kitesurf 30.01.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ile m masz odwiertów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ile m masz odwiertów? 120m. Ale dzisiaj na mojej działce zrobił bym samemu kolektor poziomy, było by taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 30.01.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Nie no wynik masz super. To ja miałem za sam prąd w ostatnim rachunku za 2 miesiące 440 PLN, a mam na razie starą kostkę gierkowską i ogrzewanie gazowe. Studnia bez dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 30.01.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 jak by nie patrzeć, okna w domu mieć trzeba, więc najlepiej miec je od pd. Duże mrozy to z reguły wysokie cisnienie, więc i pikne słonko z którego grzech nie skorzystać. Nikt sie nie spodziewa pokrycia całkowitych strat ciepła (no może z wyjatkiem Arturo ) ale zyski są w PLN'ach:-) Arturo to pewnie ma w planach je pod kątem zamontować Wszystko pewnie przeliczone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Arturo to pewnie ma w planach je pod kątem zamontować Wszystko pewnie przeliczone:) Najlepiej pod kątem 90° Albo pod 360:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.01.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ja za PC dałem ... Dzisiaj są trochę droższe ale i trochę lepsze (lepszy sterownik) Hmm, jak to jest że wg Ciebie ceny PCI poszły w górę a wg Arturo PCi ciagle tanieją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Hmm, jak to jest że wg Ciebie ceny PCI poszły w górę a wg Arturo PCi ciagle tanieją? Ja wiem tylko tyle, że ta PC co ja mam jest teraz nieco lepsza. A jak zeszli z cen powietrznych, przy takim kursie euro, to jest tylko zagadka. Czyżby świadome postarzanie produktu zadziałało? Wcale bym się nie zdziwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 30.01.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Nie no wynik masz super. To ja miałem za sam prąd w ostatnim rachunku za 2 miesiące 440 PLN, a mam na razie starą kostkę gierkowską i ogrzewanie gazowe. Studnia bez dna Ale tych 440 to pewnie i w nowym domu nie zbijesz no bo i jak? Dużo zależy od trybu życia domowników. Jak się dokładnie wczytasz w posty to zauważysz, że: Jak jutro wrócę do domu, w tym tygodniu jestem w delegacji, nikogo nie ma, pracujemy do 18, w domu jesteśmy ok.20, dzieci jedzą obiady u babci, w tym jest wliczona pralka i zmywarka co dwa dni!!!!!, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 30.01.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Hmm, jak to jest że wg Ciebie ceny PCI poszły w górę a wg Arturo PCi ciagle tanieją? Dolar i euro drogie i ciągle w górę To są te polskie PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 30.01.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Ale tych 440 to pewnie i w nowym domu nie zbijesz no bo i jak? Dużo zależy od trybu życia domowników. Jak się dokładnie wczytasz w posty to zauważysz, że: Jak jutro wrócę do domu, w tym tygodniu jestem w delegacji, nikogo nie ma, pracujemy do 18, w domu jesteśmy ok.20, dzieci jedzą obiady u babci, w tym jest wliczona pralka i zmywarka co dwa dni!!!!!, itp. Wiem wiem - zdaje sobie z tego sprawę. Ale w nowym domu mam zamiar mieć bardziej energooszczędne zmywarki, pralki, lodówki, etc. O świetlówkach nie wspomnę. Ale na pewno bedzie mi ten cel trudniej zrealizować, ponieważ niedługo zostanę po raz kolejny tatą - tym razem podwójnym - bliźniaczki córeczki Edytowane 30 Stycznia 2012 przez kitesurf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.01.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Wiem wiem - zdaje sobie z tego sprawę. Ale w nowym domu mam zamiar mieć bardziej energooszczędne zmywarki, pralki, lodówki, etc. O świetlówkach nie wspomnę. Ale na pewno bedzie mi ten cel trudniej zrealizować, ponieważ niedługo zostanę po raz kolejny tatą - tym razem podwójnym - bliźniaczki córeczki Gratuluję! Ma się tą dwururkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 30.01.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Wiem wiem - zdaje sobie z tego sprawę. Ale w nowym domu mam zamiar mieć bardziej energooszczędne zmywarki, pralki, lodówki, etc. O świetlówkach nie wspomnę. Ale na pewno bedzie mi ten cel trudniej zrealizować, ponieważ niedługo zostanę po raz kolejny tatą - tym razem podwójnym - bliźniaczki córeczki Co tu dużo pisać Się zacznie pralka 3 razy dziennie, wstawanie w nocy itp. Jasiek71 zdaje się pisał, że mu mocno skoczyło zużycie w domu przy niemowlaku. Skoczy Ci podwójnie:P Zapłacisz jeszcze więcej za prąd to Ci się seksu odechce:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 30.01.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Po tym moim zużyciu zerowym, zużycie w nastepnym dniu - faktycznie - było większe. czyli? możesz podać liczbowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 30.01.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Średnia sprzed mrozów 28 kWh/24h, średnia w 4 ostatnie dni (słoneczne) ze sporymi mrozami (rano dziś -15*) 27 kWh.Zużycie 27.01 30 kWh, 28.01 0 kWh, 29.01 47 kWh, 30.01 29 kWh. Ogólnie od jakiegoś tygodnia wskoczyłem na większą temperaturę w domu - wcześniej było ok. 21,6 *, teraz mam stale > 22 *, aktualnie 24 * (znów grzeje słońce bez żadnej chmurki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.01.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 czyli? możesz podać liczbowo? No i czy nie odbiło sie to na komforcie cieplnym. zakładając że słońce ogrzało, tak jak pisałeś do ok 24, potem spadło do 21,9, a sterownik masz ustawiony na 21?, to nim temp zeszła do 21, nim podłoga znowu zaczęła się ładować, temp powoli bo powoli ale ciągle spadała. Bo jak sam wspomniałeś akumulacja u Ciebie ma spore opóźnienie. To czy nie odbiło się to na komforcie cieplnym (brak promieniowania, no i temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.01.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 b_l, a jak wilgotność, jeszcze w normie? czy mrozy dały się i jej we znaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 30.01.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Wiem wiem - zdaje sobie z tego sprawę. Ale w nowym domu mam zamiar mieć bardziej energooszczędne zmywarki, pralki, lodówki, etc. O świetlówkach nie wspomnę. Ale na pewno bedzie mi ten cel trudniej zrealizować, ponieważ niedługo zostanę po raz kolejny tatą - tym razem podwójnym - bliźniaczki córeczki "Wowo wow gratuluje I nie sluchaj tych co zazdroszcza i lekko kasliwi sa Nie zapomnę jak dawno temu w radio ZET p. J.Weiss dzwoni do zakładu energetycznego i mówi: - dzień dobry, ja chciałem sie zapytać, czy ten licznik en. el. zamontowany u mnie na działce to jest mój czy wasz? - no oczywiście że zakładu energetycznego! - to ja chciałem państwa poinformować, że wam go ukradli. R&K śniegu nie ma ale mrozu tyle że sie szprychy łamią na zakrętach:-)Dobre, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 30.01.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Średnia sprzed mrozów 28 kWh/24h, średnia w 4 ostatnie dni (słoneczne) ze sporymi mrozami (rano dziś -15*) 27 kWh. Zużycie 27.01 30 kWh, 28.01 0 kWh, 29.01 47 kWh, 30.01 29 kWh. Ogólnie od jakiegoś tygodnia wskoczyłem na większą temperaturę w domu - wcześniej było ok. 21,6 *, teraz mam stale > 22 *, aktualnie 24 * (znów grzeje słońce bez żadnej chmurki). ja drugi dzień łapię przez 6m2 okien na parterze słońce "tymi ręcami" na tyle, że musiałem w taniej 13-15 podniesć temp powietrza do 25stC na sterowniku, by doładować podłogę; z samego słońca juz trzeci dzień od 9 do 13 z 22stC wyciągam 24stC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 30.01.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 A ja dostalam rachunek za prad od 13.12 do 20.01 dokladnie tyle ile sie spodziewalam tzn 1035 zl Zuzycie bylo 2113 nocnej i 614 dziennej, byli jeszcze robotnicy na budowie i ogrzewanie szlo cale noce bez sterowania. Stan licznika na dzis: 168 I1019 II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 30.01.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 "Wowo wow gratuluje I nie sluchaj tych co zazdroszcza i lekko kasliwi sa mąż tez ma taką dwururkę? jak zuzycie? kiedy bedzie kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts