Liwko 22.01.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 W łazience mam 27st. Zemdleć idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 22.01.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 W łazience mam 27st. Zemdleć idzie. To po co tyle grzejesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.01.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 To po co tyle grzejesz ? Taryfa weekendowa:D Żarty żartami, idę zmniejszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 22.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Taki typ człowieka, jak by policzył ile zaoszczędzi na tym to zobaczy że mu sie te przekaźniki nigdy nie zwrócą Ale każdy facet musi mieć w domu parę bajerów Wiele rzeczy się nie zwróci:P Ładny płot, dach itp. Jeśli mu to sprawia przyjemność i ma z tego jakąś satysfakcję to czemu nie:) Te parę klocków? Dobrze, że nie ma droższego hobby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.01.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Taryfa weekendowa:D e... to ty teraz na cały tydzień grzejesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.01.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Wiele rzeczy się nie zwróci:P Ładny płot, dach itp. Jeśli mu to sprawia przyjemność i ma z tego jakąś satysfakcję to czemu nie:) Te parę klocków? Dobrze, że nie ma droższego hobby:) wszyscy jedziemy na tym samym wózku ... na różne duperele wydajemy kilka klocków rocznie... ale na ogrzewanie to już szkoda i trzeba kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.01.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 e... to ty teraz na cały tydzień grzejesz;) Ale coś w tym jest. Ta taryfa nie do końca jest dla mnie fajna. Niby jest najwięcej godzin w taniej taryfie, ale brak jest dodatkowych godzin w dzień w tygodniu. Od poniedziałku do piątku, korzystając niemal wyłącznie z taniej taryfy zaczyna mi brakować godzin i temperatura zaczyna mi spadać z 22 w poniedziałek do 20 w piątek. Mogę np. w czwartek przepalić w kominku, ale przecież nie o to chodzi. Latem zmienię taryfę i się obaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.01.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Jeśli mu to sprawia przyjemność i ma z tego jakąś satysfakcję to czemu nie:) Te parę klocków? Dobrze, że nie ma droższego hobby:) Niestety ale i mi sie to podoba:-) Hobby to on ma na drugie imię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.01.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 wszyscy jedziemy na tym samym wózku ... na różne duperele wydajemy kilka klocków rocznie... ale na ogrzewanie to już szkoda i trzeba kombinować O to właśnie chodzi, szukamy oszczędności tam gdzie ich trzeba szukać, potem wydajemy je na siebie. Tak powinno być. Kiedyś z żoną mieliśmy taka przyjemna tradycję "gadżet miesiąca":-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.01.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ale coś w tym jest. Ta taryfa nie do końca jest dla mnie fajna. Niby jest najwięcej godzin w taniej taryfie, ale brak jest dodatkowych godzin w dzień w tygodniu. Od poniedziałku do piątku, korzystając niemal wyłącznie z taniej taryfy zaczyna mi brakować godzin i temperatura zaczyna mi spadać z 22 w poniedziałek do 20 w piątek. Mogę np. w czwartek przepalić w kominku, ale przecież nie o to chodzi. Latem zmienię taryfę i się obaczy. właśnie sobie przypomniałem że 12-go stycznia miałem iść zmienić taryfę na G12r, bo te weekendy to mnie nie urządzają. wolę mieć 3h w ciągu dnia, no i kWh w G12r są tańsze niż w G12w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.01.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 właśnie sobie przypomniałem że 12-go stycznia miałem iść zmienić taryfę na G12r, bo te weekendy to mnie nie urządzają. wolę mieć 3h w ciągu dnia, no i kWh w G12r są tańsze niż w G12w Kucze, u mnie są tylko dwie w ciągu dnia. Ja chcę zamknąć cały sezon, bo co z tego, że lepiej wykorzystam tanią na grzanie jak mi w innych podskoczy. Muszę to sprawdzić na własnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.01.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ale w G12r cena kWh w I taryfie też jest nizsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 22.01.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 liwko przy weekendowej nie masz tańszych w ciągu dnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.01.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ale w G12r cena kWh w I taryfie też jest nizsza. Tak, wiem. Ale jak nie spróbujesz, tak się nie dowiesz jak zamknie się cały rok dla całego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.01.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 liwko przy weekendowej nie masz tańszych w ciągu dnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.01.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Kucze, u mnie są tylko dwie w ciągu dnia. Ja chcę zamknąć cały sezon, bo co z tego, że lepiej wykorzystam tanią na grzanie jak mi w innych podskoczy. Muszę to sprawdzić na własnej skórze. te dwie godziny w dzień znacznie ułatwiły by ci utrzymanie zadanej temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.01.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 te dwie godziny w dzień znacznie ułatwiły by ci utrzymanie zadanej temperatury No i właśnie dlatego chcę to zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.01.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 No i właśnie dlatego chcę to zmienić że się jeszcze nad tym zastanawiasz ... ustawisz sobie trzy przedziały czasowe (13-15, 22-00, 3-6 ) i będziesz miał prawie stałą temp. w domu kiedy na zewnątrz jest w okolicach 0* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.01.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Tak, wiem. Ale jak nie spróbujesz, tak się nie dowiesz jak zamknie się cały rok dla całego domu. To nie problem, ja teraz używałem dom bez zwracania uwagi jaka jest taryfa, więc jaki problem policzyc zużycie przy podstawieniu cen innej taryfy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.01.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ale coś w tym jest. Ta taryfa nie do końca jest dla mnie fajna. Niby jest najwięcej godzin w taniej taryfie, ale brak jest dodatkowych godzin w dzień w tygodniu. Od poniedziałku do piątku, korzystając niemal wyłącznie z taniej taryfy zaczyna mi brakować godzin i temperatura zaczyna mi spadać z 22 w poniedziałek do 20 w piątek. Mogę np. w czwartek przepalić w kominku, ale przecież nie o to chodzi. Latem zmienię taryfę i się obaczy. No i właśnie tu wychodzi wada domu standardowego (no może standard+ ) Niby jest fajnie, jest PCi, ale komfort dyskusyjny, skoro w weekend trzeba się gotować do 23, a potem stopniowo wychładzać do 20. jak dla mnie to mógłbym nie mieć II w dzień i mało by to wpłynęło na temp w domu, bo zyski bytowe to jak grzanie. Uciekam na rower, żeby czmychnął przed kontratakiem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts