miloszenko 30.12.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Wygrzanie od temperatury 7 st do 21 st kubatury 450 m3 okupilem zuzyciem okolo 500 kwh (od 22.12 do 29.12). To i tak niezly wynik. Ja na ogrzanie od 15 do 23 kubatyury 300 m3 zuzylem 40 m3 gazu (bedzie jakies 400 KWh). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slazaczka 30.12.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 że ktoś wpadnie na to, że jednak jestem kobietą,a do tego mam tylko 20 lat więc nie mam zielonego pojęcia o przestrzeni mojego pokoju,ani o żadnej taryfie płacenia, kompletnie nic. Ja tylko chce mieć ciepło, powiedziałam co wiedziałam i jestem tu na forum wśród (jak myślałam) specjalistów, czy osób z podobnym problemem, jednakże niczego nie rozumiem o czym piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 30.12.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 jednakże niczego nie rozumiem o czym piszecie może w końcu podaj jaką masz taryfę, czy masz dostęp do G-12, czy możesz wykorzystać akumulację ciepła? Jeśli ma być ogrzewanie prądem to jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.12.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 żytko - Daga&Adam ma opomiarowany cały dom(PC,reku itp, itd) - PC ma od połowy listopada...spróbuję go namówić, żeby zajrzał do wątku, pewnie będzie mógł wrzucić trochę danych... Narazie wszystko loguje na lokalnym serwerze niedostepnym przez internet ale kopnalem dane (od 18.11 do teraz, choc niektore czujki uruchomilem pare dni pozniej - glownie czujki dot. rekuperatora i czujke w salonie). Wykresy: http://pc.szyna.civ.pl Warto sobie na dole wlaczyc opcje "stats" i "legend", no i przegladac tylko kilka najwazniejszych czujek jednoczesnie, inaczej bedzie niezly mlyn na wykresie Jak ktos ma jakies pytania to pytajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 30.12.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Narazie wszystko loguje na lokalnym serwerze niedostepnym przez internet ale kopnalem dane (od 18.11 do teraz, choc niektore czujki uruchomilem pare dni pozniej - glownie czujki dot. rekuperatora i czujke w salonie). Wykresy: http://pc.szyna.civ.pl Warto sobie na dole wlaczyc opcje "stats" i "legend", no i przegladac tylko kilka najwazniejszych czujek jednoczesnie, inaczej bedzie niezly mlyn na wykresie Jak ktos ma jakies pytania to pytajcie. wszystko jasne - kopalnia wiedzy - dziękuję! P.S. fajna sprawność reku Edytowane 30 Grudnia 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.12.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 wszystko jasne - kopalnia wiedzy - dziękuję! Dodam jeszcze, ze chata jest bardzo akumulacyjna - duzo ciezkich murow i betonu, 100% podlogowka, sterowanie dosc "autorskie" i nietypowe bo PC grzeje bufor (1000l) do roznych temperatur w zaleznosci od taryfy, a sterownik pogodowy wpuszcza wode w podlogi w zaleznosci od temperatury na zewnatrz i w taniej taryfie - podbija o 5 stC w gore, a w drogiej - o 3 st w dol (zeby lepiej wykorzystac bufor). Widac na wykresie ze w ciagu np. doby wahania sa tak male ze wydaje sie ze wykres czujki salonowej stoi caly czas w miejscu niezaleznie od tego ile sie pompuje w podlogi i ile jest na zewnatrz Zmiany widac dopiero jak sie rozszerzy troche zakres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.12.2011 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Widac na wykresie ze w ciagu np. doby wahania sa tak male ze wydaje sie ze wykres czujki salonowej stoi caly czas w miejscu niezaleznie od tego ile sie pompuje w podlogi i ile jest na zewnatrz Zmiany widac dopiero jak sie rozszerzy troche zakres czyli słowem: bangla! fajnie widać, jak ssiesz tanią taryfę i gardzisz drogą Edytowane 31 Grudnia 2011 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.12.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 kolejne dane... (godz. 8:00 ) temp zewn. 0*w domu ok. 22*zużycie 53 kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.12.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 a w piłkę NOŻNĄ faktycznie grałem w Huraganie Pobiedziska. ( skąd wiesz o istnieniu takiego klubu? hehe ) Graliśmy kiedyś w jednej lidze, my poszliśmy o krok dalej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 31.12.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Chopaki a mam pytanko zanim się upiję pod kominkami powinien być fundament a potem beton do samego kominka bez styropianu? Powstaje mostek. A ze styropianem to lepiej nie stawiać tych kilkuset kilogramów (będę miał "ciepłą" obudowę z szamotu). Wiem, że to nie temat o kominkach ale macie kominki i ciekaw jestem jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 31.12.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Chopaki a mam pytanko zanim się upiję pod kominkami powinien być fundament a potem beton do samego kominka bez styropianu? Powstaje mostek. A ze styropianem to lepiej nie stawiać tych kilkuset kilogramów (będę miał "ciepłą" obudowę z szamotu). Wiem, że to nie temat o kominkach ale macie kominki i ciekaw jestem jak to jest u Was? U mnie kominek jest na plycie fundamentowej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 31.12.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 u mnie jest na płycie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.12.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 U mnie też kominek będzie na płycie Wg mnie spokojnie na twardym styro może stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 31.12.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Zuzycie dobowe od 29.12 ustabilizowalo sie w granicach 45 kwh (temp 21 st) w tym jeden dzien grzanie CWU (140 l) Edytowane 31 Grudnia 2011 przez kurt76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.12.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Zupełnie w temacie.Czy wasze panie też zawsze zwijają kable na suszarkach? Cholera drugi przerwany kabel w tym roku!!! Tera to już tak ponoć będzie przez cały rok:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.12.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Ja też zawsze zwijam kabel na suszarce i nigdy nie przerwałem. Może robię to mniej nerwowo niż panie ... Najlepszego w Nowym Roku ! majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 31.12.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Zupełnie w temacie. Czy wasze panie też zawsze zwijają kable na suszarkach? Cholera drugi przerwany kabel w tym roku!!! Tera to już tak ponoć będzie przez cały rok:( A jak nieraz z gniazdek wyciągają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 31.12.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Zupełnie w temacie. Czy wasze panie też zawsze zwijają kable na suszarkach? Cholera drugi przerwany kabel w tym roku!!! Tera to już tak ponoć będzie przez cały rok:( Niewiele pamiętam z Technikum Elektrycznego ale jedno pamiętam do dziś. Jak mój nauczyciel tłumaczył, że nie mówi się kabel tylko przewód, nie szmata tylko kawałek materiału i że owy przewód zwija się w ósemkę! Oczywiście nigdy nie udało mi się tego nauczyć mojej kobiety. A mam na ten przykład lutownicę którą mój ojciec kupił mi w prezencie jakieś 25 lat temu!!!!! i kabel do dziś działa bo słuchałem rad mądrzejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 31.12.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 u mnie jest na płycie też. A mnie teraz w tym starym roku zdenerwowaliście Kurde na posadzce na styro nie postawię ... boje się. Zwłaszcza, że mam przewidzianą stopę fundamentową pod kominek ... cholera ... ale skoro wy na płycie to może taką mini płytę walnąć pod kominkiem? Twardy styro i zalać betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.12.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Niewiele pamiętam z Technikum Elektrycznego ale jedno pamiętam do dziś. Jak mój nauczyciel tłumaczył, że nie mówi się kabel tylko przewód, ... kabel do dziś działa Najlepszego ! majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts