kszh.uint 07.02.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 jak już jesteśmy przy wrażeniach... jakie największe z użycie energii zaobserwowaliście w te obecne mrozy ? mój dom pobił rekord kilka dni temu jak było -29* 124 kwh na wszystko razem, tyle nie widziałem odkąd mieszkam ... dzień wcześniej paliłem w kominku... -29,5stC pokazalo auto rano; poszlo z dymem 124kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 07.02.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nieśmiało spytam.... tylko w taniej taryfie? czy całodobowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.02.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Na cały dom nie wiem, ale PC w niedziele zżarła 38kWh. Jednak u nas było tylko -20. Tylko U mnie przy minus 25 w nocy ogrzewanie zeżarło 73 kwh/dobę (powstrzymałem się i nie paliłem w kominku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 07.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 No jeżeli koszty ogrzewania nie robią na tobie wrażenia to nie było tematu:) Byl - napisales mi ze cos da sie zrobic - potem ze jednak sie nie da, i stwierdziles ze sie na czyms nie znam (o czym natabene mam jakies pojecie...) hm..... iprobujesz (wczesniej podwazajac jakies moje umiejetnosci czy wiedze) stwierdzic ze sprawy nie bylo.... POdpadles Liwko..... Moje najwieksze zuzycie na ogrzewanie 81 KW (rozpisane bylo wczesniej ) a caly dom to nie wiem - pewnie duzo bo my jestesmy antypradooszczedni - plazma, halogeny (12 wlasnie sie teraz swieci x50w = 600w/h) komputer sprzet w akwarium, bojler (on tylko w taniej idzie) u mnie to straszne pozeracze pradu, w mieszkaniu placilam za prad 250-300 zl miesiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 07.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 To wychodzi ze te moje 80 to taka norma?? a mi wydawalo sie ze za duzo idzie pradu i nikt mnie wczesniej nie uswiadomil HAHA a ja mam nowego nika;)Dzieki goro -reakcja naprawde ekspresowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 07.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) Nieśmiało spytam.... tylko w taniej taryfie? czy całodobowo? 3/4 w taniej; przeliczasz na pieniążki? ułatwię Ci: np. półlitrowy Ballantine's + paczka fajek U mnie przy minus 25 w nocy ogrzewanie zeżarło 73 kwh/dobę (powstrzymałem się i nie paliłem w kominku). saute? Edytowane 7 Lutego 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 saute? No ... Tylko wiesz co musiałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Z kim ja do cholery gadam? Z wmnich czy siwki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.02.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 3/4 w taniej; przeliczasz na pieniążki? ułatwię Ci: np. półlitrowy Ballantine's + paczka fajek he he u mnie podobnie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.02.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 plaga z tą zmianą nicków. Liwko ma podobno zmienić na Ecopol i wreszcie wykupić płatny profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.02.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 wmnich, swiki czy wsiki. Jeżeli nie zależy ci na akumulacji w taniej taryfie to nie ma żadnego problemu. Bogatemu wszystko wolno. Tylko raczej nie polecaj tego systemu twoim uboższym znajomym, bo możesz ich się szybko pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 07.02.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Z kim ja do cholery gadam? Z wmnich czy siwki??? podwojna osobowosc w jednym ciele Coulignon: hm..spytam niesmialo - co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.02.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 plaga z tą zmianą nicków. Liwko ma podobno zmienić na Ecopol i wreszcie wykupić płatny profil. Hi, hi, nie trafiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 07.02.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 No ... Tylko wiesz co musiałem.... o to wlaśnie pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.02.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Coulignon: hm..spytam niesmialo - co ?? Konkubina Wspólkredytobiorca preferuje rozgrzewkę wieczorną kominkiem lub inaczej. No i musiałem inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 07.02.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 tamten nik byl zbyt meski i tu juz wszyscy wiedza, ale gdzie nie pisze, to kazdy mysli ze z facetem rozmawia Liwko: dlatego bogaty buduje dom do 200 tys I przeciez jade glownie na 2 taryfie, pierwsza to pokoje dzieci(ale chodza dopiero przy takich mrozach w pierwszej) i tu chocbym miala majatek placic to na dzieciahc nie bde oszczedzala, no i moja niewiedza o sterowaniu o ktorym sie ucze I wyobraz sobie, ze zalezy mi na akumulacji, ale jest jeszcze cos jak komfort - a oszczednosc - to cos pozornego, musisz zalozyc wiecej swetrow jak ci zimno, wiec wiecej prania a proszek dorgi itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.02.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 o to wlaśnie pytam Ta buźka akurat jest bardzo adekwatna do sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 07.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) plaga z tą zmianą nicków. Liwko ma podobno zmienić na Ecopol i wreszcie wykupić płatny profil. wmnich to male piwko... a czy wiecie, ze Heno'k porzucił rozwiązania energooszczedne i zatracił się w muzyce? tadam! nowa płyta! co prawda EPka, ale zawsze... no i darmowa do zassania! http://www.henokmusic.com/henokMyspaceFlyer.jpg Edytowane 7 Lutego 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 07.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Konkubina Wspólkredytobiorca preferuje rozgrzewkę wieczorną kominkiem lub inaczej. No i musiałem inaczej. i z ta buzka.... chcialam cos napisac, ale sie powstrzymam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.02.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 tamten nik byl zbyt meski i tu juz wszyscy wiedza, ale gdzie nie pisze, to kazdy mysli ze z facetem rozmawia Liwko: dlatego bogaty buduje dom do 200 tys I przeciez jade glownie na 2 taryfie, pierwsza to pokoje dzieci(ale chodza dopiero przy takich mrozach w pierwszej) i tu chocbym miala majatek placic to na dzieciahc nie bde oszczedzala, no i moja niewiedza o sterowaniu o ktorym sie ucze I wyobraz sobie, ze zalezy mi na akumulacji, ale jest jeszcze cos jak komfort - a oszczednosc - to cos pozornego, musisz zalozyc wiecej swetrow jak ci zimno, wiec wiecej prania a proszek dorgi itd itp Komfort cieplny to bardzo dyskusyjna sprawa. Ja chodzę po domu w T-shircie, czasami w gaciach, a moja w swetrze i potrafi spać w skarpetkach, fuuuj. Nawiasem mówiąc, nie przegrzej dzieci, to gorsze od zmarznięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts