Lobo_M 25.03.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 U mnie 3180kWh (CO i CWU) i niecałe 0,5m3 drewna. (od 14.10) 133m2, 3 osoby, PC gruntowa, 15cm ściana, 25 dach, 3 szyby, rekuperator. Więc ile z tego jest w I a ile w II taryfie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.03.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 430 w I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.03.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 nie ma osoby co by miała kable i w domu temp <21*C, swiki sie nie liczy;-) a tu popacz no popacz panie, tak pompiarze robia żeby rachunki były małe a sumienie czyste że tyl kasy wydali na PCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.03.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 430 w I Więc nie zapomnij o tym wspomnieć na koniec sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.03.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 nie ma osoby co by miała kable i w domu temp <21*C, swiki sie nie liczy;-) a tu popacz no popacz panie, tak pompiarze robia żeby rachunki były małe a sumienie czyste że tyl kasy wydali na PCi. Tak, przyznaję się bez bicia. W ostatnim tygodniu rano miałem temperatury w okolicach 20*, za to po południu w okolicach 22-23*. Po jakiego grzyba mam grzać? Aha, i wali mnie Marcin co o mnie i o mojej PC myślisz. Bujaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 25.03.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Na studiach kupiliśmy z wtedy jeszcze kandydatka na żonę pralkę, Indesit najtańsza jaka była 799zł no i mija 8 rok a ona niestety dalej działa, a achęcią bym ja wymienił bo z dzieckiem to potrzebuje jakiejś megawsadowej, innych wad i ułomności nie stwerdzono. żony czy pralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 25.03.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) Tak, przyznaję się bez bicia. W ostatnim tygodniu rano miałem temperatury w okolicach 20*, za to po południu w okolicach 22-23*. Po jakiego grzyba mam grzać? Aha, i wali mnie Marcin co o mnie i o mojej PC myślisz. Bujaj się. tak czy tak potwierdza sie to, co pisalem jesienią - COP w porównaniu do kabli kreci się wokół 2-2,5... p.s. zresztą podobne dane publikował chyba coulignon swego czasu... p.s.2. szacun dla Liwko, że uczciwie podaje dane p.s.3. pozdrowienia od Batona Edytowane 25 Marca 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.03.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Aha, i wali mnie Marcin co o mnie i o mojej PC myślisz. Bujaj się. Liwko Liwko, skocz po piwko to ciśnienie Ci opadnie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.03.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 żony czy pralki? No przecież żony maja tylko zalety, nie prawda swiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 BTW, Indesit to Indesit a nie marka Whirl. Róznica w firmach jest tylko taka na której zmianie chińczyk ja składał, bo taśma ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 25.03.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) Bo ze sprzętem jest jak z żonami - szara myszka może być do grobowej deski a inna miss "padnie" bardzo szybko;) BTW, Indesit to Indesit a nie marka Whirl. z powyższego wnioskuję, że krecisz swoje nachy we Frani... bo z "miss" ma złe doświadczenia... http://tamteczasy.pl/photo_db/3/4/1/img_1e085cbf-4c8e-46c5-8d37-65d81529a7d1_orig.jpg ...albo niebawem bedzie potrzebna pomoc przy doborze kabli? Edytowane 25 Marca 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 25.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 tak czy tak potwierdza sie to, co pisalem jesienią - COP w porównaniu do kabli kreci się wokół 2-2,5... p.s. zresztą podobne dane publikował chyba coulignon swego czasu... p.s.2. szacun dla Liwko, że uczciwie podaje dane p.s.3. pozdrowienia od Batona Pisałem ale mnie pompiarze ukrzyżowali... Że brednie... że im zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.03.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 że im zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 25.03.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) Tym razem wniosek nie trafiony:) Całe AGD mam od jedynego słusznego producenta bo ceny były "pracownicze":) my w akademiku mieliśmy nieautoryzowanego dystrybutora wzmacniaczy DIORY (jego ojciec pracował w Dzieżoniowie); ponoć na 1 kompletny wyjeżdzający z zakładu kolejne 3 pracownicy składali po godzinach w domu... dlatego ceny w akademiku były "pracownicze" p.s. uprzedzając Twoje pytanie: zarówno wtedy, jak i teraz mam japoński Edytowane 25 Marca 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 25.03.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) To były tzw. wypaczenia systemu to była i jest sprawa zwyczajnej przyzwoitości Edytowane 25 Marca 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 26.03.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 U mnie 3180kWh (CO i CWU) i niecałe 0,5m3 drewna. (od 14.10) 133m2, 3 osoby, PC gruntowa, 15cm ściana, 25 dach, 3 szyby, rekuperator. Zapomniałeś przemnożyć zużycie przez COP - masz przecież pompę ciepła. Czyli wynik razy 3,5, a gdybyś utrzymywał NORMALNĄ TEMPERATURĘ wewnątrz, to pewnie przez 4,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.03.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Zapomniałeś przemnożyć zużycie przez COP - masz przecież pompę ciepła. Czyli wynik razy 3,5, a gdybyś utrzymywał NORMALNĄ TEMPERATURĘ wewnątrz, to pewnie przez 4,5. A przemnoż nawet przez 16 jeżeli to ci sprawi radochę. Zapłaciłem do tej pory 1134zł, niecałe 0,5m drewna, i do tego dojdzie jeszcze jakieś 150zł na CWU do następnego sezonu grzewczego. Wynik dla mnie rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.03.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 A przemnoż nawet przez 16 jeżeli to ci sprawi radochę. Zapłaciłem do tej pory 1134zł, niecałe 0,5m drewna, i do tego dojdzie jeszcze jakieś 150zł na CWU do następnego sezonu grzewczego. Wynik dla mnie rewelacyjny. Pod koniec tygodnia ma by załamanie pogody, temp w nocy koło 0*C a w dzień 5*C, wtedy też nie włączysz ogrzewania i będziesz grzał sie kominkiem albo udawał że jest ciepło, skoro twierdzisz że jest koniec sezonu grzewczego? jak to jest że w domach duzo lepiej ocieplonych ludzie grzeja a Ty w swoim juz nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 26.03.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Pod koniec tygodnia ma by załamanie pogody, temp w nocy koło 0*C a w dzień 5*C, wtedy też nie włączysz ogrzewania i będziesz grzał sie kominkiem albo udawał że jest ciepło, skoro twierdzisz że jest koniec sezonu grzewczego? jak to jest że w domach duzo lepiej ocieplonych ludzie grzeja a Ty w swoim juz nie? oj nie mów, że buldowany_laik jeszcze grzeje... p.s. u mnie dziś rano było -3 i skrobanie szybek w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 26.03.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 oj nie mów, że buldowany_laik jeszcze grzeje... Tego gościa nie znam, ale może jeszcze grzeje - u mnie w każdym razie kocioł na parę godzin dziennie się załącza. Rano też miałem -3*C. I magią dla mnie jest, że Liwko wyłączone ma CO przy takich wahaniach temperatury dobowej (ok. 15K) przy domu 7-9-litrowym! Ciekawe ile *C rano ma wewnątrz... Słońce jest coraz wyżej i zyski są teraz coraz mniejsze - ograniczane przez okapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts