Brygada RR 29.02.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 idzie inteligencje zmniejszyć do 10minut (offset ustawić na 10) Dzięki za tip, ustawie to w reszczie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.02.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 O widze że mamy te same http://allegro.pl/regulator-termostat-sterownik-primadom-e716b-i2110538607.html nie pokazuje ci głupot typu... po 15-20min temp. na wyświetlaczu wyższa o 1* i wyłącza ogrzewanie choć pomieszczenie jeszcze nie drgnęło ... okazało sie że czujnik wbudowany reaguje na ciepłotę obudowy a ta zmienia się po załączeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) O widze że mamy te same http://allegro.pl/regulator-termostat-sterownik-primadom-e716b-i2110538607.html Ogólnie jestem bardzo zadowolony, w końcu sterownik który mnie słucha co widać po zużyciu energii, wymieniem połowę swoich sterowników w domu i teraz w drogiej taryfie bierze mi ok 3 kwh a bywało znacznie więcej. ! A ja mam auratony i w sumie jestem zadowolona zuzycie energi w drogiej taryfie - 2-3kw. Ale tak, mam ofset zalaczony na 10 minut bo jada na temp powietrza glownie - nie chcialam by przy wietrzeniu sie zalaczaly. Ok typowo kobiece spojrzenie: Wasze fajniej wizualnie wygladaja Edytowane 29 Lutego 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 nie pokazuje ci głupot typu... po 15-20min temp. na wyświetlaczu wyższa o 1* i wyłącza ogrzewanie choć pomieszczenie jeszcze nie drgnęło ... okazało sie że czujnik wbudowany reaguje na ciepłotę obudowy a ta zmienia się po załączeniu... hm...mi sie taiie rzeczy nie dzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 29.02.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Na razie ustawiłem tylko na czujnik od podłogi i nie mam takich ciekawostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.02.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 okazało sie że czujnik wbudowany reaguje na ciepłotę obudowy a ta zmienia się po załączeniu... He, he, dobre:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.02.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Na razie ustawiłem tylko na czujnik od podłogi i nie mam takich ciekawostek takie cyrki miałem na pokojowym, podłoga jest OK. na samych podłogowych nie da się jechać bez korekty co jakiś czas zależnie od temp. zewnętrznych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.02.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Więc wniosek, że nie ma co polecać Auratony, sorry Brygada RR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.02.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Więc wniosek, że nie ma co polecać Auratony, sorry Brygada RR. Konrad takowe sobie zakupił ... na pewno się ucieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 29.02.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Więc wniosek, że nie ma co polecać Auratony, sorry Brygada RR. Nie mogę powiedzieć że są tragiczne ale u mnie są trzy powody, pierwszy to to że tania taryfa zaczyna sie od 14:30 a drugi powód to ta "inteligencja" oraz trzeci pomoc ze strony producenta Tragedia!, słowem o jeden powód za dużo dla mnie. Edytowane 29 Lutego 2012 przez Brygada RR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.02.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Z drugiej strony może te moje Devi 550 nie takie złe, 30min dokł nastawy, mały pobór energii, tyle nie ma podświetlenia i temp rzeczywistej, ale idzie sie przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 29.02.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jaki jest skok ustawialnej temperatury w Auratonach i Devi? Co 0,5* czy dokładniej (np. 0,1*)?Bo w moim Insbud jest co 0,5*, a wolałbym dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.02.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jaki jest skok ustawialnej temperatury w Auratonach i Devi? Co 0,5* czy dokładniej (np. 0,1*)? Devi 550 skok 0,1*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.02.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 tutaj ważniejsza jest histereza i jak załącza/wyłącza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) takie cyrki miałem na pokojowym, podłoga jest OK. na samych podłogowych nie da się jechać bez korekty co jakiś czas zależnie od temp. zewnętrznych ... o ktorych mowisz? tych co Ty masz czy auratonach? Ja mam stala temp ustawiona a na zewnatrz rozne i nie musze poki co nic zmieniac. Więc wniosek, że nie ma co polecać Auratony, sorry Brygada RR. a ja to co - tez mi je polecales chyba tez mi sie sory jakies naleza A powaznie, to ja tam jestem z nich zadowolona, moze wymagaja troche wiecej cierpliwosci na poczatku, ale sa ok - styki troche delikatne ale wytrzymuja i tak obciazenie ok 2,5 kW. Wiecie co - u mnie wiosna - yupi I wiewiory biegaja przy domu.... Pieknie pieknie (pewnie sa tez inne okolicznosci ktore sprawiaja ze ten dzien taki radosny:P..,. no i nie bede tu sie rozpisywala nad jeziorkiem ktore powstalo na moim placu, ale w taki dzien nawet ono i ta tona blota maja jakis swoj urok ) Edytowane 29 Lutego 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ale teraz - jakbym miala jeszcze raz wybierac i miala wiecej niepotrzebnej kasy , to zalozylabym jednak devilinka wraz ze sterowaniem online (to wstawanie z kanapy mnie strasznie meczy ) i jezeli bylaby taka mozliwosc to podpielabym sterownaie pogodowe pod ten system. Ech to bylby bajerek ustawiac sobie regulatory z laptopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.02.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (to wstawanie z kanapy mnie strasznie meczy ) Przecież to jest zaleta kabli Dbanie o kondycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Przecież to jest zaleta kabli Dbanie o kondycję Ta.... przydalo sie, nawet moj instruktor na nartach zauwazyl, ze dosc sprawna jestem - wiwat kable Wiwat auratony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.02.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 i miala wiecej niepotrzebnej kasy a to jest takie coś? ja się nie spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.02.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 żytko wrzuć mi do dziennika twoje zużycie w lutym, dość dużo hajcowałem w kominku zobaczymy jakie oszczędności przyniósł co do nadmiaru kasy ... też jeszcze nie spotkałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts