Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie pokazuje ci głupot typu...

po 15-20min temp. na wyświetlaczu wyższa o 1* i wyłącza ogrzewanie choć pomieszczenie jeszcze nie drgnęło ...

okazało sie że czujnik wbudowany reaguje na ciepłotę obudowy a ta zmienia się po załączeniu...

O widze że mamy te same http://allegro.pl/regulator-termostat-sterownik-primadom-e716b-i2110538607.html

Ogólnie jestem bardzo zadowolony, w końcu sterownik który mnie słucha co widać po zużyciu energii, wymieniem połowę swoich sterowników w domu i teraz w drogiej taryfie bierze mi ok 3 kwh a bywało znacznie więcej.

!

A ja mam auratony i w sumie jestem zadowolona :) zuzycie energi w drogiej taryfie - 2-3kw. Ale tak, mam ofset zalaczony na 10 minut bo jada na temp powietrza glownie - nie chcialam by przy wietrzeniu sie zalaczaly.

Ok typowo kobiece spojrzenie: Wasze fajniej wizualnie wygladaja :p

Edytowane przez swiki

Więc wniosek, że nie ma co polecać Auratony, sorry Brygada RR.

Nie mogę powiedzieć że są tragiczne ale u mnie są trzy powody, pierwszy to to że tania taryfa zaczyna sie od 14:30 a drugi powód to ta "inteligencja" oraz trzeci pomoc ze strony producenta Tragedia!, słowem o jeden powód za dużo dla mnie.

Edytowane przez Brygada RR

takie cyrki miałem na pokojowym, podłoga jest OK.

na samych podłogowych nie da się jechać bez korekty co jakiś czas zależnie od temp. zewnętrznych ...

o ktorych mowisz? tych co Ty masz czy auratonach? Ja mam stala temp ustawiona a na zewnatrz rozne i nie musze poki co nic zmieniac.

Więc wniosek, że nie ma co polecać Auratony, sorry Brygada RR.

a ja to co - tez mi je polecales ;) chyba tez mi sie sory jakies naleza :p

A powaznie, to ja tam jestem z nich zadowolona, moze wymagaja troche wiecej cierpliwosci na poczatku, ale sa ok - styki troche delikatne ale wytrzymuja i tak obciazenie ok 2,5 kW.

Wiecie co - u mnie wiosna - yupi ;) I wiewiory biegaja przy domu.... Pieknie pieknie (pewnie sa tez inne okolicznosci ktore sprawiaja ze ten dzien taki radosny:P..,. no i nie bede tu sie rozpisywala nad jeziorkiem ktore powstalo na moim placu, ale w taki dzien nawet ono i ta tona blota maja jakis swoj urok ;))

Edytowane przez swiki

ale teraz - jakbym miala jeszcze raz wybierac i miala wiecej niepotrzebnej kasy , to zalozylabym jednak devilinka wraz ze sterowaniem online (to wstawanie z kanapy mnie strasznie meczy ;)) i jezeli bylaby taka mozliwosc to podpielabym sterownaie pogodowe pod ten system. Ech to bylby bajerek ustawiac sobie regulatory z laptopa ;)