kszh.uint 27.02.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) Henok tez zniknal bez sladu Swoja droga tez chetnie pozalbym powod zmiany nickow/postow. Honek zniknął zdaje sie wraz z niezakończonym zleceniem od jednego Forowicza z FM. Ma się dobrze na forum Budujemy Dom. Nie wiem czy wiesz, ale należy dodać, że cała sprawa została zakończona. W odpowiednim wątku HenoK wyjaśnił całą sprawę, a założyciel wątku to przyklepał potwierdzając, że temat został zamknięty. Nie piszę tego dlatego bo współpracowałem z HenoK'iem, ale po to by nie było niejasności. Nie wiem gdzie leżała prawda w tej sprawie, ale szkoda że tutaj nie pisze. ( w archiwum google - budowlany_laik wam wyszuka, jak sami nie dacie rady... Nie dlatego, ze współpracował z HenoK'iem, lecz po to, by nie było niejasności. Edytowane 27 Lutego 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.02.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 surrealizmu Ha! Za pierwszym razem napisałem dobrze a potem poprawiłem. Niestety - prezentuję inteligencją nabytą a nie wrodzoną. (nabytom? wrodzonom?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 27.02.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Strasznie przyczepiliscie sie do tej zmiany nikow - kazdy mial swoje powody i tyle - czy to take istotne. Moze czas uszanowac to.... Co do ucieczki z forum - tak bywa, ze przychodzi taki czas.....Jedni kasuja swoje posty inni zostawiaja .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 27.02.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 wmnich, a może Ty po prostu za mąż wyszłaś i swiki po mężu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 27.02.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 kto jest za tym zeby odwiesic ten temat i rozdzielic czysty prad od pomp bo to co tu sie porobiło to masakra popiarze chyba maja juz swoj temat pewnie nie jeden albo zalozyc nowy z "czystym" prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.02.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 kto jest za tym zeby odwiesic ten temat i rozdzielic czysty prad od pomp bo to co tu sie porobiło to masakra popiarze chyba maja juz swoj temat pewnie nie jeden albo zalozyc nowy z "czystym" prądem Ty head67 nie prowokuj. Mam do ciebie na wyciągnięcie ręki. Przyjadę, znajdę i łeb urwę Co ja poradzę, że pompy chodzą na prąd a nie na węgiel:) Jest taki jeden co dogrzewa świeczkami, jego też byś pogonił? Mało tego, i kablarze, i rurkowcy, i pompiarze, i kotłowcy często mają kominki, ich też pogonimy? Jedni mają WM inni nie, których się pozbyć? Jak zaczniemy taką selekcję to kto tutaj zostanie? A tak było miło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 28.02.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 head - nie ma szans na oddzielenie tematów choćby z tego względu, że możemy tu się pościerać o wyższości PCi nad czystą elektryką. Co więcej, jeżeli pompy powietrzne (mówię o tych profesjonalnych - nie z marketu) zejdą do poziomu cen typu 5 tys (kto wie ...) to ten wątek zamieni się w wątek tylko z PCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 28.02.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 head - nie ma szans na oddzielenie tematów choćby z tego względu, że możemy tu się pościerać o wyższości PCi nad czystą elektryką. Co więcej, jeżeli pompy powietrzne (mówię o tych profesjonalnych - nie z marketu) zejdą do poziomu cen typu 5 tys (kto wie ...) to ten wątek zamieni się w wątek tylko z PCi Spokojnie tak nie nastapi, ja jestem jak najbardziej za tym "Ogrzewający elektrycznością bez COP wystąp" tzn. kablarze, piece akumulacyjne, piece elektryczne ala Kospel, konwektory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 28.02.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 chodzi o to ze prze chyba ostatnie 100 str to jakis bełkot ktoś będzie potrzebował pomocy np ja będę niedługo już ruszał z budowa i będę potrzebował sie poradzić a tu wszyscy pouciekają. wiem ze pompy sa na prad maja grzałki ale tego wszyscy chcą uniknąć żeby sie za często nie załączały Piszecie tylko ze kable piece bleee lepiej piszmy co zrobić aby było dobrze Dla mnie czysty prąd to na pewno nie pompa prąd ja tylko wspomaga .Sledze ten temat prawie rok dowiedziałem sie z niego bardzo dużo ale jak ktoś wejdzie tu nowy masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 28.02.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ty head67 nie prowokuj. Mam do ciebie na wyciągnięcie ręki. Przyjadę, znajdę i łeb urwę zaraz urwać lepiej przyjedz kopać fundamenty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 28.02.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Osobiscie moge tylko polecic (na szczescie na sie tu podlaczylem juz jakis czas temu to mi latwiej z tym watkiem zyc ), aby wylapac tych co kable maja (jest ich duzo wiecej niz tych co tu sie udzielaja) i jesli tylko odleglosc pozwoli to osobiscie sie udac na wizje lokalna, zebrac wszelkie mozliwe dane/przemyslenia itp. Duzo mozna policzyc samemu, apre roznych arkuszy tu fruwa, dzis jest o niebo latwiej zebrac dane niz 2,3 lata temu (chodz przyznaje, ze ich szukanie jest wyzwaniem). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.02.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 wytnijcie pompiarzyi wszystkich którzy mają i planują solary jada kominkami też żeby uczciwie było.zjeżdżające ceny pompek i odwrotnie prądu nas do siebie zbliżają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 28.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie żartujcie z tym wycinaniem, co prawda było by tu bardziej merytorycznie ale nudno niezmiernie, a spora część tu osób zagląda tu bardziej z powodów towarzyskich. Więc po co tworzyć tą pustkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.02.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 to prawda ... osób grzejących "czystym" prądem bez COP jest niewiele .... z 2 zaś strony pompiarze faktycznie zrobili tu "Inwazje Mocy" jedyne o co można do wszystkich zaapelować to odrobinę rozsądku i więcej merytorycznych dyskusji grono osób utożsamiających się z tym wątkiem się zwiększa - wiele osób czyta ale nie udziela się - ja np od 1,5 roku , ale nie wiele na razie tu wnoszę bo jeszcze nie grzeję - zacznę od jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 28.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) OGŁOSZENIE PARAFIALNE Sprzedam 4 Auratony 3000, prawie nowe. Miałem je w domu ale mnie wku...y więc są do oddania za 100 PLN sztuka ( wszystkie w pudełkach, mam rówież 1 Devireg 550 powiedzmy za 150 PLN. Szczegóły na priva Edytowane 28 Lutego 2012 przez Brygada RR dodanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.02.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 OGŁOSZENIE PARAFIALNE Sprzedam 4 Auratony 3000, prawie nowe. Miałem je w domu ale mnie wku...y więc są do oddania za 100 PLN sztuka ( wszystkie w pudełkach, mam rówież 1 Devireg 550 powiedzmy za 150 PLN. Szczegóły na priva To jakie teraz planujesz zamontować? Devi też sprzedajesz z tego samego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.02.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Sprzedam 4 Auratony 3000, prawie nowe. Miałem je w domu ale mnie wku...y więc są do oddania za 100 PLN sztuka ( wszystkie w pudełkach, mam rówież 1 Devireg 550 powiedzmy za 150 PLN. jakie masz/miałeś z nimi problemy ? opisz zachowanie to może coś się zaradzi ( do mojej instrukcji się zastosowałeś ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 29.02.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Po pierwsze brak regulacji co pół godziny i ta popierdzielona inteligencja włączająca grzanie w drogiej taryfie. Przy 8h można sobie na strate pozwolic ale przy 2 godzinach taryfy popołudniowej nie mogę sobie na to pozwolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.02.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 mam u siebie takiehttp://allegro.pl/sterownik-termostat-tygodniowy-wysoka-jakosc-i2165306440.htmlale musiałem je przerobić ... czy są w ogóle jakieś "normalne" sterowniki do ogrzewania podłogowego ?, oczywiście za rozsądne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 29.02.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 mam u siebie takie http://allegro.pl/sterownik-termostat-tygodniowy-wysoka-jakosc-i2165306440.html ale musiałem je przerobić ... czy są w ogóle jakieś "normalne" sterowniki do ogrzewania podłogowego ?, oczywiście za rozsądne pieniądze O widze że mamy te same http://allegro.pl/regulator-termostat-sterownik-primadom-e716b-i2110538607.html Ogólnie jestem bardzo zadowolony, w końcu sterownik który mnie słucha co widać po zużyciu energii, wymieniem połowę swoich sterowników w domu i teraz w drogiej taryfie bierze mi ok 3 kwh a bywało znacznie więcej. Kilka razy dzwoniłem do producenta Auratona trzeba mieć szczecie aby odebrali telefon na maile nikt nie odpowiada więc szczerze odradzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts