11.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) Hm - nie znam sie, ale z tego co rozumie tak na oko laika, to cholerne mostki tak? Czy jak jest zolte to jest ok? Tez chce sciagnac sobie z ciekawosci takie cosik to zdjęcie robione chyba w słoneczny dzień i ściana jest rozgrzana... ale jestem ślepy z boku są jak byk" kolorki" odpowiedzialne za daną temperaturę ... Edytowane 29 Listopada 2011 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.11.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Porównywanie rok do roku niewiele daje. W radiu wczoraj słyszałem, że w zeszłym roku o tej porze mieliśmy śnieg po kolana:) Do 25-go XI w dzień było 5-7 a w nocy 2-3, dopiero od 26 zaczęły się nocne przymrozki i około 0 w dzień. A od 1.XII zaczęła się zima. W zeszłym roku notowałem temteratury dzień w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.11.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 wstydzę się; hehhee, dobre, dobre, nie ma sie co wstydzić nawet najlepszym aparatme czasami zdjęcie nie wyjdzie, photoshop i będzie ok:-) Ja właśnie zamierzam zrobić termowizję na dniach tylko temperatury sa mało sprzyjające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.11.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Marcin - weź pod uwagę że u ciebie o tej porze roku są trochę inne temperatury niż np. na górnym śląsku Z tego co pamiętam, to rok temu u mnie już był regularnie śnieg Wiem, tyle że uwaga była że nie moge porównywac rok do roku, a wg moich notatek wychodzi na to że jednak mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.11.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 hehhee, dobre, dobre, nie ma sie co wstydzić nawet najlepszym aparatme czasami zdjęcie nie wyjdzie, photoshop i będzie ok:-) Ja właśnie zamierzam zrobić termowizję na dniach tylko temperatury sa mało sprzyjające. a jakie są te sprzyjające temperatury?-mocno poniżej 0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.11.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 U mnie przy termowizji temperatura była coś ok -10st i na dodatek wieczorem aby nie było zakłamań od słońca. Ale na jednej cześć styro i tak jeszcze zostało wyłapane że nadal trzyma ciepło z dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.11.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Termowizję najlepiej robić wcześnie rano, lub w pochmurny dzień. Jeżeli w dzień było słońce, to wieczorem mogą zdjątka wyjść nieco zakłamane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.11.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Im zimniej i więcej chmur tym lepiej im. No i bez deszczu, chociaż to ma bardziej znaczenie w przemysle energetycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.11.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 I jeszcze dodam. Termowizję należy zrobić i od zewnątrz i od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 30.11.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 I jeszcze dodam. Termowizję należy zrobić i od zewnątrz i od wewnątrz. Co da zrobiona od wewnątrz? Rozkład temperatur w pokojach? Zewnętrzna przy np. -10 da dosyć wyraźny obraz, ale od wewnątrz przy +23? Pierwsze słyszę, ale widać człowiek uczy się całe życie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 30.11.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Co da zrobiona od wewnątrz? Rozkład temperatur w pokojach? Zewnętrzna przy np. -10 da dosyć wyraźny obraz, ale od wewnątrz przy +23? Pierwsze słyszę, ale widać człowiek uczy się całe życie:) Daje dosc duzo, np pokazuje szczelnosc okna. Jakos tak lepiej widac jak sie zimne wkrada do srodka niz jak cieple ucieka na zewnatrz, zwlaszcza jak jakies okno na pietrze i dostep z zewnatrz utrudniony Przy okazji mozna tez zauwazyc bardziej wilgotne miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts