Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A jaki? Mogę się pochwalić, że moim to przede wszystkim żeglarstwo;)

No to piękny sport uprawiasz! Ja również żegluję! To wspaniały sposób na spędzanie wolnego czasu. Szczególnie mój ukochany Jeziorak. A jeśli chodzi o inne sporty, to przede wszystkim piłka nożna, ale trzy operacje kolana wyleczyły mnie z uprawiania piłki, chociaż mecze oglądam notorycznie! Sorki za OFFTOPIC.

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wybacz, ale nie podajesz żadnych danych - no tak, to przecież tylko internet, lepiej objechać całą małopolskę....

podaj jakie masz zapotrzebowanie na ciepło tego pokoju - to ci od razu wyjdzie zapotrzebowanie - jak nie znasz tego zapotrzebowania, to podaj parametry ścian tego pokoju, to ci coś doradzimy....szklanej kuli tutaj na forum nikt nie ma...

Zajebiste rady dajesz. Lepiej byś milczał. Jakie Ty dane potrzebujesz na pokój 11 m2?

No to piękny sport uprawiasz! Ja również żegluję! To wspaniały sposób na spędzanie wolnego czasu. Szczególnie mój ukochany Jeziorak. A jeśli chodzi o inne sporty, to przede wszystkim piłka nożna, ale trzy operacje kolana wyleczyły mnie z uprawiania piłki, chociaż mecze oglądam notorycznie! Sorki za OFFTOPIC.

jeziorak: byłem, wiem, o czym mowa:)

doprecyzuj: piłka nożna czy piłka kopana - bo to różnica jest...

odnośnie tej wypowiedzi

wybacz, ale nie podajesz żadnych danych - no tak, to przecież tylko internet, lepiej objechać całą małopolskę....

podaj jakie masz zapotrzebowanie na ciepło tego pokoju - to ci od razu wyjdzie zapotrzebowanie - jak nie znasz tego zapotrzebowania, to podaj parametry ścian tego pokoju, to ci coś doradzimy....szklanej kuli tutaj na forum nikt nie ma...

specjalnie dla piotrmak piszę tak:

przecież w tym wątku OZC to jest ważniejsze, niż oddanie porannego moczu, więc dziwię się, że ta odpowiedz Cię dziwi - przecież to było kwestią czasu, kiedy się taka pojawi :)

Edytowane przez kszh.uint

przecież w tym wątku OZC to jest ważniejsze, niż oddanie porannego moczu, więc dziwię się, że ta odpowiedz Cię dziwi - przecież to było kwestią czasu, kiedy się taka pojawi :)

To nie jest wątek o OZC a o ogrzewaniu czystym prądem. Wystarczy czytać ze zrozumieniem a się nie wymądrzać. Pytanie jak ogrzać pokój 11 metrów przez 5 lat maksymalnie a nie jak zrobić badanie pokoju i jego zapotrzebowanie na ciepło. Jak myślisz , jakie mogą być straty ciepła? Zaraz pewnie zapytasz jak jest ustawiony pokój względem stron świata? Podpowiem Ci. Wszystkie ściany odsłonięte, dach "stodoła" balkonu niet:) Poradź jeszcze założyć ze dwa-trzy podliczniki energi to dowiemy się więcej o zapotrzebowaniu na ciepło w 11 m2

ok, napiszę, bo widzę, że nie trybisz...

jestem tego samego zdania, co Ty :)

wczoraj, jak pojawił się ten post, to zakładałem, że ktoś wygłupi się z OZC i niewiele się pomyliłem, bo post adiqq'a prawie wpisuje się w moją prognozę, co dziś próbowałem ironicznie wykazać :)

kapejszyn?

Edytowane przez kszh.uint

Jasiek, miałeś dać znać - też chciałem robić takie testy...może umówimy się na pózniej na coś takiego?

przeca pisałem wyraźnie że przez święta bede "cudaczył":P

myślałem że parę osób się przyłączy i trochę sobie po obserwujemy zachowanie naszych kochanych domków, wyciągniemy jakieś wnioski...

wybrałem okres świąteczny bo ludzie maja więcej wolnego czasu i jest większa szansa że są w domu...

ja jestem ciągle na wyjazdach i potem będzie ciężko na dłuższy pobyt w domu, ale jak wpadnie mi do głowy jakaś nowa głupota to dam znać;)

Zresztą nie wiem jak Wy ale ja na wielu wątkach bywałem ale tylko tutaj odczuwam jakąś sympatię z piszącymi. Kiedyś trza będzie imprezę "wątkową" zrobić ;-) Szkoda tylko że kilometry nas dzielą.

też tak mam;)

co do jakiegoś zlotu to jestem za, każdy ma jakieś "żelazo" do jeżdżenia można by wypośrodkować jakieś korzystne miejsce:)