jasiek71 31.03.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 A wiesz ,ze nie.Mam do wydania na dom 250tys.zł i ani centa więcej ale zawsze można wydać mniej... lub więcej... jak wydasz mniej to resztę oddajesz bankowi i jakiś czas masz ogrzewanie za darmo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.03.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 jasiek zliczyłeś marzec? ja jutro podam odczyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.03.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 jasiek zliczyłeś marzec? ja jutro podam odczyty rano zadzwonię do żonki to mi podyktuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.03.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 rano zadzwonię do żonki to mi podyktuje ... rano nie dzwoń, zeby Liwko nie zbudzić... wieczorem się wpiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 31.03.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 rano zadzwonię do żonki to mi podyktuje ... Jak Ciebie znowu nie ma w domu, to nawet się nie dziwię, że masz małe rachunki za prąd:) Żona śpi, dzieci spią A Ty łobuzie kąpiesz się w wannie u koleżanki? Zrozum zużycie artura CWU. On chce się kąpać w domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.03.2012 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) Pisać można Kasować nie wypada:P wypada, wypada... po prostu trzeba mieć szczęście znaleźć się w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu w odpowiedniej taryfie... w sekrecie powiem wam, że piszę z hotelu, bo w domu jest rewolucja - zrywamy wszystkie wylewki i montujemy Nibe 12kW + odwierty pionowe całość powinna być gotowa za max 2 tyg; koszt: 38000pln na gotowo za przywrócenie domu do stanu używalności. także po świętach przechodzę na drugą stronę barykady. Edytowane 31 Marca 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.03.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Jak Ciebie znowu nie ma w domu, to nawet się nie dziwię, że masz małe rachunki za prąd:) różnica raptem 0,5 kwh za dobę na cwu... Zrozum zużycie artura CWU. On chce się kąpać w domu:) ale ja Go doskonale rozumiem tylko domownicy mają różne nawyki... to że jeden potrzebuje 5 tys. kwh na cwu... to nie znaczy że wszyscy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 31.03.2012 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 wypada, wypada... po prostu trzeba mieć szczęście znaleźć się w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu w odpowiedniej taryfie... w sekrecie powiem wam, że piszę z hotelu, bo w domu jest rewolucja - zrywamy wszystkie wylewki i montujemy Nibe 12kW + odwierty pionowe całość powinna być gotowa za max 2 tyg; koszt: 38000pln na gotowo za przywrócenie domu do stanu używalności. także po świętach przechodzę na drugą stronę barykady. I bardzo mądra decyzja Żeby to jeszcze wytrzymało do emerytury:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.03.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) Zytko: to juz wogole nie rozumie, jeszcze pare dni temu tak zachwalales kable - je zostawiasz?? Chyba nie jak sadze ?? Skad nagle taka decyzja (sadze ze nagle moze sie myle) boję się promieniowania elektromagnetycznego - w najnowszym numerze Science jest artykuł traktujący o tym niebezpieczeństwie - jest gorzej, niż sie spodziewaliście - odsyłam do ostatniego numeru Edytowane 31 Marca 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.03.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Powaznie czy jaja sobie robisz?? A jakie kable miales?? erekta jednostronnie zasilana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.03.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Podobno po czterdziestce mamy te problemy, które spowodowało promieniowanie elektromagnetyczne:) Ale tylko w domu na swoje kobity:) Na zewnątrz podobo problemów z promieniowaniem brak:P coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 31.03.2012 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 No to u Ciebie rzeczywiscie malo fajnie bylo ... Ja pod lozkami nie mam kabli tak na wszelki wypadek... dlatego szybka akcja z pompą - rachu ciachu i po strachu... jednocześnie chciałem powiedzieć, że kable to zło i nie poleciłbym ich największemu wrogowi. PC grzeje - i - choć wadzi, PC was nie zdradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 01.04.2012 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 A ja często wolalbym wiedzieć kto się czym zajmuje bo przy okazji spraw bbudowlanych można by się czegoś konkretnego dowiedzieć z innych dziedzin. To czy ktoś jest wiarygodny każdy może sam ocenić. Czasami ktoś ma duża wiedzę z innej dziedziny a nic nie mówi bo wyjdzie, ze reklamuje. Pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 01.04.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 jaki EPSik zapodałeś? i czy nie masz gliny pod spodem? XPS, gliny brak - to co wykopałem teoretycznie mogloby zostać - ulica obok nie bez powodu ma nazwe "Piaskowa" Jasiek - chyba bede musial przepustnice wymienic na taka zintergorwana odrazu z silownikiem - wyjdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 01.04.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 dlatego szybka akcja z pompą - rachu ciachu i po strachu... jednocześnie chciałem powiedzieć, że kable to zło i nie poleciłbym ich największemu wrogowi. PC grzeje - i - choć wadzi, PC was nie zdradzi. W pełni sie zgadzam ja też jestem już umówiony z ekipą, u mnie maja frezować wylewki i robic rowki pod rurki, tyle ze dopiero po sezonie grzewczym. Z tym promieniowaniem to było nawet tak że jak położe komórke na podłodze to pokazuje na niej ż esie ładuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 01.04.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 A ja często wolalbym wiedzieć kto się czym zajmuje bo przy okazji spraw bbudowlanych można by się czegoś konkretnego dowiedzieć z innych dziedzin. To czy ktoś jest wiarygodny każdy może sam ocenić. Czasami ktoś ma duża wiedzę z innej dziedziny a nic nie mówi bo wyjdzie, ze reklamuje. Pozdr adam 100% prawdy, toz to my jak starzy znajomi, wiec czasami można sobie inaczej pomóc aniżeli czym ogrzewać. A tak to nie wiadomo kogo pytać. wiec pod miastem prosze dodać np. sutener. jasiek i ja sporo jeździmy moze się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.04.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Z tym promieniowaniem to było nawet tak że jak położe komórke na podłodze to pokazuje na niej ż esie ładuje! sprawdzałeś czy LEDy świecą ? można by zaoszczędzić na oświetleniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.04.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 W pełni sie zgadzam ja też jestem już umówiony z ekipą, u mnie maja frezować wylewki i robic rowki pod rurki, tyle ze dopiero po sezonie grzewczym. Z tym promieniowaniem to było nawet tak że jak położe komórke na podłodze to pokazuje na niej ż esie ładuje! Odwołaj ich. Są już ponoć pompy, które współpracują z kablami. Przetwarzają ciepło z dolnego źródła na prąd. Tylko odwierty należy robić w pobliżu słupów wysokiego napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.04.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 aadamuss - dobrze powiedziane....ale nie wiem czy moja wiedza zawodowa komukolwiek się do czegoś przyda szczególnie w tym wątku no to zapodaj ... sprawdzimy ... ja jak powiem że zajmuję się wykończeniówką, lakiernictwem samochodowym, mechaniką ,tuningiem i wszelkimi wynalazkami to raczej nie skłamię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 01.04.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) sprawdzałeś czy LEDy świecą ? można by zaoszczędzić na oświetleniu ... jasiek, świecą to mało powiedziane, one napier, że aż dwie sie przepaliły;-) Odwołaj ich. Są już ponoć pompy, które współpracują z kablami. Przetwarzają ciepło z dolnego źródła na prąd. Tylko odwierty należy robić w pobliżu słupów wysokiego napięcia. No też słyszałem, ale u mnie nie ma nic w okolicy a linia 15kV to dla mojego wiadrorzernego domu podobno za mało, chociąż taka 110-tkowa musiałaby być. ja jak powiem że zajmuję się wykończeniówką, lakiernictwem samochodowym, mechaniką ,tuningiem i wszelkimi wynalazkami to raczej nie skłamię ... Zrób mi staging zegarów w moim szkodniku:-D Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts