kszh.uint 06.02.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) O wyglądzie można dyskutować, mnie chodzi o odczucie. Jest "twardy" i transparentny co daje niemiłe uczucie jak chodzisz bez kapci . Po gresie polerowanym chodzi się przyjemniej. Chciałem tylko zwrócić Twoja uwagę jak będziesz kupował na to zeby sprawdzić również inne aspekty niż wygląd wiem, na dole mam szkliwiny ale matowy i innego nie chce (choc podoba mi sie na wysoki polysk) - ma wszelkie zalety gresu a nie ma tej "klinicznej czystosci", ktore maja na wysoki polysk Edytowane 6 Lutego 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 06.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 z tego co widzę z danych wmnich, to panel po prostu daje częściej ale mniejszymi paczkami, bo przez większy opór wykończenia, czujnik się szybciej nagrzewa. Pytanie które się nasuwa, to czy zastosowano odpowiednią grubość wylewki, by mogła akumulować ciepło na cały okres drogiej taryfy. Jeśli nie, to lipa, i nie ma co stawiać na akumulacyjność lecz raczej na precyzyjne sterowanie, by dawać prądu tylko wtedy i tam gdzie trzeba. Ja sam się zastanawiam co by mi się bardziej opłaciło - dawać akumulacyjnie z grubą wylewką, czy też nastawić się na super wymuskane sterowanie, i olewać taryfy. Przy czym oczywiście nie dla takich tropikalnych temperatur jak u wmnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 06.02.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 sam chciałem dawać płytki ale mnie zniechęca coś zupełnie innego i to z własnych doświadczeń. Jak jest takie lato jak w 2011 to w środku lata przez miesiąc, półtora podłoga ceramiczna będzie mega zimna i nieprzyjemna do chodzenia, na pewno też może wywoływać problemy ze stawami. To się niestety staje coraz częstsze, że zimy nie ma, ale i lata też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 06.02.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 sam chciałem dawać płytki ale mnie zniechęca coś zupełnie innego i to z własnych doświadczeń. Jak jest takie lato jak w 2011 to w środku lata przez miesiąc, półtora podłoga ceramiczna będzie mega zimna i nieprzyjemna do chodzenia, na pewno też może wywoływać problemy ze stawami. To się niestety staje coraz częstsze, że zimy nie ma, ale i lata też. Dokładnie tak jak piszesz:) Cały dół mamy w płytkach i podłogówce. Tego lata aż mnie korciło włączyć podłogę, normalnie nogi wykręcało, pomimo tego, że na bosaka mogłem kosić trawę to w domu w cieńkich kapciach "ciągnęło" po nogach:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 06.02.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 [quote=budowlany_laik; Na fotach mój grzejnik słoneczny oraz sytuacja około południa. Za taki grzejnik słoneczny to bym wyleciał na zbity pysk z domu. Chyba bym musiał spać na starym mieszkaniu w zakładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.02.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Za taki grzejnik słoneczny to bym wyleciał na zbity pysk z domu. Chyba bym musiał spać na starym mieszkaniu w zakładzie A to niby dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 06.02.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A to niby dlaczego? Wystarczy założyć firany, gęste znowu w modzie i zyski lecą na łeb na szyję. Nawet światło trzeba godzinę wcześniej zapalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.02.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Wystarczy założyć firany, gęste znowu w modzie i zyski lecą na łeb na szyję. Nawet światło trzeba godzinę wcześniej zapalić To zaraz, jakbyś nie miał tego grzejnika to światło byś później zapalał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 06.02.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ja na przykład nie będę miał zasłon ani firan wcale w salonie, a wygląda to tak: http://www.danly.nazwa.pl/Jakub%20Szyma/Dom/I2012/_D4_7808.jpghttp://www.danly.nazwa.pl/Jakub%20Szyma/Dom/I2012/_D4_7757.jpghttp://www.danly.nazwa.pl/Jakub%20Szyma/Dom/I2012/_D4_7806.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 06.02.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 To zaraz, jakbyś nie miał tego grzejnika to światło byś później zapalał? Piszę o firanach, zabierają dużo możliwego zysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.02.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Piszę o firanach, zabierają dużo możliwego zysku Ale czemu byś miał się z domu wyprowadzić? Bo firany zjadają zyski? Czyli według ciebie lepiej takiego grzejniczka nie robić bo firany zabierają zyski i trzeba szybciej światło zapalać. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 06.02.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ale czemu byś miał się z domu wyprowadzić? Bo firany zjadają zyski? Czyli według ciebie lepiej takiego grzejniczka nie robić bo firany zabierają zyski i trzeba szybciej światło zapalać. Tak? Zacznij czytać ze zrozumieniem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.02.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Za taki grzejnik słoneczny to bym wyleciał na zbity pysk z domu. Chyba bym musiał spać na starym mieszkaniu w zakładzie Wystarczy założyć firany, gęste znowu w modzie i zyski lecą na łeb na szyję. Nawet światło trzeba godzinę wcześniej zapalić Próbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 06.02.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) z tego co widzę z danych wmnich, to panel po prostu daje częściej ale mniejszymi paczkami, bo przez większy opór wykończenia, czujnik się szybciej nagrzewa. Pytanie które się nasuwa, to czy zastosowano odpowiednią grubość wylewki, by mogła akumulować ciepło na cały okres drogiej taryfy. Jeśli nie, to lipa, i nie ma co stawiać na akumulacyjność lecz raczej na precyzyjne sterowanie, by dawać prądu tylko wtedy i tam gdzie trzeba. Ja sam się zastanawiam co by mi się bardziej opłaciło - dawać akumulacyjnie z grubą wylewką, czy też nastawić się na super wymuskane sterowanie, i olewać taryfy. Przy czym oczywiście nie dla takich tropikalnych temperatur jak u wmnich A wiesz, ze dzis tez na to zwrocilam uwage, przejrzalam moj dziennik i wogole zapomnialo mi sie, ze mialam mniej wylewki (tzn od 6-8 cm) i niby nalozylismy troche klejem i gruboscia plytek, bo kleju szlo duzo wiecej , a plytki maja 1 cm gdubosci, ale moze jednak przy tak niskim tem na zewnatrz rzeczywiscie brakowac tej akumulacyjnosci. Zytko: ja mam gres polerowany na wysoki polysk i uwierz, jezeli tylko jest zaimpregnowany, to nie ma wiekszej filozofi by utrzymac go w czystosci (no ok, dzieciaki rozwalajace cale zarcie po domu to inna bajka) Ale brak impregnacji - porazka totalna, maja dopiero impregnowac kuchnie i nawet nie bawie sie juz z tymi plytkami, bo poprostu nie da sie ich doprowadzic do polysku - jestem fanka tego kamienia - przyjemny w dotyku, ladnie ddaje cieplo, i rewelacyjnie wyglada - nie ma osoby, ktore nie zrobilaby wow na te plytki. Edytowane 6 Lutego 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 06.02.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Kubaman: jestem fanka Twojego domu - ilosc przeszklenia robi wrazenie - uwielbiam takie domy i zero firanek brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.02.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Piszę o firanach, zabierają dużo możliwego zysku jak ten promyczek wpadnie przez okno na firankę to co się z nim dzieje ?, znika ?? w nocy firanka częściowo powstrzymuje cyrkulację powietrza przy oknie więc wolniej się wychładza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 06.02.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Mam wrażenie że wy o zyskach/stratach energetycznych a piotrmak o życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.02.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Mam wrażenie że wy o zyskach/stratach energetycznych a piotrmak o życiu he he... no chyba że o mycie chodzi:P łatwiej umyć jedno duże niż kilka małych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 06.02.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Zytko: ja mam gres polerowany na wysoki polysk i uwierz, jezeli tylko jest zaimpregnowany, to nie ma wiekszej filozofi by utrzymac go w czystosci (no ok, dzieciaki rozwalajace cale zarcie po domu to inna bajka) Ale brak impregnacji - porazka totalna, maja dopiero impregnowac kuchnie i nawet nie bawie sie juz z tymi plytkami, bo poprostu nie da sie ich doprowadzic do polysku - jestem fanka tego kamienia - przyjemny w dotyku, ladnie ddaje cieplo, i rewelacyjnie wyglada - nie ma osoby, ktore nie zrobilaby wow na te plytki. nie o impregnację chodzi a o piasek konkretnie... analogicznie jest z piękną drewnianą podłogą przy drzwiach tarasowych... choćbym nie wiem, co byś miała położone na tarasie na zewnątrz, to i tak drobinki piasku + dzieciaki zrobią swoje - a później pod słońce taki porysowany wysoki połysk wygląda nieapetycznie - ale to moje subiektywne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 06.02.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ja na przykład nie będę miał zasłon ani firan wcale w salonie, a wygląda to tak: http://www.danly.nazwa.pl/Jakub%20Szyma/Dom/I2012/_D4_7806.jpg jak masz 1ha terenu, to nie bedziesz miał, jak masz działkę 1000m2, to będziesz miał - kwestia czasu; moj kolega ma taki dom, jak Twój /chodzi o tę częśc wysoką/ i ni chuchu nie idzie tego sensownie ogrzać pomimo tego, że ma podłogówkę i kozę wewnątrz i nie żałuje na ogrzewanie; jedyna zaleta to taka, że choinkę na święta ma tak wysoką, jak w Watykanie. nie zmienia to faktu, że mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts