swiki 02.03.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Z tymi klasami A , A+, A++ to jakieś jaja są. Szukaliśmy z żoną niedawno pralki. Różnica w zużyciu prądu między A+, a A++ jest praktycznie niezauważalna, a cena między nimi (podobny model i ten sam producent) to i owszem:P Kupiliśmy z dwoma + ale bardziej dla zasady niż realnych oszczędności Ja kupilam zmywarke niby A+ (czy jezeli chodzi o zmywarki to najwiecej +) ale nie z racji dbania o srodowisko co zalezalo mi na konkretnych fukcjach - zaplacilam wlasnie jakies 400 zl wiecej za to A+ a nie korzystalam z tej opcji nigdy, bo niby jest bardziej ekonomicznie, ale mycie trwa prawoe 3 godizy..no dziekuje. No ale pomiedzy A++ a G juz jest roznica i to spora Zytko: skad ci sie facet takie teksty biora... no ale skoro Ty taki malo pradozerny jestes, na ogrzewanie idzie tyle ile idzie a zuzycie masz jakie masz, to poszukaj, bo gdzies prad Ci ucieka, byc moze Twoja mazonka ma jakies bardzo pradozerne zabawki (gadzety, trzeci komp) Edytowane 2 Marca 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 02.03.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) no ale skoro Ty taki malo pradozerny jestes, na ogrzewanie idzie tyle ile idzie a zuzycie masz jakie masz, to poszukaj, bo gdzies prad Ci ucieka, byc moze Twoja mazonka ma jakies bardzo pradozerne zabawki.... mamy taką lampkę w ogrodzie (srednicy 3m) i - być może - to jest przyczyną... Edytowane 2 Marca 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 02.03.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 [...] byc moze Twoja mazonka ma jakies bardzo pradozerne zabawki.... Z tego co wiem to to jest na baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 02.03.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Z tego co wiem to to jest na baterie nie dam się sprowokować Edytowane 2 Marca 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 02.03.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Swiki odpowiada: z tego co wiem to sa do kontaktu czyli ma 230 im nie wiem o czym wy myślicie ale ja mówię o zabawkach gadżetach prawdziwej kobiety czyli np mikserze, robocie kuchennym, no ew depilatorze Edytowane 2 Marca 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 02.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 swiki dobrze, że dodałaś co Ty podłączasz do tego 230V bo przez moment, zanim dotarłem do drugiej części zdania zelektryzowało mnie. Już prawie miałem teorię na te Twoje długie posty, chaotyczne wypowiedzi czasem i energię jaka z Ciebie tryska. No pod 230 to musiałby być efekt ... o cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 02.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) swiki dobrze, że dodałaś co Ty podłączasz do tego 230V bo przez moment, zanim dotarłem do drugiej części zdania zelektryzowało mnie. Już prawie miałem teorię na te Twoje długie posty, chaotyczne wypowiedzi czasem i energię jaka z Ciebie tryska. No pod 230 to musiałby być efekt ... o cholerahehe no to sie usmialam naprawde - dzieki Ci ale az lzy mi ciurkiem po policzkach leca ... czytam po raz ...setny chyba i dalej placze.... bosh dzieki dzieki ale mi wieczor rozweseliles Jestescie niesamowici chlopaki - naprawde. I hm...chyba niechcacy komplement mi sie dostalo- dziekuje slicznie w takim razie bosh ... nadal placze... Edytowane 2 Marca 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 02.03.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ok a wracajac na ziemie ; dostalam dzis rachunek za prad od 20.01 do 20.02 zuzycie tar I - 552 kW, tar II - 1660 kW rachunek : 878,08I wiecie co - jest mega pozywtynie zaskoczona - bo to rachunek za wszystko w najwieksze mrozy tej zimy. (a w tym jakis podatek akcyzowy w kwocie 44,24 od 2212 kW. co to jest i skad to sie wzielo?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 02.03.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (a w tym jakis podatek akcyzowy w kwocie 44,24 od 2212 kW. co to jest i skad to sie wzielo?? ) to jest nasza "zrzutka" na pensje i premie dla grup "uprzywilejowanych" - ostatnio coś o tym wspominali w tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 02.03.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 to jest nasza "zrzutka" na pensje i premie dla grup "uprzywilejowanych" - ostatnio coś o tym wspominali w tv. no sobie wymyslili .... a grupy uprzywilejowane tzn ? Ci, ktorzy i tak juz wystarczajaco maja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 02.03.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 to jest nasza "zrzutka" na pensje i premie dla grup "uprzywilejowanych" - ostatnio coś o tym wspominali w tv. i słusznie (nie wiecie, gdzie zniknął ten gościu? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 03.03.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 i słusznie (nie wiecie, gdzie zniknął ten gościu? ) Mama mu komputer wyłączyła. Ma karę za durne posty:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.03.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 ktoś mu powiedział "bujaj sie stąd" a on z rozpędu odpowiedział swoje zwyczajowe zdanie. A że jest konsekwentny to nie honor mu sie wycofać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 03.03.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Podatek akcyzowy w prądzie o ile pamiętam jest już od ładnych paru lat. Nie jestem pewien, ale zdaje się od wejścia do UE. Proszę mnie poprawić jeśli coś pomyliłem z rokiem:)Wiem, że były też jakieś przepychanki z tym podatkiem i odwołania grup dystrybucyjnych. Na początku rząd założył (i tak robił) branie podatku zaraz po wyprodukowaniu energi, przez co był dużo większy, bo uwzględniał wszystkie straty na przesyle i chociażby kradzieżach. Teraz jest naliczany od faktycznie zużytych kilowatów widniejących na fakturze. Odwołania dotyczyły właśnie miejsca naliczenia podatku. W całej Unii (podobno) jest naliczany końcowemu użytkownikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.03.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Wolałbym czasem pewnych rzeczy nie wiedzieć. VAT 23%, podatek dochodowy 18%, akcyza na różne pierdoły (paliwo, wódka itp) pewno z 50% ZUS - kolejne 40%. Jak się to wszystko do kupy poskłada to się okazuje, że z zarobionych pieniędzy 70% oddajesz Państwu ... to skąd ta dziura budżetowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 03.03.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 skąd ta dziura budżetowa??? Grupy uprzywilejowane mają co raz większy apetyt (wysokie wynagrodzenia, milionowe premie) i z czasem strzyżenie owieczek nie wystarcza - wtedy obdziera się je ze skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.03.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Podobno Anglia stała się mocarstwem, bo Żelazna Dama polikwidowała nierentowne państwowe spółki, wyrzuciła na bruk zbędnych urzędników i darmozjadów, polikwidowała ulgi i przywileje. Tylko że u nas jakoś nie możemy znaleźć takiego odważnego. No dobra ale dość o polityce ... czy ktoś już potrafi korzystać z zysków słonecznych? U mnie wiosna aż miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 03.03.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 czy ktoś już potrafi korzystać z zysków słonecznych? U mnie wiosna aż miło! dzisiaj solary podniosły już temperaturę o 5* (zbiornik cwu 300l), coś do wieczora jeszcze skapnie - oczywiście bez podatków - jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.03.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 czy ktoś już potrafi korzystać z zysków słonecznych? U mnie wiosna aż miło! grzejniki nie załączyły sie wcale dzisiaj. Gdzieś tam lokalnie w pralni od północy chwilę pogrzały. W domu 23 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 03.03.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Podatek akcyzowy w prądzie o ile pamiętam jest już od ładnych paru lat. Nie jestem pewien, ale zdaje się od wejścia do UE. Proszę mnie poprawić jeśli coś pomyliłem z rokiem:) A to w takim razie nigdy nie zwracalam na to uwagi Podobno Anglia stała się mocarstwem, bo Żelazna Dama polikwidowała nierentowne państwowe spółki, wyrzuciła na bruk zbędnych urzędników i darmozjadów, polikwidowała ulgi i przywileje. Tylko że u nas jakoś nie możemy znaleźć takiego odważnego. No dobra ale dość o polityce ... czy ktoś już potrafi korzystać z zysków słonecznych? U mnie wiosna aż miło! U mnie tez - dzis caly dzien okna mam pootwierane - temp u dzieci 24,5 stopnia, w innych pomieszczeniach podobnie mimo ze okna od polnocy w salonie to i tak cieplo. A u mnie w domu jakis czas temu pojawil sie problem - nie chcialam pisac, bo chcialam cos sprawdzic, jak ktos ciekawy to do dziennika zapraszam Edytowane 3 Marca 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts