Gość Arturo72 20.12.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) ale za te 7600 te Twoje rurki nie będą ani o Kelwin cieplejsze; ustalcie najpierw, o czym gadacie - czy kompletne CO, czy samo ułożenie Nie będą cieplejsze,dadzą tyle samo energii jaką dałyby kable. Gadamy o bzdurnym tłumaczeniu,że wodna podłogówka jest droższa w instalacji. samo położenie rurek czy kabli to pikuś Dokładnie,same sterowniki w kablach to jest koszt pieca elektrycznego,nawet x2... Niech Marcin się pochwali ile zapłacił za same sterowniki Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Arturo podstawowe pytania:na jakim jesteś etapie swojego CO CWU?czy robisz to sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 20.12.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Nie będą cieplejsze,dadzą tyle samo energii jaką dałyby kable. Gadamy o bzdurnym tłumaczeniu,że wodna podłogówka jest droższa w instalacji. Dokładnie,same sterowniki w kablach to jest koszt pieca elektrycznego,nawet x2... Niech Marcin się pochwali ile zapłacił za same sterowniki czyli o koszcie ułożenia wodnej podłogówki a nie kompletnego systemu CO opartego na wodzie - i tak to rozumiem; natomiast Marcin odwraca kota ogonem pisząc o kompletnym CO i na to próbuję zwrócić uwagę Edytowane 20 Grudnia 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 20.12.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Gadamy o bzdurnym tłumaczeniu,że wodna podłogówka jest droższa w instalacji. Bo jest..... nie licz Arturo samych rurek licz kompleksowo , ile bedzie cię kosztowac wodna podłogówka włacznie z cwu (działajacą) i zródłem ciepła....i zeby to wszystko w miare komfortowo i tanio działało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Arturo podstawowe pytania: na jakim jesteś etapie swojego CO CWU? czy robisz to sam? Nie będę odpowiadał na Twoje bezsensowne pytania,podałem Ci koszt ogólnodostępnych materiałów z których będzie składała się moja,już wyliczona podłogówka !!! Podobnie jak ty podałeś jedynie koszt swoich materiałów użytych do ogrzewania !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 czyli o koszcie ułożenia wodnej podłogówki a nie kompletnego systemu CO opartego na wodzie - i tak to rozumiem; natomiast Marcin odwraca kota ogonem pisząc o kompletnym CO i na to próbuję zwrócić uwagę Dobra niech będzie skoro wmnich zapłaciła 2kpln za położnie i podłączenie kable, niech z tego za położenie będzie 1kpln, a nawet 1,5kpln to za tyle połozysz wodna podłogówkę? Niech będzie 2kpln bo dom 150m2, dasz na to gwarancję? wmnich dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.12.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie będą cieplejsze,dadzą tyle samo energii jaką dałyby kable. Gadamy o bzdurnym tłumaczeniu,że wodna podłogówka jest droższa w instalacji. Dokładnie,same sterowniki w kablach to jest koszt pieca elektrycznego,nawet x2... Niech Marcin się pochwali ile zapłacił za same sterowniki ja za swoje (7 szt ) dałem 1050 zł kupisz za tyle piec ? równie dobrze za sterowniki można dać 5000zł tak samo za piec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie będę odpowiadał na Twoje bezsensowne pytania,podałem Ci koszt ogólnodostępnych materiałów z których będzie składała się moja,już wyliczona podłogówka !!! Podobnie jak ty podałeś jedynie koszt swoich materiałów użytych do ogrzewania !! A dlaczego uważasz że te pytania sa durne? "na jakim jesteś etapie swojego CO CWU? czy robisz to sam?" czy to tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 ja za swoje (7 szt ) dałem 1050 zł kupisz za tyle piec ? ) Pytałem się Marcina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 20.12.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Dobra niech będzie skoro wmnich zapłaciła 2kpln za położnie i podłączenie kable, niech z tego za położenie będzie 1kpln, a nawet 1,5kpln to za tyle połozysz wodna podłogówkę? Niech będzie 2kpln bo dom 150m2, dasz na to gwarancję? wmnich dostała. 2 dni roboty, dniówka 1000pln brzmi kusząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 A dlaczego uważasz że te pytania sa durne? "na jakim jesteś etapie swojego CO CWU? czy robisz to sam?" czy to tajemnica? Tak,rurki zamierzam sam rozkładać a do podączenia wezmę fachowca ale to nie ma nic do rzeczy,do przemierzenia kabli i podłączenia kabli też bym wzywał fachowca,koszt taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Dokładnie,same sterowniki w kablach to jest koszt pieca elektrycznego,nawet x2... Niech Marcin się pochwali ile zapłacił za same sterowniki Wiesz czym ja sie różnie od Ciebie? Tym że dla mnie nie ma tajemnic. Ja nie boje sie podać ile zapłaciłe, nawet jeżeli przepłaciłem. śledzisz temat więc wieszże teraz każdemu odradzam devi550 ze względu na cenę i sam dałbym teraz auratony, ale mnie nikt nie uświadomił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.12.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Tak,rurki zamierzam sam rozkładać a do podączenia wezmę fachowca ale to nie ma nic do rzeczy,do przemierzenia kabli i podłączenia kabli też bym wzywał fachowca,koszt taki sam. Więc pogadamy jak juz będziesz po. Wtedy zobaczymy czy sam to zroiłeś, czy w medzy czasie sie rozmysliłeś i zobaczymy ile Cię to wszytsko wyniesie. na razie żyjesz w sferze marzeń i ofert. Domniemasz że jest taki sam, ale to u Ciebie standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 20.12.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Zle to panowie liczycie.... budujecie powiedzmy od 0 -tak jak inwestor buduje dom, chcecie mieć ciepłą wode w kranie,cieplutko w domu, w tym wypadku ogrzewanie podłogowe, i teraz sobie policzcie ile kosztuje KOMPLETNE cwu+co z wykorzystaniem rurek (niech bedzie pex-zawsze taniej) i kompleksowe wykonanie w kablach włacznie z działajacym co +cwu i wtedy macie widoczną róznice.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 20.12.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Wiesz czym ja sie różnie od Ciebie? Tym że dla mnie nie ma tajemnic. Ja nie boje sie podać ile zapłaciłe, nawet jeżeli przepłaciłem. śledzisz temat więc wieszże teraz każdemu odradzam devi550 ze względu na cenę i sam dałbym teraz auratony, ale mnie nikt nie uświadomił. to kable na 150m2 kosztowały Cię 5kpln? devi? taniej, niż moja elektra na 140m - a moc mam wiekszą, niż Ty i dodatkowo dostałem fajny rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Wiesz czym ja sie różnie od Ciebie? Tym że dla mnie nie ma tajemnic. Ja nie boje sie podać ile zapłaciłe, nawet jeżeli przepłaciłem. śledzisz temat więc wieszże teraz każdemu odradzam devi550 ze względu na cenę i sam dałbym teraz auratony, ale mnie nikt nie uświadomił. To teraz odpowiedz z sensem na tą kwestię: Zastanawiam się jaki powód przemawia za tym, aby decydować się na podłogówkę kablową, a nie wodną. Wydaje się, że wszystko przemawia za wodną, bo koszty podobne, a daje możliwość zmiany źródła zasilania w przyszłości. Powiedzcie proszę, czy coś mi umknęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 20.12.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Jak juz tak dokladnie rozwazacie, to gdybym ja bym hydraulikiem, to nie zgodzilbym sie na to, zeby mi ktos rurki poukladal, a ja to bede spinal i sie pod tym podpisywal (pewnie sa tacy, co sie zgodza). Poza tym przy podlogowce wodnej dochodzi koszt styro plus ew. jego rozlozenie, z reguly to jest ponad 10 cm twardszego styropianu, robota potrafi byc frustrujaca np w lazienkach, nie wiem co kto komu chce tutaj udowodnic, na pewno bede stawal po stronie tych, co juz maja i uzytkuje, ew. moge to zobaczyc i naocznie zweryfikowac. Poza tym kable grzejne mozna odpalic na 1 sterowniku i koniec. Same rurki do podlogowki nawet z rodzielaczami to jest nic przy calej kotlowni, jej koszcie i zlozonosci wykonania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 20.12.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Jeszcze raz... Zle to panowie liczycie.... budujecie powiedzmy od 0 -tak jak inwestor buduje dom, chcecie mieć ciepłą wode w kranie,cieplutko w domu, w tym wypadku ogrzewanie podłogowe, i teraz sobie policzcie ile kosztuje KOMPLETNE cwu+co z wykorzystaniem rurek (niech bedzie pex-zawsze taniej) i kompleksowe wykonanie w kablach włacznie z działajacym co +cwu i wtedy macie widoczną róznice.. panowie elektrycy ile kosztuje taka instalacjia na powiedzmy domek 150m2??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.12.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 to kable na 150m2 kosztowały Cię 5kpln? devi? taniej, niż moja elektra na 140m - a moc mam wiekszą, niż Ty i dodatkowo dostałem fajny rabat chodzi o sterowniki devi 550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.12.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Więc pogadamy jak juz będziesz po. Wtedy zobaczymy czy sam to zroiłeś, czy w medzy czasie sie rozmysliłeś i zobaczymy ile Cię to wszytsko wyniesie. na razie żyjesz w sferze marzeń i ofert. Czy Ty nie możesz pojąć,że jeśli zapłacę za położenie rurek to i zapłacę również za położenie kabli ? Nie możesz tego pojąć,że koszt tych robocizn jest taki sam ! Nie możesz pojąć,że koszt kabli do mojego domu jest większy niż koszt materiałów do wodnej podłogówki !!Nie możesz pojąć,że kabli czy materiałów do wodnej podłogówki nie ukradnę a tylko kupię w sklepie z określoną ceną !! Poza tym przy podlogowce wodnej dochodzi koszt styro plus ew. jego rozlozenie, z reguly to jest ponad 10 cm twardszego styropianu, Przy kablach też jest taka sama sytuacja. Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts