Lobo_M 20.12.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie domniemam,mam ofertę Juz Ci pisałem że oferta to jest papier i nic poza tym, a ja na twoje oferty mam konkretne przykłady użytkowników FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.12.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Skoro tak na to patrzysz to u mnie robocizna za: rozłożenie kanalizy, montaż i podłączenie hydroforu i studni (50mb), montaż i podłaczenie studni, instalacja ZWU CWU, wyniosła 3200zł, dla domu 150m2 to na chłopski rozum za swoje CO zapłaciłeś 7tyś za robociznę? W miedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.12.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Zaistniały w czasoprzestrzeni dwie okoliczności: - uświadomiłem sobie, że przegrałem życie nie instalując sobie podłogówki (a co ma powiedzieć biedny coulignon, który ma tylko konwektory...) - skończyła mi się - zakupiona w promocyjnej cenie 39,90 Whisky William Lawsons z Tesco Dobranoc, pozdrawiam najbardziej tych, którzy mają wodną podłogówkę. he he he... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Juz Ci pisałem że oferta to jest papier i nic poza tym, a ja na twoje oferty mam konkretne przykłady użytkowników FM. Jeśli ktoś jest ofiarą to da się wy..yć Od tego jest umowa na usługę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.12.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 u mnie co cwu kanaliza kominek powietrze robocizna 4 tyś niecałe.nie wiem czy przy elektrycznym ale przy wodnym to samowola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 20.12.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Kazdy grzeje tym co lubi....a pozniej wchodzi na FM i pisze że płaci 200zł za sezon :rotfl: ProStaś dawaj do mnie ja ma stary zapas przywieziony z UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie domniemam,mam ofertę I dalej Marcin Cetera będzie uważał,że kable są tańsze od wodnej podłogówki ??? Słucham dalszego tłumaczenia się będę bo jak widzisz, była to po pierwsze firma co nigdy ich nie kładła więc od razu bym ich skreślił bo skoro nie kładła to w czym oni lepsi od inwestora? Po drugie jak widzisz co z tego ze oni tyle chca skoro nie dostaja od inwestora, proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 W miedzi? To juz twój problem, mogłeś ze złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Jeśli ktoś jest ofiarą to da się wy..yć Od tego jest umowa na usługę... To dlaczego ich nie wezmiesz, juz pisałem, zaryzykuj i weź najtańszą firmę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 20.12.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 To juz twój problem, mogłeś ze złota. Hi Hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 20.12.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Juz Ci pisałem że oferta to jest papier i nic poza tym, a ja na twoje oferty mam konkretne przykłady użytkowników FM.Tu masz konkretny przykład : http://cennik-budowlany.remontuj.pl/cennik/ogrzewanie-podlogowe Koszt wykonania jednego metra kwadratowego ogrzewania podłogowego wynosi średnio od 100 do 300 zł. Tańszym rozwiązaniem jest montaż wodnego ogrzewania podłogowego (ok 150 zł/m2). Natomiast ogrzewanie podłogowe elektryczne może kosztować nawet 300 zł za metr kwadratowy. Należy również liczyć się z dodatkowymi wydatkami tj. koszt instalacji szafki i rozdzielacza do ogrzewania podłogowego. Za jedną sztukę należy zapłacić średnio 345 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.12.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 na co Cię nie stać ?? na dom energooszczędny ??? chyba żartujesz, przy prostej bryle można spokojnie zrobić dom 4-5l bez większego wysiłku , odrobina wysiłku i żadna pompa Ci nie jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) będę bo jak widzisz, była to po pierwsze firma co nigdy ich nie kładła więc od razu bym ich skreślił bo skoro nie kładła to w czym oni lepsi od inwestora? . U nas w regionie jest wiele firm specjalizujących się w ogrzewaniu prądem na kablach,oferty jakie dostałem to 120zł/m2 na Elektrze do 150zł/m2 na Devi. Czy uważasz,że przedstawiciel Elektry w Gliwicach kłamał dając mi taką ofertę ? Jeszcze raz się pytam Marcina Cetery,gdzie jest ta tańszość instalacji na kablach ? Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 20.12.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Kurcze fajnie czyta się te wykrzykniki:) Chyba najlepiej będzie jak każdy zainteresowany zrobi sobie kosztorys na te dwie opcje ogrzewania swojej chaty. Jeden umie położyć sobie rurki drugi kable. Pomierzyć, po przeliczać, przemyśleć i dojść do własnego wniosku co się w danej sytuacji opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 20.12.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 MI sie najlepiej podoba opcja Jaśka-hydraulik a położył kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.12.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 - skończyła mi się - zakupiona w promocyjnej cenie 39,90 Whisky William Lawsons z Tesco Dobranoc, pozdrawiam najbardziej tych, którzy mają wodną podłogówkę. ja wodnej nie mam ale .... .... jutro skocz do Tesco po 1l whisky Grand's - za jedyne 62 zł http://farm4.staticflickr.com/3186/3020783443_95a023d6cf_z.jpg?zz=1 http://farm4.staticflickr.com/3173/3020783045_152a93baa1_z.jpg?zz=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Tu masz konkretny przykład : http://cennik-budowlany.remontuj.pl/cennik/ogrzewanie-podlogowe znowu żart? cenniki swoje a życie swoje, naprawdę wierzysz w to co napisałeś? podaj mi jeden przykład z życia potwierdzający to? skoro Brygada RR podał przykład 12kpln (robocizna +materiał) dla domu 108m2 to wychodzi lekko ponad 100pln/m2 a to i tak wycena przez firmę co nie ma o tym pojecia, do czeo sama sie przyznała. Henok co jak co ale Ty powinieneś poważnie spojrzeć na takie cenniki, Ty "kasujesz" wg nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 20.12.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 u mnie co cwu kanaliza kominek powietrze robocizna 4 tyś niecałe. nie wiem czy przy elektrycznym ale przy wodnym to samowolaKażda zmiana w stosunku do zatwierdzonego projektu budowlanego jest samowolą budowlaną, o ile nie została zaliczona przez projektanta (przed jej wykonaniem) jako zmiana nieistotna. Akurat zmiana sposobu ogrzewania (o ile nie kłóci się np. z MPZP) najprawdopodobniej zostanie przez projektanta zaakceptowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Chyba najlepiej będzie jak każdy zainteresowany zrobi sobie kosztorys na te dwie opcje ogrzewania swojej chaty. Ja robiłem kosztorys na kable(12kW) i na rurki(600mb) i coś mogę powiedzieć,przez firmę i systemem gospodarczym. Wodna jednym i drugim sposobem jest tańsza w wykonaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.12.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Kurcze fajnie czyta się te wykrzykniki:) Chyba najlepiej będzie jak każdy zainteresowany zrobi sobie kosztorys na te dwie opcje ogrzewania swojej chaty. Jeden umie położyć sobie rurki drugi kable. Pomierzyć, po przeliczać, przemyśleć i dojść do własnego wniosku co się w danej sytuacji opłaca. a czy to musi się opłacać ? ja po prostu chciałem mieć nie centralne na kablach... i dom bez kotłowni i innych brudnych i hałaśliwych pomieszczeń... ma być komfortowo, to jest najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts