Gość Arturo72 20.12.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Ja nie musze się zakładać, ja chcę żebyś przyszedł zrobił to, Raczkiem się wycofujesz ? Masz honor ? Czy tylko lubisz się chwalić i bzdury gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Raczkiem się wycofujesz ? Masz honor ? Czy tylko lubisz się chwalić i bzdury gadać... Tak mam, dlatego jak bedzie SSZ Do Ciebie się zgłoszę skoro ja w domu 152m2 zrobiłem kable ze wszystkim za 9kpln ty ogrzewanie wodne zrobisz za mniej, tylko nie pisz kolejny raz o ofertach bo w ich wiarygodność to chyba tylko Ty wierzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 20.12.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 arturo pisał o rozłożeniu a nie o kompletnym ogrzewaniu - zobacz wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.12.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 odnośnie kosztu ułożenia kabli: wg mnie jedyna opcja, do której jest potrzebny elektryk, to pieczątka do gwarancji; tez z takiego założenia wychodzę - mój elektryk młody ambitny chłopak , na potrzeby mojego domu zapisał się nawet na szkolenie do DEVi , będzie 2 instalatorem z uprawnieniami na podkarpaciu - wszytko po to by móc przybić pieczątkę / gwarancja kable miałem sam kłaść ale znając Dandiego , będziemy to robić ramię w ramię - pewnie będzie chciał się nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Pytanie do forumowiczów, ile zapłaciliście za ogrzewanie wodne podłogowe?ile kablarze wydali nie raz było juz tu pisane.Całkowity koszt CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.12.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 arturo pisał o rozłożeniu a nie o kompletnym ogrzewaniu - zobacz wcześniej uważam że rodzaje ogrzewania należy porównywać kompleksowo - czyli wycena wszystkiego co potrzebne by dany system wybudować/kupić/zainstalować/uruchomić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 arturo pisał o rozłożeniu a nie o kompletnym ogrzewaniu - zobacz wcześniej No to jak można porównywac rozłożenie do całkowitego kosztu instalacji na kablach??? To ja przyjadę i położe gładź, ale szlifowac nie będę niech to kto inny zrobi, na tej samej zasadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.12.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 To juz twój problem, mogłeś ze złota. Miałem niemal za darmo sporo rurek i kształtek. Szkoda by było tego nie wykorzystać. Gwarancję na robociznę dostałem dożywotnią Na pewno za robociznę w miedzi zapłaciłem więcej, nie neguję tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 20.12.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 tez z takiego założenia wychodzę - mój elektryk młody ambitny chłopak , na potrzeby mojego domu zapisał się nawet na szkolenie do DEVi , będzie 2 instalatorem z uprawnieniami na podkarpaciu - wszytko po to by móc przybić pieczątkę / gwarancja cała reszta na podkarpaciu robi na lewo? a serio: do tego potrzebne są standardowe uprawnienia; to, co mu wystawiło DEVI, to pewnie ładne i kolorowe, lecz wartość tego jest równa zeru; mam nadzieję, że szkolenie było w ramach reklamy dla firmy i kosztowało również zero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Tak mam, dlatego jak bedzie SSZ Do Ciebie się zgłoszę skoro ja w domu 152m2 zrobiłem kable ze wszystkim za 9kpln ty ogrzewanie wodne zrobisz za mniej, tylko nie pisz kolejny raz o ofertach bo w ich wiarygodność to chyba tylko Ty wierzysz. Ty piszesz,że sam sobie zrobiłeś kable czyli,że materiał ze wszystkim kosztował Cię 9tys.zł na 152m2,ja Ci piszę,że materiał na moje 118m2 kosztuje 5,6tys.zł. 9000/152=59zł/m2 kompletnego c.o 5600/118=47zł/m2 kompletnego c.o Która instalacja jest tańsza ??? Nie pisz mi bzdurnej odpowiedzi,że nie robiłem jeszcze tego.Masz podane ceny za materiał,do wglądu w necie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 20.12.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) uważam że rodzaje ogrzewania należy porównywać kompleksowo - czyli wycena wszystkiego co potrzebne by dany system wybudować/kupić/zainstalować/uruchomić dyskuss był precyzyjny a teraz z Marcinem go rozwadniacie edit: chociaż jak czytam powyższy post, to już nie wiem, o co kaman edit#2: już wiem: Marcin podrabia DEVI Edytowane 20 Grudnia 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 20.12.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Tylko dogadajcie sie z gwarancją )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.12.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 cała reszta na podkarpaciu robi na lewo? a serio: do tego potrzebne są standardowe uprawnienia; to, co mu wystawiło DEVI, to pewnie ładne i kolorowe, lecz wartość tego jest równa zeru; mam nadzieję, że szkolenie było w ramach reklamy dla firmy i kosztowało również zero? jeszcze na nim nie był, ma dopiero się wybrać - koszt 0 zł , chyba jest wymóg u nich w karcie GW ale nie chce mówić na 100% bo nie mam pewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Ty piszesz,że sam sobie zrobiłeś kable czyli,że materiał ze wszystkim kosztował Cię 9tys.zł na 152m2,ja Ci piszę,że materiał na moje 118m2 kosztuje 5,6tys.zł. 9000/152=59zł/m2 kompletnego c.o 5600/118=47zł/m2 kompletnego c.o Która instalacja jest tańsza ??? Nie pisz mi bzdurnej odpowiedzi,że nie robiłem jeszcze tego.Masz podane ceny za materiał,do wglądu w necie... wiec dolicz 2kpln za robocizne i masz 11kpln. A ty zrób w reszcie to swoje (sam robisz?) i powiedz nam ile cię całe CO wyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 20.12.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 jeszcze na nim nie był, ma dopiero się wybrać - koszt 0 zł , chyba jest wymóg u nich w karcie GW ale nie chce mówić na 100% bo nie mam pewności powiedz mu, niech nie traci czasu, tylko zajmie się robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 wiec dolicz 2kpln za robocizne i masz 11kpln. A ty zrób w reszcie to swoje (sam robisz?) i powiedz nam ile cię całe CO wyniesie. Więc dolicz za robociznę 2tys.zł i masz 7600zł !!! cena zł/m2 proporcjonalnie się zwiększy.Licząc tak to dziwie się,że te kable Ci działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 20.12.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) wiec dolicz 2kpln za robocizne i masz 11kpln. A ty zrób w reszcie to swoje (sam robisz?) i powiedz nam ile cię całe CO wyniesie. porównamy Cię cenowo z HenoKiem, który już szykuję ofertę, bo zniknął Więc dolicz za robociznę 2tys.zł i masz 7600zł !!! ale za te 7600 te Twoje rurki nie będą ani o Kelwin cieplejsze; ustalcie najpierw, o czym gadacie - czy kompletne CO, czy samo ułożenie edit: o 2-3K bedą, jak sprężysz powietrze podczas próby szczelności ( o ile będą szczelne) Edytowane 20 Grudnia 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.12.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Ty piszesz,że sam sobie zrobiłeś kable czyli,że materiał ze wszystkim kosztował Cię 9tys.zł na 152m2,ja Ci piszę,że materiał na moje 118m2 kosztuje 5,6tys.zł. 9000/152=59zł/m2 kompletnego c.o 5600/118=47zł/m2 kompletnego c.o Która instalacja jest tańsza ??? Nie pisz mi bzdurnej odpowiedzi,że nie robiłem jeszcze tego.Masz podane ceny za materiał,do wglądu w necie... zrób ... pomieszkaj z jedną zimę... a potem nam tu wszystko opisz ... ile dokładnie wszystko kosztowało (razem z CWU), i jak się sprawuje... ew. co musiałeś przerabiać i za ile ... teraz to tylko gdybanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 A ty zrób w reszcie to swoje (sam robisz?) i powiedz nam ile cię całe CO wyniesie. ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.12.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 dyskuss był precyzyjny a teraz z Marcinem go rozwadniacie edit: chociaż jak czytam powyższy post, to już nie wiem, o co kaman edit#2: już wiem: Marcin podrabia DEVI Marcin jest użytkownikiem, ja potencjalnym inwestorem , na dodatek z 2 kranców polski mnie jako inwestora przy wyborze technologi interesuje całkowity koszt czyli ile musze wydać aby uruchomić ogrzewanie podłogowe wodne lub kable el. w podłodze w analizie uwzględniam wszystko co z danym systemem się wiąże jeśli podłogówka wodna to nie tylko rurki ale i piec , przeglądy wielkość kotlowni etc jeśli kable grzewcze - to liczę sterowniki i to do każdego pomieszczenia , choć dla zaniżenia wartości mógłbym podać że dom zrobię na 1 czy 2 lub 3 i będzie jeszcze taniej samo położenie rurek czy kabli to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts