swiki 21.01.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Ja mam inne: zmienia sterowanie na devilinki.... Zastanawialam sie nad tym cudem, ale cena mnie troche przestraszyla. Tylko nie tak latwo zmienic jezeli nie mailo sie przygotowanego systemu odpowiednio. Zytko: tylko my tak po nocach zawsze siedzimy? To juz kolejny raz, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 21.01.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Zytko: tylko my tak po nocach zawsze siedzimy? To juz kolejny raz, nie bo wlasnie sie skonczyl Top Gear - to jak mam nie siedziec? ja chodze ostatni w mojej wiosce spac - ciemno juz wszedzie... a reszta już śpi, bo na noc poobniżali temp. do 16stC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 21.01.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Devi link mi się marzy, zachorowałem na niego.wmnich nie ma problema:-) w miejsce devii 550 wstawiam termostat podłogowy FT, a koło niego montuję regulator temperatury RS (bezprzewodowy), panel w salonie i kolejne toys4boys w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 21.01.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) AAA to nie wiedzialam, jaaaa ale mnie ominelo...Top Gear mowisz .... I hehe masz racje, widac kto w nocy tez grzeje (Edit: o prosze, Marcin sie dolaczyl do nas pewnie zonka spi ...) Edytowane 21 Stycznia 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 21.01.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 No i co, zgadlam Nie no cudo ten devilink i on pracuje w sieci, wiec odczytuje wszystkie sterowniki, jakos je ze soba zgrywa itp, koszty nizsze itd. No i z jednego punktu sterowanie - bajerka. Niestety, nie tania zabawka, sama centralka cos kolo ponad 2 kosztowala, a moduly cos ponad 300 pod podlogowe i drugie tyle powietrzne wiec 600zl jedno pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 21.01.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 AAA to nie wiedzialam, jaaaa ale mnie ominelo...Top Gear mowisz .... jeszcze jest - odpalaj TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 21.01.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Kumpel do dego devilink ma podpięte bezprzewodowe przekaźniki i na noc wyłącza niektóre gniazdka np rtv, ponadto ma byc do tego aplikacja na smartphony żeby można było sterować/kontrolowac na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 21.01.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 ktory program???Szybko mow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 21.01.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Marcis: ale sterowac na odleglosc mozna juz i devilinkami i nawet deviregiem 550, tylko trzeba dokupic oprogramowanie, ktore kosztuje bagatela jakies 1500 zl;) I z laptopa mozesz sterowac kazdym regulatorem lub cala centralka. No ciekawym rozwiazaniem jest wlasnie to, ze duzo wiecej urzadzen mozna podpiac pod to wlasnie, a dlaczego odrazu nie podpinales? (ja zmykam - wczoraj mialam kolejna noc gdzie maly mial zoladkowe jazdy he co sie ostatnio pojawiam to mlody chory, no i usnelam o 2 jak skonczyl a o 4 sie obudzil i co chwilke o picie wolal i tak do rana...) Edytowane 21 Stycznia 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 21.01.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Kumpel do dego devilink ma podpięte bezprzewodowe przekaźniki i na noc wyłącza niektóre gniazdka np rtv kolega chodzi w kilcie? i co wyłącza? lodówkę? w momenci, kiedy sprzęty pobierają 0,3W w standby, to nie widzę sensu takiego działania - ale jak lubi... zapytaj go, czy wifi takze wyłacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 21.01.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Marcis: ale sterowac na odleglosc mozna juz i devilinkami i nawet deviregiem 550, tylko trzeba dokupic oprogramowanie, ktore kosztuje bagatela jakies 1500 zl;) I z laptopa mozesz sterowac kazdym regulatorem lub cala centralka. Można tylko jak ktoś dał ciała i nie przeciągnął przewodów sterujących do puszek to teraz może sobie pogdybać, teraz żałuje bo przewód to grosze, a można by się pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 21.01.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 MArcin: a no chyba ze tak. No ale nie przewidzi sie wszystkiego. Ok ja ledwo co siedze, powieki juz mam na zapalkach podparte. Odbrej nocy chlopaki. Zostawiam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 21.01.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 marcin ze mna nie pisuje, wiec ide na Clarksona, bo fajny odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 21.01.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 kolega chodzi w kilcie? i co wyłącza? lodówkę? w momenci, kiedy sprzęty pobierają 0,3W w standby, to nie widzę sensu takiego działania - ale jak lubi... zapytaj go, czy wifi takze wyłacza? także, dysk nasa i jeszcze pare innych:-) Powiem ci że sam dekoder ntv potrafi w standby brać 30-50W, przez to że ma dysk który odpala co jakis czas nie wiedzieć czemu. U niego jak ocenilismy poło 100W chodziło non stop. Ale on tez jest gadżeciarz:-) pomysleć że to wszystko zrobił w mieszkaniu w bloku i wydał coś między 4-5tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 21.01.2012 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 ja tez lece, robie to dla moich oczu, bo ostatnio znaki na drodzę rozpoznaję na czuja:-) czas odwiedzić jakiegoś koniowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 21.01.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) także, dysk nasa i jeszcze pare innych:-) Powiem ci że sam dekoder ntv potrafi w standby brać 30-50W, przez to że ma dysk który odpala co jakis czas nie wiedzieć czemu. U niego jak ocenilismy poło 100W chodziło non stop. Ale on tez jest gadżeciarz:-) pomysleć że to wszystko zrobił w mieszkaniu w bloku i wydał coś między 4-5tyś. mam ten sam dekoder i go nie gaszę, bo w standby bierze 29w a jak dziala, to 30, wiec niech dziala caly czas... a dyskiem mieli, bo zapisuje filmy do VOD... ok - to ja jako ostatni gaszę światło. Dobranoc. Edytowane 21 Stycznia 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 21.01.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 mam ten sam dekoder i go nie gaszę, bo w standby bierze 29w a jak dziala, to 30, wiec niech dziala caly czas... Taki typ człowieka, jak by policzył ile zaoszczędzi na tym to zobaczy że mu sie te przekaźniki nigdy nie zwrócą Ale każdy facet musi mieć w domu parę bajerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 22.01.2012 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Tak jak nie zwróci się pilot za ponad tysiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.01.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Można tylko jak ktoś dał ciała i nie przeciągnął przewodów sterujących do puszek to teraz może sobie pogdybać, teraz żałuje bo przewód to grosze, a można by się pobawić. a czy Auraton 3000 tez tak można byłoby sterować ? elektryk jeszcze nie skończył pracy przewody można by było pociągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.01.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 a czy Auraton 3000 tez tak można byłoby sterować ? elektryk jeszcze nie skończył pracy przewody można by było pociągnąć sprawdz w instrukcji:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts