Gość Arturo72 31.03.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 u mnie jakieś 0,41 zł swiki,zrozumiałaś jak to się liczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 31.03.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 ok policzylam za 20.01 sdo 20.02 wyszlo mi 0,38 To taniej jak mój prąd całodobowy Ale z drugiej strony ja nie grzeję prądem, więc w nocy mało zużywam i przy liczniku II taryfowym i tak wyszło by więcej:P Ale taryfa wekendowa może to zmienić i muszę się zastanowić. Już nawet o tym myślałem, tylko jakoś wyleciało mi z głowy. Ona jeszcze może być dla mnie opłacalna. Zwykła dwutaryfowa wyjdzie drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 31.03.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 glina to standardowy problem, na którym co drugi kierbud mający papiery "przez zasiedzenie" wywija orła... I tu masz rację. Projektant i kierbud w zasadzie w jednej osobie twierdzili, że będzie ok. a murarz ma murować i się nie wymądrzać Potem kleili szkiełka na gips i kleili głupa, że pierwszy raz w ich życiu tak się przytrafiło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.03.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Buduję na kredyt,serwis roczny 100zł,5 lat gwarancji to teraz zamieniamy się w słuch (a raczej w oczy) i napisz nam ile tak naprawdę będzie cię kosztować cały system grzewczy z cwu po spłacie kredytu i serwisie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.03.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 to teraz zamieniamy się w słuch (a raczej w oczy) i napisz nam ile tak naprawdę będzie cię kosztować cały system grzewczy z cwu po spłacie kredytu i serwisie ... po policzeniu wszystkiego - kosztów kredytu, PC itd.. piątkę miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 31.03.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Gwarancja arturo jest świetna jak się nic nie dziejeU Henoka też pewnie mają gwarancję, przecież gwarancja jest zwsze:PGwarancja nie jest żadnym atutemW przypadku problemów można założyć nową Sp. z o.o. Dzisiaj to minimalny kapitał 5 tyś. złLejesz ciepłym moczem na zobowiązania gwarancyjne:) Wystarczy założyć nową a starą położyćTracisz 5 kilo kapitału i kilka kilo zł extra na założenie nowej. Takie czasy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 31.03.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 glina to standardowy problem, na którym co drugi kierbud mający papiery "przez zasiedzenie" wywija orła... ok nie straszę już... Ufff to dobrze u mnie gliny były ostatni raz jak sa siadowi garaż obrobili od tej por spokój. Jak bili mi studnie to na 25m sam pioch i pospółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.03.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 to teraz zamieniamy się w słuch (a raczej w oczy) i napisz nam ile tak naprawdę będzie cię kosztować cały system grzewczy z cwu po spłacie kredytu i serwisie ... A to jest bardzo długa historia Co do przeglądów rocznych w czasie gwarancji to jest 500zł,do przełknięcia ale te 12tys.zł więcej... W budżecie z piecyiem elektrycznym i bojlerem do WM przewidziany był Brink medium lub jangaz za ok.7tys.zł a będzie Brookvent za 3,8tys.zł czyli już 9tys.zł. Dalej,wkład kominkowy miał być Unico Dragon 4 za 4,7tys.zł a będzie Pama Diablo II za 2,9tys.zł czyli kolejne 1,6tys.zł do przodu Obudowę miał robić specjalista za 5tys.zł a wychodzi na to,że sam zrobię za 2tys.zł czyli 3tys.zł do przodu. Zostaje ok.4tys.zł nadwyżki ponad budżet także albo odsetki będą minimalne albo coś wymyślę Ja podchodzę praktycznie do każdej sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.03.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Z tego co wiem to pobiera 2,5 raza mniej ale powyzej jakis temp zewnetrznych, potem to zaczyna byc 1:1.... Mylisz się,najgorszy COP w powietrznej przy -20st.C to 1,8 a przy +15st.C jest 4,5 ,dlatego piszę średnioroczny 2,5 Podobnie jak z Twoją kWh w II taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 31.03.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Arturo, wyliczenia może i ok.Nawet nie mam siły dzisiaj w to się zagłębiąćAle gwarancja, nawet pisemna nie jest dla mnie żadnym argumentem. Tym bardziej pięcioletnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.03.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 A to jest bardzo długa historia Co do przeglądów rocznych w czasie gwarancji to jest 500zł,do przełknięcia ale te 12tys.zł więcej... W budżecie z piecyiem elektrycznym i bojlerem do WM przewidziany był Brink medium lub jangaz za ok.7tys.zł a będzie Brookvent za 3,8tys.zł czyli już 9tys.zł. Dalej,wkład kominkowy miał być Unico Dragon 4 za 4,7tys.zł a będzie Pama Diablo II za 2,9tys.zł czyli kolejne 1,6tys.zł do przodu Obudowę miał robić specjalista za 5tys.zł a wychodzi na to,że sam zrobię za 2tys.zł czyli 3tys.zł do przodu. Zostaje ok.4tys.zł nadwyżki ponad budżet także albo odsetki będą minimalne albo coś wymyślę Ja podchodzę praktycznie do każdej sprawy no ale dalej masz te kilkaset tys. na garbie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.03.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 ZDalej biorac pod uwage ze gwarancji masz tylko 5 lat a koszty naprawy i serwisu dosc wysokie.... Jaki będzie koszt naprawy w przypadku kabli ??? Liczyłaś to sobie jak przepalą Ci się kable ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.03.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 no ale dalej masz te kilkaset tys. na garbie ... Kilkaset tys.zł to ja będę miał przez 30 lat i pompa czy piecyk elektryczny nie zrobi dużej różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 31.03.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 u mnie do 42m sama glina; jak wiercili studnie, to ledwo się na wode załapałem, która jest w delikatnej warstwie iłów... poniżej dalej glina do 45m... dalej nie szukaliśmy... Ale masz co pić? Jak nie to pisz na priv Jak kolega będzie spragniony to przywiozę jakąś butelkę, butelkę wody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.03.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Ale masz co pić? Jak nie to pisz na priv Jak kolega będzie spragniony to przywiozę jakąś butelkę, butelkę wody:) przyjmuję tylko ognistą w najlepszym gatunku i dzielę się nią chojnie z obdarowującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.03.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Gwarancja arturo jest świetna jak się nic nie dzieje Nie podchodzę do tego,że coś mi naprawią w ciągu tych pięciu lat,podchodze do tego tak,ze skoro znana i szanowana firma daje 5 lat gwarancji tzn.jest pewna swojego produktu. Podobnie jest z autami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 31.03.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 W budżecie z piecyiem elektrycznym i bojlerem do WM przewidziany był Brink medium lub jangaz za ok.7tys.zł a będzie Brookvent za 3,8tys.zł czyli już 9tys.zł. Dalej,wkład kominkowy miał być Unico Dragon 4 za 4,7tys.zł a będzie Pama Diablo II za 2,9tys.zł czyli kolejne 1,6tys.zł do przodu Obudowę miał robić specjalista za 5tys.zł a wychodzi na to,że sam zrobię za 2tys.zł czyli 3tys.zł do przodu. Zostaje ok.4tys.zł nadwyżki ponad budżet także albo odsetki będą minimalne albo coś wymyślę Ja podchodzę praktycznie do każdej sprawy jakie ma znaczenie czym grzejesz do wkładu kominka i obudowy? żaden i tu i tu bys miał te same koszty. Tak na marginesie dobrze zagłęb sie w temat obudowy, bo to nie jest tylko obudowa, ona ma dobrze działać i nie przegrzewać wkładu ani pomieszczenia. Ty masz GWC? czy zimą będą grzałki chodzić w reku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.03.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Kilkaset tys.zł to ja będę miał przez 30 lat i pompa czy piecyk elektryczny nie zrobi dużej różnicy no za kieszonkowe to domu z wyposażeniem raczej nie wybudujesz co innego za gotówkę ... a co innego jak podparte kredytem ... to trochę jak ta średnia za 1 kwh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.03.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Jasko: Izabelin mowi Ci cos ?? (ale nie ta wytwornia ) a powinno ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.03.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Zgadza się,"oszczedności" budżetowe zrobiły mi tylko 5tys.zł więcej za pompę Poza tym mam jokera-kopalnię Aaaa... to przy kablach nie robiłbyś oszczędności ... no tak zapomniałem..., jak się ma PC to nawet rześkie klimaty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts