Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taki typ człowieka, jak by policzył ile zaoszczędzi na tym to zobaczy że mu sie te przekaźniki nigdy nie zwrócą:-)

Ale każdy facet musi mieć w domu parę bajerów

Wiele rzeczy się nie zwróci:P Ładny płot, dach itp. Jeśli mu to sprawia przyjemność i ma z tego jakąś satysfakcję to czemu nie:) Te parę klocków? Dobrze, że nie ma droższego hobby:)

Wiele rzeczy się nie zwróci:P Ładny płot, dach itp. Jeśli mu to sprawia przyjemność i ma z tego jakąś satysfakcję to czemu nie:) Te parę klocków? Dobrze, że nie ma droższego hobby:)

wszyscy jedziemy na tym samym wózku ...

na różne duperele wydajemy kilka klocków rocznie...

ale na ogrzewanie to już szkoda i trzeba kombinować:p

e...

to ty teraz na cały tydzień grzejesz;)

:D

Ale coś w tym jest. Ta taryfa nie do końca jest dla mnie fajna. Niby jest najwięcej godzin w taniej taryfie, ale brak jest dodatkowych godzin w dzień w tygodniu. Od poniedziałku do piątku, korzystając niemal wyłącznie z taniej taryfy zaczyna mi brakować godzin i temperatura zaczyna mi spadać z 22 w poniedziałek do 20 w piątek. Mogę np. w czwartek przepalić w kominku, ale przecież nie o to chodzi. Latem zmienię taryfę i się obaczy.

wszyscy jedziemy na tym samym wózku ...

na różne duperele wydajemy kilka klocków rocznie...

ale na ogrzewanie to już szkoda i trzeba kombinować:p

O to właśnie chodzi, szukamy oszczędności tam gdzie ich trzeba szukać, potem wydajemy je na siebie. Tak powinno być. Kiedyś z żoną mieliśmy taka przyjemna tradycję "gadżet miesiąca":-)

Ale coś w tym jest. Ta taryfa nie do końca jest dla mnie fajna. Niby jest najwięcej godzin w taniej taryfie, ale brak jest dodatkowych godzin w dzień w tygodniu. Od poniedziałku do piątku, korzystając niemal wyłącznie z taniej taryfy zaczyna mi brakować godzin i temperatura zaczyna mi spadać z 22 w poniedziałek do 20 w piątek. Mogę np. w czwartek przepalić w kominku, ale przecież nie o to chodzi. Latem zmienię taryfę i się obaczy.

właśnie sobie przypomniałem że 12-go stycznia miałem iść zmienić taryfę na G12r, bo te weekendy to mnie nie urządzają. wolę mieć 3h w ciągu dnia, no i kWh w G12r są tańsze niż w G12w

właśnie sobie przypomniałem że 12-go stycznia miałem iść zmienić taryfę na G12r, bo te weekendy to mnie nie urządzają. wolę mieć 3h w ciągu dnia, no i kWh w G12r są tańsze niż w G12w

Kucze, u mnie są tylko dwie w ciągu dnia.

Ja chcę zamknąć cały sezon, bo co z tego, że lepiej wykorzystam tanią na grzanie jak mi w innych podskoczy. Muszę to sprawdzić na własnej skórze.

No i właśnie tu wychodzi wada domu standardowego (no może standard+ :-) ) Niby jest fajnie, jest PCi, ale komfort dyskusyjny, skoro w weekend trzeba się gotować do 23, a potem stopniowo wychładzać do 20. jak dla mnie to mógłbym nie mieć II w dzień i mało by to wpłynęło na temp w domu, bo zyski bytowe to jak grzanie.

Uciekam na rower, żeby czmychnął przed kontratakiem:-)