bitter 03.03.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 A u mnie w domu jakis czas temu pojawil sie problem - nie chcialam pisac, bo chcialam cos sprawdzic, jak ktos ciekawy to do dziennika zapraszam Aż zajrzałem. Współczuję. Ale jak to możliwe, że aż tak dużej szczeliny nie zauważyłaś? Przecież to powinno być widoczne gołym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kollins 03.03.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 grzejniki nie załączyły sie wcale dzisiaj. Gdzieś tam lokalnie w pralni od północy chwilę pogrzały. W domu 23 stopnie. witam, jakie masz piece i jakiej mocy na górze? mamy podobne domki a jesteśmy na etapie wyboru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.03.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ale jak to możliwe, że aż tak dużej szczeliny nie zauważyłaś? Przecież to powinno być widoczne gołym okiem. szybko,szybko,szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.03.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ogolnie to zdu..na .robota... Powtórzę, szybko,szybko,szybko Chcesz mieć dobrze to zrób sam. Dlatego styro zewnętrzne robię sam i bez freza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.03.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ja po ostatnich postach adam_mk też będę robił bez freza i chyba też sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 03.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Dlaczego bez freza jednak? Edytowane 4 Marca 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.03.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Dlaczego bez freza jednak? Bo łatwiej i pewniej uszczelnić spoiny. Wiesz...kurde no przy dwojce maluchow i pracujacym cale dnie mezu ciezko byloby samemu na rusztowanie Dlatego albo buduje się,żeby budować albo dlatego żeby mieszkać Kasa to nie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 03.03.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Bo łatwiej i pewniej uszczelnić spoiny. Dlatego albo buduje się,żeby budować albo dlatego żeby mieszkać Kasa to nie wszystko Wybacz, ale nie rozumie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.03.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Wybacz, ale nie rozumie... Dom buduje się do mieszkania a nie dla budowania.Budowie trzeba poświęcić trochę czasu a nie tylko trochę kasy No chyba,że komuś nie zależy na domu(Ty masz inne priorytety niż ja,ja buduję na długie lata)to wchodzi się na gotowe i na nie wiadome Prościej jest z deweloperem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 03.03.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Dom buduje się do mieszkania a nie dla budowania.Budowie trzeba poświęcić trochę czasu a nie tylko trochę kasy No chyba,że komuś nie zależy na domu(Ty masz inne priorytety niż ja,ja buduję na długie lata)to wchodzi się na gotowe i na nie wiadome Prościej jest z deweloperem Pewnie prosciej z deweloperem, ale... napewno nie lepiej niz ja mam pomimo predkosci i pewnych oszczednosci i czy ktokowliek powiedzial ze ja chcialam prosto Lubie wyzwania - tyle ile mi to dalo satysfakcji, to - kazda nieprzespana noc, kazda lza samotnie splywajaca po policzku (chyba nie bylo lez bo z czego sie mialy pojawiac jak i nie pilo sie czasem ) , wszystkie nerwowki - warto bylo to przezyc. Mysle, ze gdyby ktos zliczyl ten czas, ktory ja poswiecilam budowie, to wiekszosc osob mimo ze buduja latami tyle jej nie poswiecilo - spytaj mnie o kazdy etap mojej budowy powiem Ci wszystko, spytaj o technologie jakie mozna bylo zastosowac, dlaczego jak i po co - spytaj o wode, elektryke - moglabym chyba mgr napisac z budownisctwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.03.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Pewnie prosciej z deweloperem, ale... napewno nie lepiej niz ja mam pomimo predkosci i pewnych oszczednosci i czy ktokowliek powiedzial ze ja chcialam prosto Lubie wyzwania - tyle ile mi to dalo satysfakcji, to - kazda nieprzespana noc, kazda lza samotnie splywajaca po policzku (chyba nie bylo lez bo z czego sie mialy pojawiac jak i nie pilo sie czasem ) , wszystkie nerwowki - warto bylo to przezyc. Mysle, ze gdyby ktos zliczyl ten czas, ktory ja poswiecilam budowie, to wiekszosc osob mimo ze buduja latami tyle jej nie poswiecilo - spytaj mnie o kazdy etap mojej budowy powiem Ci wszystko, spytaj o technologie jakie mozna bylo zastosowac, dlaczego jak i po co - spytaj o wode, elektryke - moglabym chyba mgr napisac z budownisctwa Szanuję to wszystko jak u każdego inwestora ale Twoja budowa byłaby dla mnie nie do przyjęcia Ja w popiołach nie mieszkałbym ani chwili Każdy ma inne priorytety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 03.03.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Szanuję to wszystko jak u każdego inwestora ale Twoja budowa byłaby dla mnie nie do przyjęcia Ja w popiołach nie mieszkałbym ani chwili Każdy ma inne priorytety Przeczytalam i zakoncze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 03.03.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Szanuję to wszystko jak u każdego inwestora ale Twoja budowa byłaby dla mnie nie do przyjęcia Ja w popiołach nie mieszkałbym ani chwili Każdy ma inne priorytety Arturo - żadna roznica, czy syf w ścianie, jedzeniu czy w powietrzu... Edytowane 4 Marca 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 04.03.2012 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Arturo: Zytko ma racje, syf otacza nas ze wszystkich stron, wiec co sie scianami bede przejmowala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.03.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Arturo: Zytko ma racje, syf otacza nas ze wszystkich stron, wiec co sie scianami bede przejmowala... Tyż racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.03.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) Arturo - żadna roznica, czy syf w ścianie, jedzeniu czy w powietrzu... zapomniałeą o soli a co do styropianu - miałem okazje pracować na takim i takim XPS pod płytę był z frezem - problem jest taki że 1 mm nierówność po 10m kładzenia styropianu przekształca się w 5mm i tak ciągnie się za tobą ... i powstają szczeliny tym bardziej że styropian frezowany jest z wszystkich 4 stron i nie zgrywają się ze sobą płyty zarówno na długości i szerokości na elewacji styropian kładliśmy bez frezu i z założenia nie miałem zamiaru martwić się o jakiekolwiek szczeliny i późniejsze ich uzupełnianie (co przy grubości 30 cm nie jest łatwe) więc miedzy płyty szedł klej w 3 pasach na każdą z płaszczyzn Edytowane 4 Marca 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 04.03.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Ty kobieto powinnaś zostać inż. budowlanym:)PS. Ze specjalnością elektryk od kabelków:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 04.03.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 zapomniałeą o soli takich magików nie brakuje w zadnej dziedzinie, na szczęście wciąż nie udaja się takie sztuczki z prądem (vide: zawartosc azotu w gazie); przyznaję, iz był to jeden z wazniejszych dla mnie argumentów za pojsciem w ogrz. elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 04.03.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) Ale tu dzis cisza. Btw. przez to moje otwieranie okna caly dzien 5kW w dzien (czyli o 2 wiecej) i nocna cos okolo 40 byla (czyli 10 wiecej) przy takiej super pogodzie.. Edytowane 6 Marca 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 04.03.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Ale tu dzis cisza. przez to moje otwieranie okna caly dzien 5kW w dzien Piszesz w tym temacie już dość długo aby wymagać od Ciebie posługiwania się prawidłowo jednostkami - trochę się przyłóż i spróbuj zrozumieć, 5kW to 5000W to jest równe 230V*21,74A - zapamiętaj to jest jednostka mocy, jeśli masz na myśli odczyt z licznika to jest zużycie energii w kWh - tak masz napisane na każdej fakturze od dostawcy energii - jak coś błędnie wklepiesz to nie każdy wie o co chodzi. Jeśli już piszesz o dobowym zużyciu energii w kWh (wydaje mi się, że właśnie to masz na myśli) to wystarczy tą liczbę podzielić przez 24 godziny aby dokładnie wiedzieć na jaką średnio moc miał zapotrzebowanie Twój dom w tym dniu - wtedy podajesz w kW lub dokładniej w W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts