kitesurf 29.12.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 A jaki? Mogę się pochwalić, że moim to przede wszystkim żeglarstwo;) No to piękny sport uprawiasz! Ja również żegluję! To wspaniały sposób na spędzanie wolnego czasu. Szczególnie mój ukochany Jeziorak. A jeśli chodzi o inne sporty, to przede wszystkim piłka nożna, ale trzy operacje kolana wyleczyły mnie z uprawiania piłki, chociaż mecze oglądam notorycznie! Sorki za OFFTOPIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 29.12.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 wybacz, ale nie podajesz żadnych danych - no tak, to przecież tylko internet, lepiej objechać całą małopolskę.... podaj jakie masz zapotrzebowanie na ciepło tego pokoju - to ci od razu wyjdzie zapotrzebowanie - jak nie znasz tego zapotrzebowania, to podaj parametry ścian tego pokoju, to ci coś doradzimy....szklanej kuli tutaj na forum nikt nie ma... Zajebiste rady dajesz. Lepiej byś milczał. Jakie Ty dane potrzebujesz na pokój 11 m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.12.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 hehhe, to nie z powodu braku formy, z tym akurat u mnie jest bardzo dobrze poproś małżonkę do kompa celem potwierdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.12.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 1000W to za mało moim zdaniem, będzie 2500W nagrzeje się szybciej 2500W dobry pomysł, lecz to kółko, co się kręci w liczniku energii elektrycznej, trzeba oddać do wyważenia, żeby nie było za dużych drgań, jak odpalisz grzejnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.12.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 No to piękny sport uprawiasz! Ja również żegluję! To wspaniały sposób na spędzanie wolnego czasu. Szczególnie mój ukochany Jeziorak. A jeśli chodzi o inne sporty, to przede wszystkim piłka nożna, ale trzy operacje kolana wyleczyły mnie z uprawiania piłki, chociaż mecze oglądam notorycznie! Sorki za OFFTOPIC. jeziorak: byłem, wiem, o czym mowa:) doprecyzuj: piłka nożna czy piłka kopana - bo to różnica jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.12.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Zajebiste rady dajesz. Lepiej byś milczał. Jakie Ty dane potrzebujesz na pokój 11 m2? a ja się spodziewałem takiej odpowiedzi, jaką udzielił adiqq tak czy tak bez HenoK'a sprawa nie ruszy z miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 29.12.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 2500W dobry pomysł, lecz to kółko, co się kręci w liczniku energii elektrycznej, trzeba oddać do wyważenia, żeby nie było za dużych drgań, jak odpalisz grzejnik... Kolejny post z cyklu pomagamy innym. Żal.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.12.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 wyduś jakieś rozwiązanie i je napisz a nie stękaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 29.12.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 wyduś jakieś rozwiązanie i je napisz a nie stękaj Jeśli nie mam rozwiązania to nie piszę. Czytać każdy może. Ale jak widać dla niektórych dla pokoju 11 metrowego trzeba przeprowadzić badania. Dzięki Bogu mam maturę z lat 90:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.12.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) odnośnie tej wypowiedzi wybacz, ale nie podajesz żadnych danych - no tak, to przecież tylko internet, lepiej objechać całą małopolskę.... podaj jakie masz zapotrzebowanie na ciepło tego pokoju - to ci od razu wyjdzie zapotrzebowanie - jak nie znasz tego zapotrzebowania, to podaj parametry ścian tego pokoju, to ci coś doradzimy....szklanej kuli tutaj na forum nikt nie ma... specjalnie dla piotrmak piszę tak: przecież w tym wątku OZC to jest ważniejsze, niż oddanie porannego moczu, więc dziwię się, że ta odpowiedz Cię dziwi - przecież to było kwestią czasu, kiedy się taka pojawi Edytowane 30 Grudnia 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 30.12.2011 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 przecież w tym wątku OZC to jest ważniejsze, niż oddanie porannego moczu, więc dziwię się, że ta odpowiedz Cię dziwi - przecież to było kwestią czasu, kiedy się taka pojawi To nie jest wątek o OZC a o ogrzewaniu czystym prądem. Wystarczy czytać ze zrozumieniem a się nie wymądrzać. Pytanie jak ogrzać pokój 11 metrów przez 5 lat maksymalnie a nie jak zrobić badanie pokoju i jego zapotrzebowanie na ciepło. Jak myślisz , jakie mogą być straty ciepła? Zaraz pewnie zapytasz jak jest ustawiony pokój względem stron świata? Podpowiem Ci. Wszystkie ściany odsłonięte, dach "stodoła" balkonu niet:) Poradź jeszcze założyć ze dwa-trzy podliczniki energi to dowiemy się więcej o zapotrzebowaniu na ciepło w 11 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 30.12.2011 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 (edytowane) to do mnie? jeśli tak, to mnie nie zrozumiałeś udaj się "czem prędzej" do postu #6752 i przeczytaj go raz jeszcze ze zrozumieniem Edytowane 30 Grudnia 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 30.12.2011 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Oczywiście,że do Ciebie. Nie jak zrobić OZC za parę złotych tylko jak ogrzać "potężne" 11m2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 30.12.2011 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Może PC na pięć długich lat wstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 30.12.2011 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 (edytowane) ok, napiszę, bo widzę, że nie trybisz... jestem tego samego zdania, co Ty wczoraj, jak pojawił się ten post, to zakładałem, że ktoś wygłupi się z OZC i niewiele się pomyliłem, bo post adiqq'a prawie wpisuje się w moją prognozę, co dziś próbowałem ironicznie wykazać kapejszyn? Edytowane 30 Grudnia 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.12.2011 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 jeziorak: byłem, wiem, o czym mowa:) doprecyzuj: piłka nożna czy piłka kopana - bo to różnica jest... Iława:) Pływałem tam coś koło 30 lat temu. Najwyższy czas odwiedzić. Pewnie grał w Huraganie Pobiedziska, a czy nożną czy kopaną to już sam musi napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.12.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 na 11m to bym wstawił dwa promienniki mo-el po 1,8kw, właśnie do mnie dotarły i powiem wam ze juz dawno nie miałem do czynienia z promiennikami a tu zaszły spore zmiany Można toto lac woda co kiedyś było nie do pomyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.12.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 dzisiejsze pomiary ( godz. 8:00 )na zewnątrz -2w domu w granicach 22 zużycie na ogrzewanie 52 kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.12.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Jasiek, miałeś dać znać - też chciałem robić takie testy...może umówimy się na pózniej na coś takiego? przeca pisałem wyraźnie że przez święta bede "cudaczył":P myślałem że parę osób się przyłączy i trochę sobie po obserwujemy zachowanie naszych kochanych domków, wyciągniemy jakieś wnioski... wybrałem okres świąteczny bo ludzie maja więcej wolnego czasu i jest większa szansa że są w domu... ja jestem ciągle na wyjazdach i potem będzie ciężko na dłuższy pobyt w domu, ale jak wpadnie mi do głowy jakaś nowa głupota to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.12.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Zresztą nie wiem jak Wy ale ja na wielu wątkach bywałem ale tylko tutaj odczuwam jakąś sympatię z piszącymi. Kiedyś trza będzie imprezę "wątkową" zrobić Szkoda tylko że kilometry nas dzielą. też tak mam;) co do jakiegoś zlotu to jestem za, każdy ma jakieś "żelazo" do jeżdżenia można by wypośrodkować jakieś korzystne miejsce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts