Liwko 29.03.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) No i tak.Na PC złotówkowo wyszło tylko 31zł więcej niż na poprzednim rachunku, więc rachunek po podwyżkach powinien być w okolicach 820-830zł. Wyszedł 943,24zł.Sprawa jest prosta. Ta różnica to koszt dogrzewania garażu w te mrozy przez grzejnik elektryczny. Niby tylko około 120zł ale latem wywalam styropian z pod posadzki. Ps. W zeszłym roku rachunek miałem większy o 23zł, ale tyle nie dogrzewałem garażu. Edytowane 29 Marca 2012 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.03.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Na osiem żarówek diodowych w kuchni założonych 2-3 miesiące temu niestety już dwie padły. Diody SMD chińskie A są jakieś żarówki diodowe nie chińskie na naszym rynku? Technologia diodowa rozwinęła się jak już całą produkcję dawno temu przeniesiono do Chin. Mam jeszcze osram i philipsa. Też chińskie:P Ostatnio po 4 miesiącach padła mi żarówka energooszczędna Philipsa. Żeby było śmieszniej, dostałem ją gratis właśnie od firmy Philips. Obiecałem sobie, że będę skrupulatnie zbierał paragony zakupu bo to jest śmiech na sali z tym oszczędzaniem. Rachunek za prąd niby mniejszy, a w portfelu też mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris1234 29.03.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 A tam sam - 6 stron jest z Twoimi wpisami jakies 7 bylo wiec zdecydowanie sam nie byles Ok niewazne Adamus - caly moj dziennik przenioslam do mnie na kompa do worda - chcesz moge przeslac - bagatela 44 strony tekstu sie zrobilo A fotki chyba nadal wisza na imagu wiec na pw moge linka podeslac. Witam. Jeśli można to Ja poprosze na priv twój dziennik, jeśli miałabyś gdzieś w pliku swój projekt i cennik to też chętnie zobaczę. Jeśli zaś chodzi o twoje zużycie prądu poza CO to jest masakra jak dla mnie. Moje rachunki to ok 130 zł miesięcznie, a nie mam gazu, kuchnia ceramiczna, czajnik elektryczny, komputer chodzi co najmniej 12h/dobe, oświetlenie tylko i wyłącznie zwykłe żarówki, nie znoszę światła ze świetlówek. Fakt nie mam plazmy, mam z wyboru zwykły kineskopowy TV do kablówki przy sygnale SD nie ma lepszego, na LCD szkoda wzroku, plazma nie lepsza a żre ile widzi. Jak będę oglądał w HD to się przesiąde na LCD albo może będą już OLEDy w rozsądnych cenach . TV jest u mnie na dalekim miejscu potrzeb wolę dobre audio Mam jeszcze jedno pytanko do wszystkich. Jak oceniacie swój wybór miejsca zamieszkania pod kątem dojazdów np. pracy, szkoły, sklepów itp i związanego z tym zużycia benzyny. Jaki to koszt w waszych budżetach? Był już taki wątek kilka stron temu ale bardzo mnie zaciekawił czy jak byście mieli jeszcze raz wybudować się w tym samym miejscu to zrobilibyście ponownie czy też nie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 29.03.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 kris1234 To Twoje pytanie: Dom do pracy czy praca do domu? Pracę można zmieniać wielokrotnie, przecież nie będziesz co kilka miesięcy domu sprzedawał U mnie akurat to z drugiej strony. Najpierw działka na której w jakiś tam sposób zarabiam, a dobiero później stanął dom. Później to tak z 10 lat:P Chyba nie da się idealnie dobrać działki. Trzeba ustawić jakieś priorytety na których nam najbardziej zależy. Jak wszędzie blisko to i hałas większy, jak cisza i spokój to dojazd utrudniony zimą i tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.03.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 No niezle chyba. Gdyby nie ten nieszczęsny styropian pod garażem było by 820 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.03.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Na osiem żarówek diodowych w kuchni założonych 2-3 miesiące temu niestety już dwie padły. Diody SMD chińskie A są jakieś żarówki diodowe nie chińskie na naszym rynku? Technologia diodowa rozwinęła się jak już całą produkcję dawno temu przeniesiono do Chin. Mam jeszcze osram i philipsa. Też chińskie:P swego czasu sprawdzałem świetlówki ledowe ... chinskie są tańsze jedynie ok 20-30% od tych produkowanych w Polsce Lobo_M ty masz w Słupsku producenta z tego co pamiętam - żarówki też więc powinni produkować... Ostatnio po 4 miesiącach padła mi żarówka energooszczędna Philipsa. Żeby było śmieszniej, dostałem ją gratis właśnie od firmy Philips. Obiecałem sobie, że będę skrupulatnie zbierał paragony zakupu bo to jest śmiech na sali z tym oszczędzaniem. Rachunek za prąd niby mniejszy, a w portfelu też mniej. dokładnie tak samo ... ostatnio Pani do mnie w sklepie ... producent daje 12 m-cy gwarancji - jak sie przepali prosze przyniesc od reki wymienimy na nowa ... wiec trzymam puste pudełeczko a w nim paragon na regale w firmie ... w domu będzie to samo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.03.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Nieee, mżawy nie, tylko wiater napier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.03.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Gdyby nie ten nieszczęsny styropian pod garażem było by 820 KnŻ "Plamy na słońcu" ... Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała fiut.., to by była ojcem, hej, hej… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.03.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Lobo_M ty masz w Słupsku producenta z tego co pamiętam - żarówki też więc powinni produkować... Oświeć mnie, któż to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.03.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 KnŻ "Plamy na słońcu" ... Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała fiut.., to by była ojcem, hej, hej… Gdyby nie taki jeden et cetera, byłby to nawet fajny wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.03.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Oświeć mnie, któż to? dobrze pamiętałem .... http://led-system.pl/ Kolbylnica - czyli rzut beretem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 dokładnie ... tak siedzę i czekam - napisze ktoś coś ... a tu nic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Mam nawrót depresji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 29.03.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Mam nawrót depresji... nalej sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.03.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 nalej sobie Gangster nie pije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.03.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 No, koniec. Teraz trochę sportu. O kuźwa już 2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 29.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 nalej sobie Piję, piję Lepiej, żebym teraz więcej nie pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 29.03.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ale tu cisza dzis wieczorem - wywialo wszystkich Nie koniecznie wszystkich wywiało, tylko nie wszyscy chcą z Tobą polemizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.03.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Piję, piję Lepiej, żebym teraz więcej nie pisał Nie pisz, już cię nagrali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Gangster nie pije nawrót depresji gangstera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts