Gość Arturo72 02.01.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Zobaczysz, nim skonczy budowe w jego domu stanie normalna gruntowa pompa Jeśli KTOŚ zamontuje mi gruntową za 15tys.zł to owszem,chociaż przeciwny jestem kopaniu na działce czy wierceniu dziur W przeciwnym razie będzie ewentualnie powietrzna i żadna inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 02.01.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 I to jest dobra cena? Moja PC kosztowala 13k pln, a DZ 4k pln Chętnie zamontuję. Dasz namiary na firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.01.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Powiem szczerze,że dziwię się Tobie z tymi kablami,chociaż szanuję decyzję Sam byłem blisko kabli to ja ta chwilę poczekam a z moim zapotrzebowaniem .... każde ogrzewanie to grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 02.01.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Juz montuje? Narazie to Ty masz oferte na papierze Sprawdz dodatkowe warunki, czy to z VAT i gwarancja wogole. O tym jak to bedzie dzialac pogadamy po pierwszym sezonie Nie raz o tym pisałem, ale Arturo nie słucha ludzi co maja kable. No ale jak widzę nawet pompiarze zauważyli że On to maniak ofert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 I to jest dobra cena? Moja PC kosztowala 13k pln, a DZ 4k pln Chętnie zamontuję. Dasz namiary na firmę? Jasne - firma sklada sie z dwoch elementow - pierwszy to Twoja prawa reka, a drugi lewa No chyba ze masz dwie lewe to wtedy trzeba plakac i placic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.01.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Nie raz o tym pisałem, ale Arturo nie słucha ludzi co maja kable. No ale jak widzę nawet pompiarze zauważyli że On to maniak ofert. No z czegoś ta budowa musi się składać Narazie jadę na ofertach i dobrze na tym wychodzę a z moim zapotrzebowaniem .... każde ogrzewanie to grosze Też fakt,ale mimo to czemu nie mieć taniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 02.01.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A ja od nowego roku znowu z nudów pomieszałem z nastawami teraz pokój syna, sypialnia i salon chodżą na sterowniku pokojowym + ograniczenie posadzki na 24oC. Zobaczymy jak się to spiszę jak na razie jest ok. Chyba w końcu ustaliłem prawidłowo korektę na sterownikach. No ale czas i zmiany temp. zewnętrznych to zweryfikują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.01.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Jeśli KTOŚ zamontuje mi gruntową za 15tys.zł to owszem,chociaż przeciwny jestem kopaniu na działce czy wierceniu dziur W przeciwnym razie będzie ewentualnie powietrzna i żadna inna Dobra dobra. Dojdziesz do tego ze wydawanie 15k pln na pompe powietrzna to poroniony pomysl, tym bardziej ze niewiele drozej mozna miec porzadna gruntowke. Jeszcze trzy tygodnie temu napalales sie na jakas oferte chinskiej gruntowki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 02.01.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Jasne - firma sklada sie z dwoch elementow - pierwszy to Twoja prawa reka, a drugi lewa No chyba ze masz dwie lewe to wtedy trzeba plakac i placic co Arturo robi swoją prawą reką, to jego prywatna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 02.01.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 No z czegoś ta budowa musi się składać Narazie jadę na ofertach i dobrze na tym wychodzę Też fakt,ale mimo to czemu nie mieć taniej ? "zabawa" się zaczyna po SSZ, teraz to przyjemne z pozytecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.01.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 (edytowane) Dobra dobra. Dojdziesz do tego ze wydawanie 15k pln na pompe powietrzna to poroniony pomysl, tym bardziej ze niewiele drozej mozna miec porzadna gruntowke. Jeszcze trzy tygodnie temu napalales sie na jakas oferte chinskiej gruntowki... Już od dawien dawna pisałem,że dla mnie granica opłacalności PCi to 15tys.zł,do cwu na pewno by była z uwagi na brak kabiny prysznicowej a piec+PCi do cwu=8-9tys.zł czyli ? Powietrzna to luksus,bo mnie nic nie interesuje a działkę mam 670m2 w tym dom 180m2 i nie zamierzam jej ryć "zabawa" się zaczyna po SSZ, teraz to przyjemne z pozytecznym. Instalatorów mam "znajomych" bez oferty,z wykończeniem damy radę,jak to pisał Adam przed chwilą,mam dwie ręce Edytowane 2 Stycznia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 co Arturo robi swoją prawą reką, to jego prywatna sprawa Jedno z dwóch. Albo rękodzieło albo robótki ręczne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 02.01.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Instalatorów mam "znajomych" bez oferty,z wykończeniem damy radę,jak to pisał Adam przed chwilą,mam dwie ręce Dobra rada: stroń od znajomych. Bo jak zrobia cos nie po twojej mysli to głupio będzie ci zwrócić im uwagę, jeszcze bardziej niezręcznie będzie "opier...". Dwa razy się zastanów nim wpuścisz do domu znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.01.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Powietrzna to luksus, Szczegolnie przy -20 Powietrzna to kompromis, nie luksus. Ciezko nazwac luksusem wielkie buczace pudlo z tylu domu ktore w dodatku zamarza i sprawia klopoty bo mnie nic nie interesuje a działkę mam 670m2 w tym dom 180m2 i nie zamierzam jej ryć Jak masz zapotrzebowanie na ~5kW i przyzwoity grunt to wystarczy DZ na ~200m2. Metr od plotu polozysz i nic widac nie bedzie :> Pol metra od i tak pewnie tujki posadzisz Takie DZ to recznie wykopiesz - moj sasiad w litej glinie wykopal w tydzien 80mb rowu na glebokosc 1,5mb (pod wode) golymi rekami z uzyciem jednej sztychowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.01.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 (edytowane) Dobra rada: stroń od znajomych. Bo jak zrobia cos nie po twojej mysli to głupio będzie ci zwrócić im uwagę, jeszcze bardziej niezręcznie będzie "opier...". . Akurat z tym nie byłoby problemu,poniekąd jestem ich przełożonym Głównie chodzi mi o elektrykę i hydraulikę Ale co racja to racja,firm znajomych nie biorę do niczego Edytowane 2 Stycznia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.01.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Jak masz zapotrzebowanie na ~5kW i przyzwoity grunt to wystarczy DZ na ~200m2. Metr od plotu polozysz i nic widac nie bedzie :> Pol metra od i tak pewnie tujki posadzisz Takie DZ to recznie wykopiesz - moj sasiad w litej glinie wykopal w tydzien 80mb rowu na glebokosc 1,5mb (pod wode) golymi rekami z uzyciem jednej sztychowki Toć cały czas mu to powtarzam. Instrukcję użycia szpadla można ściągnąć z internetu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 02.01.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Akurat z tym nie byłoby problemu,poniekąd jestem ich przełożonym Głównie chodzi mi o elektrykę i hydraulikę Ale co racja to racja,firm znajomych nie biorę do niczego Zaraz się okaże że poniekąd czasami sprzedajesz PCi i robisz wodne podłogówki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 02.01.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 a jak już bedzie DZ, to dalej juz z górki... http://pompy-ciepla.org/im/a/sypniewo-pompa-ciepla-viessmann-sypniewo-kotlownia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.01.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Zaraz się okaże że poniekąd czasami sprzedajesz PCi i robisz wodne podłogówki;-) Daleko mi do tego,pracuję w firmie produkującej konstrukcje stalowe itp. Teraz robimy mosty na A1 a i dach na Baltic Arenie w Gdańsku jest nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.01.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Jasny gwint, co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts