jasiek71 29.02.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 o ktorych mowisz? tych co Ty masz czy auratonach? Ja mam stala temp ustawiona a na zewnatrz rozne i nie musze poki co nic zmieniac. usterka była w tych mojego typu ... przy ustawieniu stałej temp. podłogi i korzystaniu tylko z czujnika podłogowego nie jesteś w stanie ogarnąć od jesieni do wiosny przy ustawieniu dla np. +5 będzie za zimno w domu przy np. -15 i odwrotnie ... równie dobrze można by sterownikiem zegarowym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 29.02.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 devi mogło by się ogarnąć i zrobić jakiś co pokazuje zadana i aktualna typu 550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.02.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 żytko wrzuć mi do dziennika twoje zużycie w lutym, dość dużo hajcowałem w kominku zobaczymy jakie oszczędności przyniósł co do nadmiaru kasy ... też jeszcze nie spotkałem ... spoko-loko - jeszcze sie luty nie skończył ale powiem, ze dwojka z przodu bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbynek001 29.02.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jakie macie kable od skrzynki do domu tzw. WLZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jakie macie kable od skrzynki do domu tzw. WLZ ? 5x10mm2 luty: 946kWh, 0,2mp drzewa, w końcu na taryfie G12r 1kwh=29gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 29.02.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 U mnie jak u żytko, od początku sezonu dwójka z przodu.Za luty 790 kWh i 0 mp drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.02.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) U mnie jak u żytko, od początku sezonu dwójka z przodu. Za luty 790 kWh i 0 mp drewna. u mnie, w przeciwieństwie do budowlanego_laika, jest wódeczka, znajomi i mecz (wszystko w drogiej taryfie) Edytowane 29 Lutego 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) a to jest takie coś? ja się nie spotkałem Mi sie czaasem przytrafia.... na krotko, bo zaraz wiem co zrobic z tym nadmiarem usterka była w tych mojego typu ... przy ustawieniu stałej temp. podłogi i korzystaniu tylko z czujnika podłogowego nie jesteś w stanie ogarnąć od jesieni do wiosny przy ustawieniu dla np. +5 będzie za zimno w domu przy np. -15 i odwrotnie ... równie dobrze można by sterownikiem zegarowym ... A no to tak. u mnie, w przeciwieństwie do budowlanego_laika, jest wódeczka, znajomi i mecz (wszystko w drogiej taryfie) sie tak nie chwal, tylko zapraszaj ekipe z forum na wodeczke, mecz sie skonczyl to tlyko(albo az) to nam pozostanie Edytowane 29 Lutego 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.02.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 22 posty koleś napisał - wszystkie jednakowo słuszne ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 29.02.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 22 posty koleś napisał - wszystkie jednakowo słuszne ;/ Już niedługo będzie OLIMPEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 I Susznie zauwazyliscie... No ale gosc przez ta swoja monotematycznosc jest dosc instrygujacy - zastanawiam sie czy ktoregos dnia uslyszymy cos wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.02.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 przy ustawieniu stałej temp. podłogi i korzystaniu tylko z czujnika podłogowego nie jesteś w stanie ogarnąć od jesieni do wiosny przy ustawieniu dla np. +5 będzie za zimno w domu przy np. -15 i odwrotnie ... równie dobrze można by sterownikiem zegarowym ... A czy nie można sterować czujnikiem temperatury powietrza ? Podłogowy jedynie jako zabezpieczenie przed przegrzaniem. Proste i skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) i słusznie oby nie trzeba bylo czekac zbyt dlugo, bo gdy ktos przeciaga cos w nieskonczonosc to zaczyna sie to robic nudne... Takze i sluszne - ja szybko sie nudze Spiesz sie STOP STOP -znalazlam post w ktorym nie ma nic o slusznosci Edytowane 29 Lutego 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Zuzycie u mnie za luty I - 303II - 1415Duzo mi wyszlo w porownaniu z Wami, ale uczylam sie i zdecydowanie widac tendencje spadkowa i na dnie terazniejsze zuzycie okolo 30 kW i 3 czyli jakies 990 na miesiac. Ale to i tak kwota tylko jakies niewiele ponad 600zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 29.02.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 i słusznie Trzeba bylo zdanie wiecej jednak zacytowac - uczylam sie tych sterownikow wiec wiele kW ucieklo niepotrzebnie Aha i temp u mnie w domu nie nizsze nicz 23stopnie. Ok ja ide spac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.03.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 A czy nie można sterować czujnikiem temperatury powietrza ? Podłogowy jedynie jako zabezpieczenie przed przegrzaniem. Proste i skuteczne można a nawet trzeba... nie wiem dlaczego co nie którzy próbują temperaturą płyty... ?? jeżeli masz znacznie przewymiarowane kable to trzeba też i podłogowy jako limit temperatury wylewki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 01.03.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Jakie macie kable od skrzynki do domu tzw. WLZ ? 5X16mm2 W miedzi oczywiście, bo do licznika mam w aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sosna radosna 01.03.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Lobo, jakiś czas temu planowałeś zrobić zestawienie nakładów na izolację, wm i innych dla ponadstandardowego domu. Jeśli masz je gotowe, chętnie zapoznałbym się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sosna radosna 01.03.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Żytko, ciekawi mnie Twoje rozwiązanie zatopienia kabli w kleju i ich działania głównie w II taryfie, bez potrzeby włączania się w I. Wygląda na to, że w Twoim przypadku akumulacja nie jest potrzebna. Jak jest zaizolowany Twój dom i jakie masz inne energooszczędne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 01.03.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Ja tez jestem ciekawa tego zestawienia Marcina A przy kablach w kleju chyba nie mowi sie typowo o 2 taryfie? A moze sie myle.. Ja sobie to wyobrazam tak, ze w drugiej taryfie nagrzewa sie pom do zadanych temp a w pierwszej podtrzymuje tylko jakas zadana temp - moze to byc w sumie niewiele drozsze w funkcjonowaniu przy tak zaizolowanych domach jak mamy, jak zatopienie kabli w wylwce- myslalam tez nad takim rozwiazaniem ,ale za bardzo zalezalo mi na cieplej pododze, a wydaje mi sie (byc moze sie znow myle) ze przy kablacj w kleju ciezko o ciagle ciepla podloge nie placac kolosalnych rachunkow. Z tego co Zytko pisze to chyba zuzycia na podobynm poziomie? (nie wiem bo jeszcze nie podal w tym miesiacu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts