Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
kolejny raz potwierdza sie nieznajomosc sektora enegretycznego i lub zaleznosci wszytskich zrodel ciepla

jak prad zdrozeje to wegiel tez , etc..... kolo zamkniete

Zdrożeje,oczywiście ale wtedy można wysunąć asa z rękawa i zmniejszyć rachunki o COP3 ;)

Powiem szczerze,że dziwię się Tobie z tymi kablami,chociaż szanuję decyzję :)

Sam byłem blisko kabli :)

Za chwilę pompy ciepła będą kosztować grosze,już widać gwałtowny spadek cen,to czemu nie skorzystać,tym bardziej,że oprócz ogrzewania mamy cwu na prąd ?

Edytowane przez Arturo72

Za chwilę pompy ciepła będą kosztować grosze,już widać gwałtowny spadek cen,to czemu nie skorzystać,tym bardziej,że oprócz ogrzewania mamy cwu na prąd ?

Ale bzdury piszesz Arturo :D Jak narazie to wszyscy producenci zwiekszyli ceny pomp ;) EUR / USD idzie w gore, nawet nasze polskie pompy drozeja bo czesci sa kupowane w EUR :)

Gość Arturo72
Ale bzdury piszesz Arturo :D Jak narazie to wszyscy producenci zwiekszyli ceny pomp ;) EUR / USD idzie w gore, nawet nasze polskie pompy drozeja bo czesci sa kupowane w EUR :)

Od poniższej ceny odejmij sobie piec elektryczny,no i to jest aż 8kW :)

Arturo, nie Hewalex a Atlanic (Fujitsu) Alfea SE 8 przy -7 moc 5,8 kW za 18100 zł komplet,

z zasobnikiem 300 l., zestawem przełączającym co, cwu, zestawem przełączającym pompa kocioł i montażem,

Rok temu ta pompa kosztowała ok.30tys.zł,wiem bo interesowałem się Waterstage.

Przy takiej zimie to po co nam gruntowa pompa ?

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
I to jest dobra cena? Moja PC kosztowala 13k pln, a DZ 4k pln :)

Z niepoważnymi argumentami nie będę dyskutował...

Zamontuj mi Twoją pompę w tej cenie,bo moją za 15tys.zł KTOŚ mi montuje,ja się ewentualnie mogę przyglądać :)

Z niepoważnymi argumentami nie będę dyskutował...

Zamontuj mi Twoją pompę w tej cenie,bo za 15tys.zł KTOŚ mi montuje,ja się ewentualnie mogę przyglądać :)

Juz montuje? Narazie to Ty masz oferte na papierze :) Sprawdz dodatkowe warunki, czy to z VAT i gwarancja wogole. O tym jak to bedzie dzialac pogadamy po pierwszym sezonie ;)