budowlany_laik 06.02.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 - Ile pali twoje auto? - Tyle ile mu wlejesz do baku. Coś jednak w tym jest. Mam ustawione w taniej taryfie w nocy ponad 5,5h grzania oraz prawie 2h od 13:00 do 15:00 (też tania). Termostat na 22,5*C. W dzień kocioł się nie włącza (od prawie 2 tygodni mocne słońce, które podgrzewa ok. 13:00 do ponad 23*C), natomiast w nocy chodzi od 3 dni z pełną mocą 6 kW przez te ponad 5,5h (temp. zasilania wody 34*C), co daje 34 kWh. I to starcza, oczywiście plus zysk ze słońca od 8:30 do 16:30. Aktualnie -25*C, w wiosce -29,5*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.02.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 - Ile pali twoje auto? - Tyle ile mu wlejesz do baku. Coś jednak w tym jest. Mam ustawione w taniej taryfie w nocy ponad 5,5h grzania oraz prawie 2h od 13:00 do 15:00 (też tania). Termostat na 22,5*C. W dzień kocioł się nie włącza (od prawie 2 tygodni mocne słońce, które podgrzewa ok. 13:00 do ponad 23*C), natomiast w nocy chodzi od 3 dni z pełną mocą 6 kW przez te ponad 5,5h (temp. zasilania wody 34*C), co daje 34 kWh. I to starcza, oczywiście plus zysk ze słońca od 8:30 do 16:30. Aktualnie -25*C, w wiosce -29,5*C jaką masz temperaturę wieczorem w domu ? (jak słoneczko dawno zaszło i nie oszukuje ci sterownika... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.02.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) 7:00 21,9*C 13:00 ok. 22,5-23*C (raz było 24*C) 20:00 22*C przed 0:00 podejrzewam, że jest ok. 21,8*C Wychodzi na to, że nocne grzanie nie dopuszcza do dalszego spadku temperatury i w dzień powoli płyta oddaje ciepło. Na fotach mój grzejnik słoneczny oraz sytuacja około południa. Edytowane 6 Lutego 2012 przez budowlany_laik literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 06.02.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Zmierz powierzchnię podłogi pirometrem, takim dla dzieci, pisałaś że masz DZis w domu odczuwalnie wyzzsza temp pomimo w sumie takich samych temp. Ok: kuchnie temp podlogi na kafelkach od 25 do 26 stopni temp na regulatorze 27,5 stopnia wiec mozna powiedziec ze jest ok 1,5 stopnia straty temp powietrza 23 stopnie 2 godziny w dzien, cala noc z przerwa godzinna miedzy 3 a 4 salon temp podlogi na kafelkach od 24 do 26 stopni temp na regulatorze (salon) 32,5 stopnia i ... temp pod kanapa podlogi 31,5 stopnia - wiec zdecydowanie moj czujnik podlogi w salonie jest poprostu zd... popsuty (tzn polozenie go pod kanapa wogole nie przemyslane...jakos wogole o tym nie pomyslelismy) wiec salon musi ic tylko na czujnik temp powietrza bez wiekszych ograniczen podlogi (choc tyle sie wyjasnilo) ale siet normalnie tem powietrza 23,5 stopnia dwie godziny dzien i cala noc ok panele ....... temp paneli...23 stopnie do 24 ( w jednym miejscu bylo 25) temp na czujniki podlogi.....29,5 stopnia (masakra ile straty jest ) temp powietrza 22 stopnie dwie godziny dzien, godzina wieczorm i 4 godziny nad ranem - zdecydowanie za malo i to tu zalacza sei w dzien, ale niestety, nie bede dzieciom ani sobie roila sauny i o ile u nas w sypialni moze byc chlodniej to u dzieci musi byc utrzymywana jakas temp No i dzieki temu wiem juz gdzie chodzi mi podlogowka w dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 06.02.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Jasiek: dzis temp 23,5 stopnia i bylo jak w saunie ale za rada Zytko pozamykalam jednak te okna (tylko zapomnialam wietrzyc ) no i ten prog zaslonilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.02.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Jasiek: dzis temp 23,5 stopnia i bylo jak w saunie ale za rada Zytko pozamykalam jednak te okna (tylko zapomnialam wietrzyc ) no i ten prog zaslonilam. to może jednak tych 25* nie potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 06.02.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 No chyba nie Ale mysle ze przy nastawie na 23 stopnie moze mi sie zalaczac zbyt czesto w dzien, dlatego moze ustawic 24 stopnie w II ? I zastanawia mnie jeszcze, czy dobrze sobie mysle, ze przy ladowaniu przez cala noc nad ranem jest ona na tyle naladowana ze w sumie glownie oddaje to cieplo przed zakonczeniem II taryfy co powoduje, ze wlasnie brakuje tego ciepla przed 13? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.02.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 No chyba nie Ale mysle ze przy nastawie na 23 stopnie moze mi sie zalaczac zbyt czesto w dzien, dlatego moze ustawic 24 stopnie w II ? I zastanawia mnie jeszcze, czy dobrze sobie mysle, ze przy ladowaniu przez cala noc nad ranem jest ona na tyle naladowana ze w sumie glownie oddaje to cieplo przed zakonczeniem II taryfy co powoduje, ze wlasnie brakuje tego ciepla przed 13? ustaw tak jak opisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 06.02.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) Faceci... Ok ustawie jak powiedziales i nie bede jak narazie analizowala, po 2 dniach sie odezwe i wtedy zobaczymy Edytowane 6 Lutego 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 06.02.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ok panele ....... temp paneli...23 stopnie do 24 ( w jednym miejscu bylo 25) temp na czujniki podlogi.....29,5 stopnia (masakra ile straty jest ) temp powietrza 22 stopnie u mnie już decyzja podjęta - przy pierwszym remoncie panele idą w odstawkę i wskakuje gresowa imitacja drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 06.02.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Zytko: ja panele dalam tylko ze wzgledu na dzieciaki i ew upadki (ktorych niemalo) wczoraj mloda upadla w salonie i sinior na pol twarzy...wiec panele musza byc jakies 2 lata, ale potem takze kafelki. Bez dwoch zdan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.02.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 u mnie już decyzja podjęta - przy pierwszym remoncie panele idą w odstawkę i wskakuje gresowa imitacja drewna Masz parterówkę czy z poddaszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 06.02.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Widze ze na tym forum to inkt nie pracuje... Tloczno dosc jak na 11 w poniedzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.02.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 u mnie już decyzja podjęta - przy pierwszym remoncie panele idą w odstawkę i wskakuje gresowa imitacja drewna Uważaj, moja imitacja parkietu jest niemiła w dotyku . Może dla oka lepiej ale teraz ułożył bym w pokojach "zimny" gres polerowany . po podgrzaniu kablami/podłogówką miód malina ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 06.02.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Masz parterówkę czy z poddaszem? poddasze - podobny do Twojego Zytko: ja panele dalam tylko ze wzgledu na dzieciaki i ew upadki (ktorych niemalo) wczoraj mloda upadla w salonie i sinior na pol twarzy...wiec panele musza byc jakies 2 lata, ale potem takze kafelki. Bez dwoch zdan. kaska na głowę i bedzie ok - taki jak Stig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 06.02.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Uważaj, moja imitacja parkietu jest niemiła w dotyku . Może dla oka lepiej ale teraz ułożył bym w pokojach "zimny" gres polerowany . po podgrzaniu kablami/podłogówką miód malina ! mialem na mysli gres, ktory wygladem przypomina drewno - ostatnio jest wysyp tego - niektore plytki przypominają parkiety ze starych zamków - piękne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.02.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Gres szkliwiony, o takim myślisz czy o czymś innym ? http://desmond.imageshack.us/Himg229/scaled.php?server=229&filename=img9824.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.02.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 poddasze - podobny do Twojego Na dole mam płytki a na górze wykładziny. W sypialniach i korytarzu miło się chodzi na bosaka po wykładzinie, czy to zimą czy to latem. Zresztą gruba, włochata wykładzina w naszej sypialni... miodzio:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 06.02.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Gres szkliwiony, o takim myślisz czy o czymś innym ? http://desmond.imageshack.us/Himg229/scaled.php?server=229&filename=img9824.jpg&res=medium taki mail byc pierwotnie - ten duzo osob ma nawet na forum; teraz sa duzo ladniejsze - jak znajdę, to wrzucę; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.02.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 O wyglądzie można dyskutować, mnie chodzi o odczucie. Jest "twardy" i transparentny co daje niemiłe uczucie jak chodzisz bez kapci . Po gresie polerowanym chodzi się przyjemniej. Chciałem tylko zwrócić Twoja uwagę jak będziesz kupował na to zeby sprawdzić również inne aspekty niż wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts