Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na podstawie dotychczasowego zużycia energii elektr. (wodna podłogówka zasilana kospelem, bojler elektr. do cwu, wm i inne typowe urządzenia elektr.)

Podaj dane z faktur, bo chyba nie doliczyłeś opłat za przesył.

W G12w w Enerdze masz teraz: 0,3499 / 0,7445 (brutto bez opłat za odczyt)

No i jak wyniki w kWh? Coś więcej o domku - może stopka?

Edytowane przez budowlany_laik

Tu kolega podał 12000 do 1200 czyli 90-10% Trochę mało realne lub wymagające żelaznej dyscypliny. Tylko czy 90/10 jest wogóle możliwe do osiągnięcia?

Jest możliwe. Ja na pozostałą część domu mam właśnie około 1200kWh w drogiej taryfie. Tyle że ja na całość domu zużywam około 8000kWh rocznie a nie 12000.

Liwko - czy zapewniłeś właściwe chłodzenie PC na te i najbliższe 2 doby?

przy tej pogodzie zapewne więcej jest włączona, niż wyłączona

He, he, masz rację:D

W dodatku znowu coś namieszałem w ustawieniach i mam 23* w salonie, a to przy podłogówce dla nas za ciepło. Przy tych mrozach średnia to około 35kWh z czego około 9h w drogiej taryfie. Na szczęście idzie weekend:)

W dodatku znowu coś namieszałem w ustawieniach i mam 23* w salonie, a to przy podłogówce dla nas za ciepło.

oj pewnie wielu chciałoby mieć taki problem w tej chwili (vide: kolesie z bloku w Bydgoszczy, ktorych drugi dzień pokazują w TV. Najfajniejsze jest to, ze to, co wplacą na CO, to od razu zajmuje komornik) :p

oj pewnie wielu chciałoby mieć taki problem w tej chwili (u mnie 22stC a na zewnątrz tez 22) (vide: kolesie z bloku w Bydgoszczy, ktorych drugi dzień pokazują w TV. Najfajniejsze jest to, ze to, co wplacą na CO, to od razu zajmuje komornik) :p

O ja pierdziu, nie zazdraszczam...

Ja podobny problem miałem w zeszłym roku, im było zimniej na zewnątrz tym cieplej w środku. Muszę obniżyć krzywą, tylko muszę wyczuć ile. Najlepiej by było jakby te mrozy trochę dłużej potrwały puki nie ustawię:D

O ja pierdziu, nie zazdraszczam...

Ja podobny problem miałem w zeszłym roku, im było zimniej na zewnątrz tym cieplej w środku. Muszę obniżyć krzywą, tylko muszę wyczuć ile. Najlepiej by było jakby te mrozy trochę dłużej potrwały puki nie ustawię:D

krzywej nie tykaj, bo popsujesz - lepiej otwórz okno :p