rwxw 27.01.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A kto to Oni? jacys obcy? bo sie pogubiłem:-) Elektrownia i dystrybutor. Masz rację, Obcy ale kapitał. Przynajmniej w stosunku do mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 27.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Elektrownia i dystrybutor. Masz rację, Obcy ale kapitał. Przynajmniej w stosunku do mojego O stary teraz to juz zamieszałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 27.01.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Zajebista odpowiedź Chyba jesteś z peło, że tak umiesz świetnie liczyć. Normalnie wymiękam:P Ponieważ firmy nie mogą korzystać z taryf grupy G. Czym aadamuss24 zawdzięcza sobie tak przyjacielski odzew z twojej strony? Chyba się zagalopowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 27.01.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 jakoś nie widzę tego magazynowania na zapas, bo przecież nie wiadomo kiedy i na jak długo znowu będzie taniej....z drugiej strony skąd wiem że włączą mi tyle ile potrzebuję przy -15* ? No nie wiadomo, ale to nie szkodzi. Nie sterujesz czasem, lecz temperaturą pomieszczeń. Jest tanio, to biorę np. podgrzewam o 0.5-1*, bo tyle spadło od ostatniego grzania. Mam już założone 21* to wyłączam grzanie, spadek o 1 stopień wytrzymuję bez grzania, spada poniżej 20, trudno włączam grzanie w drogiej. Do dziś nie grzeję od 7 do 13, i od 15 do 21. Jak przyjdą prawdziwe mrozy, to pewnie zacznę grzać w godzinach od 15-21. Huśtawkę mam poniżej 1*, więc w sumie niezauważalną. To podłogówka + mury. Szkieletor tak by nie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 No nie wiadomo, ale to nie szkodzi. Nie sterujesz czasem, lecz temperaturą pomieszczeń. Jest tanio, to biorę np. podgrzewam o 0.5-1*, bo tyle spadło od ostatniego grzania. Mam już założone 21* to wyłączam grzanie, spadek o 1 stopień wytrzymuję bez grzania, spada poniżej 20, trudno włączam grzanie w drogiej. Do dziś nie grzeję od 7 do 13, i od 15 do 21. Jak przyjdą prawdziwe mrozy, to pewnie zacznę grzać w godzinach od 15-21. Huśtawkę mam poniżej 1*, więc w sumie niezauważalną. To podłogówka + mury. Szkieletor tak by nie działał. szkieletor z nadmuchowym i buforem był by idealny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 27.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Do dziś nie grzeję od 7 do 13, i od 15 do 21. Jak przyjdą prawdziwe mrozy, to pewnie zacznę grzać w godzinach od 15-21. Huśtawkę mam poniżej 1*, więc w sumie niezauważalną. To podłogówka + mury. Szkieletor tak by nie działał. Uważam że idealnie do tego pasuje bardzo dobra izolacja, wtedy to nigdy nie wszedłbyś w I taryfę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 27.01.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 nie no bez jaj. dałem dokładny opis domu, to nie jest standard. W stopce mam linka do dziennika, projekt jest indywidualny i był liczony w OZC z wynikiem 11 000 kWh/rok. Są tam jednak błędy w stosunku do stamu faktycznego: - nie uwzględnia WM z reku - nie uwzględnia styro z lambdą 0,033 tylko 0,044 - nie uwzglednia ocieplenia fundamentów, a już tym bardziej dwustronnie - nie uwzglednia pogrubienia ocieplenia połaci do 35cm wełny (z 30cm) - cały parter ma 24 stopnie przyjęte do obliczeń, dla mnie to szklarnia, powinno być 20 - piętro ma grzejniki zamiast podłogówki, a ma byc podlogówka - garaż przyjęty na 15 stopni, będzie maks 10 - nie uwzględnia 12kW kominka, który codziennie będę popalał Przy kominku i codziennym paleniu? Daj sobie spokój. Włączą się dwa razy do roku kable. Tanio inwestycyjnie i o to chodzi. Kup i dolicz do inwestycji koszt taczki. Będzie Ci łatwiej wywozić popiół z salonu i łatwiej drewno dowieźć do kotłowni:P Tfu: lepiej ekogroch, przynajmniej nie będziesz palił w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 27.01.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Jasiek - jutro spotykam się z Pawłem - jesteś na miejscu ? może obaj byście przyjechali - jak to mówisz - na bicie piany Gdzie tu dobre rady a gdzie biznes? Pogubiłem się troszeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Gdzie tu dobre rady a gdzie biznes? Pogubiłem się troszeczkę tylko dobre rady:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 27.01.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Uważam że idealnie do tego pasuje bardzo dobra izolacja Zgadza się, bardzo dobra izolacja pasuje do wszystkiego. Oprócz izolacji potrzebna jest jeszcze bezwładność, stąd najlepszy byłby gruby betonowy lub kamienny bunkier obity 50cm styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 27.01.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 szkieletor z nadmuchowym i buforem był by idealny ... No, z takim 10000 litrów, najlepiej na strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 27.01.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Ponieważ firmy nie mogą korzystać z taryf grupy G. Czym aadamuss24 zawdzięcza sobie tak przyjacielski odzew z twojej strony? Chyba się zagalopowałeś. Vatem, Vatem Panie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 27.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Gdzie tu dobre rady a gdzie biznes? Pogubiłem się troszeczkę A gdzie tu biznes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 27.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 tylko dobre rady:P A ile można zarobić na dobrych radach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.01.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A ile można zarobić na dobrych radach? Sporo Ale Ty nie masz kabli i GGWC i nie zarobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 27.01.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A gdzie tu biznes? Wszystko idzie na PRIV:P Zaraz znajdzie się Liwko i będzie PC. Tania bo polska:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.01.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A ile można zarobić na dobrych radach? a ile zarabiasz siedząc tu i "bijąc pianę" z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.01.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Vatem, Vatem Panie:) i nie tylko -a dochodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 27.01.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Wszystko idzie na PRIV:P Zaraz znajdzie się Liwko i będzie PC. Tania bo polska:P hehehehe, dobry żart, nie odpowiadam za innych, ale ja złamanego grosza tu nie zarobiłem, a jak miałbym liczyć po twojemu, to jestem sporo w plecy, bo zamiast tu siedzieć lepiej dorobić na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 27.01.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 a ile zarabiasz siedząc tu i "bijąc pianę" z nami Nic:) Inna branża:P Ale ciekawie się czyta o oszczędnościach:) Oszczędnościach inaczej:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts