miloszenko 21.02.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 O jakich grzałkach piszesz? O jakich mrozach piszesz? Chyba przyznasz mi rację, że te dwie poprzednie zimy były mocno niestandardowe a rachunki dostawałem z uśmiechem na ustach:P:) Czym cieplejsza zima tym mniejsza roznica miedzy tym, co Ty placisz za grzanie a inni grzejacy kablami. Przy duzych mrozach wiele pomp musi uzyc grzalek (nie wiem czy Twoja ma dalem dla przykladu) co znacznie redukuje COP. Takie scenariusze mocno wplywaja na korzysci z posiadania pompy, bo szybciej sie moze zuzyc niz zwrocic czyz nie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.02.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No to zbudować musisz lepiej niż j-j, bo rachunki mamy podobne:P taki jest plan i wcale nie chodzi tu o rachunki, bo nawet te obecne mi nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 taki jest plan i wcale nie chodzi tu o rachunki, bo nawet te obecne mi nie przeszkadzają To o co lotto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Czym cieplejsza zima tym mniejsza roznica miedzy tym, co Ty placisz za grzanie a inni grzejacy kablami. Przy duzych mrozach wiele pomp musi uzyc grzalek (nie wiem czy Twoja ma dalem dla przykladu) co znacznie redukuje COP. Takie scenariusze mocno wplywaja na korzysci z posiadania pompy, bo szybciej sie moze zuzyc niz zwrocic czyz nie ? Pozdrawiam Aha, czyli znowu ktoś twierdzi, że ja wydałem pieniądze na PC a mógłbym zwyczajnie zamiast kable!!! NIE, NIE, NIE. Ja od razu pomyślałem i o CO i o CWU!!! Gdybym nie poszedł w PC tylko chciałbym grzać CWU grzałą, to dzisiaj wydawał bym na CWU tyle co przy pompie na CO!!! I nie muszę jej reglamentować! Tak jak się ma komfort z użytkowania rekuperatora tak ja mam dodatkowo komfort z korzystania o każdej porze z CWU w wygodnych dla nas ilościach. Nie miejcie klapek tylko na CO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.02.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aha, czyli znowu ktoś twierdzi, że ja wydałem pieniądze na PC a mógłbym zwyczajnie zamiast kable!!! NIE, NIE, NIE. Ja od razu pomyślałem i o CO i o CWU!!! Gdybym nie poszedł w PC tylko chciałbym grzać CWU grzałą, to dzisiaj wydawał bym na CWU tyle co przy pompie na CO!!! I nie muszę jej reglamentować! Tak jak się ma komfort z użytkowania rekuperatora tak ja mam dodatkowo komfort z korzystania o każdej porze z CWU w wygodnych dla nas ilościach. Nie miejcie klapek tylko na CO!!! a co stoi na przeszkodzie wybudować dom który na CO i CUW potrzebuje 2-3 tys kwh u nas obecnie na CWU idzie ok. 900kwh rocznie i jakoś nam wody nie brakuje... myślę że w tym nowym to zejdę do 400 kwh rocznie przy podobnym zużyciu wody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 a co stoi na przeszkodzie wybudować dom który na CO i CUW potrzebuje 2-3 tys kwh u nas obecnie na CWU idzie ok. 900kwh rocznie i jakoś nam wody nie brakuje... myślę że w tym nowym to zejdę do 400 kwh rocznie przy podobnym zużyciu wody ... Grzałką??? Bo chyba większość użytkowników kabli tak chyba grzeje? O czym ty jasiek gadasz? Twoje zabawki się sprawdzają, no i bardzo dobrze, tylko dlaczego nikt z grzejących kablami ich nie ma??? A czy one były za darmo? Sam je zrobiłeś, czy ktoś ci je montował (jakaś firma)? Nie pisz takich tekstów, bo ja jak i inni przed budową nawet o tych zabawkach nie wiedziałem!!! Nawet jakbym wiedział to musiał bym zapłacić za firmę, która by mi to założyła, bo się kompletnie na tym nie znam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A jeszcze dodam. Z racji tego czym się zajmuję, mam dostęp do innych nie drenujących mojego portfela wyrobów, ty nie:PWięc nie myśl, że ty jesteś guru, bo się czymś akurat zajmujesz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.02.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Grzałką??? Bo chyba większość użytkowników kabli tak chyba grzeje? O czym ty jasiek gadasz? Twoje zabawki się sprawdzają, no i bardzo dobrze, tylko dlaczego nikt z grzejących kablami ich nie ma??? A czy one były za darmo? Sam je zrobiłeś, czy ktoś ci je montował (jakaś firma)? Nie pisz takich tekstów, bo ja jak i inni przed budową nawet o tych zabawkach nie wiedziałem!!! Nawet jakbym wiedział to musiał bym zapłacić za firmę, która by mi to założyła, bo się kompletnie na tym nie znam! dlatego masz dom taki jaki masz ... nadarzyła się okazja wybudowania nowego domu to dlaczego mam nie skorzystać wykorzystując po części doświadczenie i pomysły... moim zdaniem warto promować różne rozwiązania proste i skuteczne a nie tylko lecieć z wywieszonym jęzorem do najbliższej firmy budowlanej ... wbrew pozorom nie wszyscy mają lewe ręce jest masa osób które lubią trochę pomajstrować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.02.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A jeszcze dodam. Z racji tego czym się zajmuję, mam dostęp do innych nie drenujących mojego portfela wyrobów, ty nie:P Więc nie myśl, że ty jesteś guru, bo się czymś akurat zajmujesz:P nie wiem do czego to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 nie wiem do czego to ... A czy to ważne? Nie jest akurat w żaden sposób związane z tym co na forum Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 dlatego masz dom taki jaki masz ... nadarzyła się okazja wybudowania nowego domu to dlaczego mam nie skorzystać wykorzystując po części doświadczenie i pomysły... moim zdaniem warto promować różne rozwiązania proste i skuteczne a nie tylko lecieć z wywieszonym jęzorem do najbliższej firmy budowlanej ... wbrew pozorom nie wszyscy mają lewe ręce jest masa osób które lubią trochę pomajstrować... Jaki mam? Mam zajebisty dom, w którym czujemy się komfortowo i płacimy niskie rachunki. Czy trzeba czegoś więcej? No mi się raczej taka okazja nie trafiła. Czekam, może się kiedyś trafi, tak jak mojemu wujkowi po 20-tu latach. Też będzie dzisiaj inaczej budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.02.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jaki mam? Mam zajebisty dom, w którym czujemy się komfortowo i płacimy niskie rachunki. Czy trzeba czegoś więcej? Liwko czy tobie dzisiaj ktoś na odcisk nadepnął ? czy ja tobie coś wytykam ? czy ja kiedyś twierdziłem że twój dom jest beee... ? wymyśliłeś sobie taką chałupę, wstawiłeś PC i jest OK. ja wymyśliłem sobie swój, wsadziłem kable i też mam OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 dlatego masz dom taki jaki masz ... A to nie było z jakąś nutką ironii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.02.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A to nie było z jakąś nutką ironii? absolutnie NIE ! jeżeli tak zabrzmiało to przepraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 absolutnie NIE ! jeżeli tak zabrzmiało to przepraszam:) Ok, buziaki są zbyteczne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 21.02.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jaki mam? Mam zajebisty dom, w którym czujemy się komfortowo i płacimy niskie rachunki. Czy trzeba czegoś więcej? Stabilności temp 7-dni w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Stabilności temp 7-dni w tygodniu. Po przejściu na G12 taką będę miał. Z resztą nie mam nigdy spadków w ciągu dnia o więcej niż 1*, raczej jest to mniej. Jeżeli jest taka potrzeba grzeję w drogiej taryfie co dalej jest dla mnie tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.02.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Stabilności temp 7-dni w tygodniu. he he... no co ty ... trzeba by cały dom z dziennej kałatać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.02.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Po przejściu na G12 taką będę miał. Z resztą nie mam nigdy spadków w ciągu dnia o więcej niż 1*, raczej jest to mniej. Jeżeli jest taka potrzeba grzeję w drogiej taryfie co dalej jest dla mnie tanie. ide o zakład że masz większe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.02.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ide o zakład że masz większe ... No to byś go przegrał. Zapraszam. Zapytaj adiqqa, ma jeszcze mniejsze, ale gorszy stosunek taniej do drogiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts