kitesurf 19.01.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 jak ja budowałem SSO a w domu obok ocieplano poddasze, to robotnicy uprzejmie pytali, czy nie jestem zainteresowany wełną za 1/4 ceny... może orko miał analogiczną sytuację w swojej okolicy Powiem tak. Jeśli ci robotnicy uprzejmie pytali i proponowali wełnę w 1/4 ceny, to jeśli właściciel ( inwestor ) tej ( nadwyżki ) wełny nic o tym nie wiedział - można było łatwo sprawdzić dzwoniąc do inwestora ( tel. z tablicy bud. ), to pierwszym moim krokiem byłby telefon na policję. A gdybym był tym właścicielem i zadzwoniłby do mnie potencjalny kupiec na moją wełną w 1/4 ceny, to wykonawcom tym do dzisiaj odbijałaby się oranżada od I komunii Św. Pozdrawiam! Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 19.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 inwestor wiedział, bo to koleżanka była... skończyło się, że za robociznę dostali połowę (troszkę gorsza promocja, jak ich) i poszczuła ich psem... ciekawe, co by jej włozyli w poddasze tam, gdzie powinna być wełna... a ponoć ludzie różne rzeczy czasem tam znajdują najczęściej jednak jest tam czarna dziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 19.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 No jak inwestor wiedział to luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.01.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 do tego zapomniałeś dodać 1 BARDZO WAŻNĄ RZECZ - w jakiej strefie mieszka J-J a w jakiej ja ?? i inny użytkownicy FM ... J-J ma dom w II strefie (jezeli jest to ta Zawada) niedaleko polskiego bieguna ciepła czyli Słubic ( drugi to Tarnów) natomiast R&K w III strefie, niby róznica tylko 2 oC temp zewnetrznej -18 oC dla II strefy,-20 oC dla III strefy, ale swoje robi, dodatkowo w obrębie dane strefy są pewne róznice a Podkarpacie oazą ciepła nie jest. Nie jest przypadkiem ze więcej domów pasywnych jest w I i II strefie. Między I a V strefą jest az 8 oC różnicy trudno jest góralom wybudować dom pasywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 górale jak to przeczytają to ci pokażą pasywniaka że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Im dalej będziemy się posuwali z zachodu na wschód, tym trudniej będzie wybudować dom pasywny, a na pewno będzie to drożej kosztowało. W Paryżu to nawet okna mają z jedną szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 19.01.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 polecam, bo niektórym się co nieco rozjaśni... klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 19.01.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 polecam, bo niektórym się co nieco rozjaśni... klik Wiedziałem gdzie się budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 19.01.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Wiedziałem gdzie się budować Ty to możesz dokupić działkę i farmę wiatrową postawić... do ledów jak znalazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 19.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ty to możesz dokupić działkę i farmę wiatrową postawić... do ledów jak znalazł... Żebyś wiedział, u mnie to strefa wiecznych wiatrów. No i ostatnio to rosną jak grzyby po deszczu. na spokojnie za parę lat: dom+ auto na prąd, dzisiaj czytałem: concept scoda octavia 20kWh na 100km, ładowanie 1fazowe ok. 8h, 3fazowe 2h. zasięg 150km. tego mi trzeba, to jest 0% mojego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Wystarczyło, że wspomnieliście coś na temat wiatru i się znowu zaczęło:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 19.01.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Wystarczyło, że wspomnieliście coś na temat wiatru i się znowu zaczęło:P żeby nie było, ze tylko o wietrze, to Liwko, przyznaj, że Skodiczkę z pompką ciepła pod maska także byś łyknął? Simply Clever dodam jeszcze, ze jak kiedyś zmieniałem olej, to przyjechał do warsztatu jakiś kolo samochodzikiem we wścieklezielonym kolorze a la Jaś Fasola (trójkołowy), lecz czterokołowym i miał problem z hamulcami. Kazano mu otworzyć maskę a tam cały osprzęt samochodu, lecz bez silnika. Niewiele pamiętam, lecz zapamiętałem strasznie grube kable doprowadzajace prad do ?silnika elektrycznego przy skrzyni biegów. Żałuję, ze nie zrobiłem zdjęć, lecz wszystko się działo dość szybko... zapamiętałem tylko, ze wtedy (2 lata temu) 1km kosztował go kilka groszy - na pewno mniej, niż 8 w jeździe miejskiej)... Edytowane 19 Stycznia 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 żeby nie było, ze tylko o wietrze, to Liwko, przyznaj, że Skodiczkę z pompką ciepła pod maska także byś łyknął? Simply Clever dodam jeszcze, ze jak kiedyś zmieniałem olej, to przyjechał do warsztatu jakiś kolo samochodzikiem we wścieklezielonym kolorze a la Jaś Fasola (trójkołowy), lecz czterokołowym i miał problem z hamulcami. Kazano mu otworzyć maskę a tam cały osprzęt samochodu, lecz bez silnika. Niewiele pamiętam, lecz zapamiętałem strasznie grube kable doprowadzajace prad do ?silnika elektrycznego przy skrzyni biegów. Żałuję, ze nie zrobiłem zdjęć, lecz wszystko się działo dość szybko... zapamiętałem tylko, ze wtedy (2 lata temu) 1km kosztował go kilka groszy - na pewno mniej, niż 8 w jeździe miejskiej)... Jak wymyślą akumulatory, których nie trzeba będzie zbyt szybko wymienić to pomyślę. No i te ceny! Przy moich kilometrach to ładowany by był ze dwa razy w miesiącu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 19.01.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Żebyś wiedział, u mnie to strefa wiecznych wiatrów. No i ostatnio to rosną jak grzyby po deszczu. na spokojnie za parę lat: dom+ auto na prąd, dzisiaj czytałem: concept scoda octavia 20kWh na 100km, ładowanie 1fazowe ok. 8h, 3fazowe 2h. zasięg 150km. tego mi trzeba, to jest 0% mojego użytkowania. U mnie tez wieje non stop, w tej chwili znowu wichurka mala..... masz jakies dane ze swojej okolicy nt. przydomowych wiatrakow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 19.01.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Jak wymyślą akumulatory, których nie trzeba będzie zbyt szybko wymienić to pomyślę. No i te ceny! Przy moich kilometrach to ładowany by był ze dwa razy w miesiącu:D W renault akumulatory dzierżawisz, za 100Euro/rok, w skodzie piszą że ich żywotność jest taka jak samochodu. Spokojnie ostatnie 2 lata to w końcu poważy "ruch w interesie" za dwa lata będzie tanio i dobrze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.01.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 W renault akumulatory dzierżawisz, za 100Euro/rok, w skodzie piszą że ich żywotność jest taka jak samochodu. Spokojnie ostatnie 2 lata to w końcu poważy "ruch w interesie" za dwa lata będzie tanio i dobrze:-) Tylko czy mój gruchot te dwa lata jeszcze wytrzyma? Bida taka, że ciężko nawet w porządny rower zainwestować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.01.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 w skodzie piszą że ich żywotność jest taka jak samochodu tylko teraz pytanie.... czy skoda ma teraz żywotność akumulatorów czy akumulatory żywotność samochodu ? ja obstawiam to pierwsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.01.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Tylko czy mój gruchot te dwa lata jeszcze wytrzyma? Bida taka, że ciężko nawet w porządny rower zainwestować... te elektryczne to troche mydlenie oczu,wypier... kupę mechanizmów a cena jeszcze wyższa... aku tez jak się zamortyzują to są do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 19.01.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 tylko teraz pytanie.... czy skoda ma teraz żywotność akumulatorów czy akumulatory żywotność samochodu ? ja obstawiam to pierwsze;) Mam nadzieję że obie są wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 20.01.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 No ale jak Ty zakładasz, że go sprzedasz to sobie odpuść wszystkie nowinki. Najwyżej opuścisz parę złotych i szybciej znajdziesz jelenia. Następny wstawi sobie ekogroch i też będzie zadowolony. Dam Ci jeszcze radę od serca. Jeśli chcesz go prędzej czy później sprzedać, a myślę, że prędzej to postaw go na pustakach żużlowych:) Do dzisiaj tak się niekiedy buduje. Będzie jeszcze taniej a przy sprzedaży nikt Ci nie będzie nawiercał ścian żeby to sprawdzić. Będzie jeszcze taniej:) No, radosna ta Twoja twórczość, tylko zastanawiam się po co. Może Ty malux20 bajkopisarzem jesteś? A nie, sorry, to z dobrego serca! To może idź dalej - to kiedy sprzedam, komu i za ile? - zawsze warto wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts