jasiek71 22.03.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Czy ty przeczytałeś moje wyjaśnienia w następnym poście dlaczego tak się stało? Teraz mam 21,2 , CO wyłączone. czytałem..., czytałem... to jest ten komfort ... grzać czy nie grzać... włączyć..., czy niech trochę nad ranem doopa zmarznie a w dzień może będzie cieplej ... jak ja zaczął bym takie ćwiczenia... to już widzę jakie manewry bym miał od żony... czasami taki kubeł zimnej wody w postaci własnej żony jest potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 w dziurawych chałupach rozstaw może miał znaczenie bo moc kabla była duża, teraz to max 1000w na pomieszczenie albo i mniej ... kupujesz takiego 10w/m w odpowiedniej długości i układasz równo jak wyjdzie... przegrzać nie przegrzejesz, cieplejszych miejsc też nie narobisz bo wylewka ma raptem 1-2* wyższą temperaturę od pomieszczenia i to podczas silnych mrozów ja u siebie mam coś koło 70w/m2 w domu ponad 6-cio litrowym i starcza bez problemu tyle ze czasami 10W/m źle wychodzi finansowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 22.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Wymieńcie jedną rzecz, która was najbardziej wk... u kobiety. Mnie to, że za trzecim, czwartym razem dopiero mogę się do niej dodzwonić! Bo albo nie słyszy komórki w torebce, albo ma ją tak głęboko, że zanim znajdzie to mi się bateria wyczerpuje:P (mam baterię która trzyma miesiąc) Liwko .. jedną? )) Mnie osobiście najbardziej dobija w kobietach to, że jak ją poznajesz to masz wersję "demo", wszystko działa pięknie ślicznie a jak już "kupisz" to nagle zaczyna rdzewieć Np to .. kiedyś moja kobita słuchała mnie jak boga, dziś jak próbuje jej coś wytłumaczyć to słyszę, że tłumaczę jej jak jakiemuś ułomowi, ze ona wszystko wie ... a potem wychodzi jak wie ale to moja wina ... zresztą zawsze to nasza wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 wiem, ze Cetera jest dla wiekszosci z was bogiem, bo przeczytal ZE ZROZUMIENIEM dtrki devi i elektry i chwała mu za to, niemniej mysle, ze czesto sie wzajemnie nakrecacie i zapedzacie sie w rejony znane dla was wciąż tylko w teorii Specjalnie dla Ciebie bez nazwisk bez nazwisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 22.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 tyle ze czasami 10W/m źle wychodzi finansowo. to jest argument zamiast 5000pln wydalem 6000pln przy inwestycji rzedu pół bańki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 nie masz racji; ja w swoim wiadernym domu nie grilluję stóp i rocznie zuzywam 3500kWh w drogiej i 11000kWh w taniej; na Twojej fakturze widnieje 2900kWh drogiej i 6800kWh taniej.. takze zakładając, że myjemy się podobnie, dowodzi to tego, że jednak nie masz racji; temperatury: 22stCnoc, 21stC dzien (nie jak u Liwko) jak bys się bardziej zagłebił w moja fakture to bys wiedział czemu mam aż tyle w I taryfie, ale co ja cie bede uświadamiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.03.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 tyle ze czasami 10W/m źle wychodzi finansowo. jaka to różnica przy kosztach całego domu... i tak większość kupuje większe moce niż potrzeba bo boją się że nie wydoli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 22.03.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 jak bys się bardziej zagłebił w moja fakture to bys wiedział czemu mam aż tyle w I taryfie, ale co ja cie bede uświadamiał. moze ladujesz laptopa w drogim pradzie - to nieistotne; sam widzisz, że proporcja tania / droga dupy nie urywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 jaka to różnica przy kosztach całego domu.... nigdy nie mialem takiego podejscia w czasie budowy, tu tysiac tam tysiac a potem sprzet hi-fi za free, proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 moze ladujesz laptopa w drogim pradzie - to nieistotne; sam widzisz, że proporcja tania / droga dupy nie urywa... listopad grudzień co+cwu robilem w I taryfie żeby dobic do 3MWh w I taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 22.03.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 listopad grudzień co+cwu robilem w I taryfie żeby dobic do 3MWh w I taryfie zapytam serio - jak nigdy: - a jaki był sens takiego działania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 nigdy nie mialem takiego podejscia w czasie budowy, tu tysiac tam tysiac a potem sprzet hi-fi za free, proste. no ja za kable nie przepłaciłem... kupiłem po prostu mniejszej mocy... tak żeby mi mniej prądu żarły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 czystko ekonomiczny, miałem g124w, w tym roku tez bede pod koniec dobijał do 3MWh w I taryfie, bo firma zwraca mi czesc kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 22.03.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 czystko ekonomiczny, miałem g124w, w tym roku tez bede pod koniec dobijał do 3MWh w I taryfie, bo firma zwraca mi czesc kasy ot paradoks ale z kategorii tych przyjemnych ale nie zwracają w postaci deputatu węglowego live? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 ot paradoks ale z kategorii tych przyjemnych ale nie zwracają w postaci deputatu węglowego live? była opcja zamiany na ekwiwalent w recznikach i szarym mydle, ale ja sie nie kapie bo mam drogie cwu z bojlera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 22.03.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 była opcja zamiany na ekwiwalent w recznikach i szarym mydle, ale ja sie nie kapie bo mam drogie cwu z bojlera. no własnie coś mi tutaj śmierdzi... może warto zaprosić jakiegoś pompiarza i sprezentować mu 50stC pod prysznicem - przy okazji byś dobił do tych 3MWh i nawrócił paru na dobrą drogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.03.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Sugerujesz, że może być ich za mało aby podgrzać i zakumulować w II taryfie? Układając je w 2/3 na ścianach efekt może być jeszcze gorszy choć planuję ściany "masywne". po co takie kombinacje ? podłogi, ściany ...? same wylewki nie zagrzeją ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Pytasz skąd są wyliczenia projektanta? No pewnie z OZC bo mi podobnie wychodziło dla uproszczonego modelu. Sugerujesz, że może być ich za mało aby podgrzać i zakumulować w II taryfie? Układając je w 2/3 na ścianach efekt może być jeszcze gorszy choć planuję ściany "masywne". ale to moce to są moce kabli a nie straty pomieszczenia. dlatego ja nie mam jak sie do tego odniesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 1/3 to podłogi (wylewki) a w pozostałych 2/3 pow. mieszkania nie chcę podłogówki stąd "ścianówki". Pozostaje więc kwestia doboru mocy dla tej kombinacji. tyle że na tych scianach ani nic nie ustawisz ani nic nie powieszisz bo nie wiem kto zaryzykuje i wbije w nie gwoździa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 22.03.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 AMEN Zytko: no ale sam pokazujesz i mowisz ze korzystasz w wiekszosc z II owszem, ale przy kablach w wylewce jest sie w stanie korzystac tylko z II taryfy a przy kablach w kleju jest to niemozliwe. No i kolega chce dobrac moc dokladnie taka jakie jest zapotrzebwanie budynku bo wyklucza jakakolwiek akumulacje - ot poprostu - bedzie dostarczal dokladie tyle ciepla ile jest potrzebne. Gdy dobierze wiecej (jak masz Ty0 to bedzie mogl korzystac z dobrodziejstw tanszej taryfy ot i tyle. Nie czytasz dokladnie. czytam, czytam i jeszcze koncert oglądam... daję radę... jesli ja w 10litrowym domu mam 3/4 w taniej to ten gosciu w jednym z najcieplejszych rejonie Polski (wiem, bo mieszkałem) i dobrze ocieplonym wigwamie jest w stanie zmiescic sie tylko w II taryfie z przyslowiowym palcem w dooopie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts