Liwko 04.04.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 u nas pizza na 15:15 zamowiona takze ja dozywiam sie lodami Ale mi smaka na spagetti zrobiles. A nigdy z tunczykiem nie jadlam... podobno wypas a ja nie potrafie sie zdecydowac - zawsze z sosem bolonskim. Ja jedzenie lubię takie, które już raz kiedyś widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.04.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 ale nie zjem owocow morza ble widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 04.04.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Wątek towarzysko-kuchenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.04.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Wątek towarzysko-kuchenny. i ogrodniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.04.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Wątek towarzysko-kuchenny. A szkoda. Niedługo go nazwą nieSWIeŻy talk-show. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.04.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Oj... ma ktos cos do powiedzenia konkretnego w temacie o ogrzewaniu - prosze bardzo, ma ktos pytanie - prosze bardzo - z checia odp lub pomozemy w miare mozliwosc - nikt nic nie chce a nam sie juz znudzilo o pradzie w kolko, zwlaszcza ze wiosna to i sie nie grzeje to o gadamy o ... marynie - jak ktos chce - mozemy usuwac te posty o niczym by nie smiecic ew moga usuwac je raz na jakis czas modowie - prosze bardzo. A ze nam dobrze we wlasnym towarzystwie to sobie gadamy. Jak komus nie odpowiada - nie musi czytac przeciez;) ja jestem jednak za tym zeby w hydeparku gadac o innosciach, a tu o prądzie i budowaniu. Wódka i zapitka mnie nie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 04.04.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 ja jestem jednak za tym zeby w hydeparku gadac o innosciach, a tu o prądzie i budowaniu. Wódka i zapitka mnie nie interesuje a mnie nie interesuje to, co ciebie nie interesuje założysz swoje forum, to bedziesz ustalac zasady jest towarzyski w tytule - jest, wiec drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.04.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 spox spox - bedzie chcial znajdzie, nie znajdzie - zapyta. LAtem watek zazwyczaj zamiera Zamiera ale nie umiera, tak ma większość wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.04.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 a mnie nie interesuje to, co ciebie nie interesuje założysz swoje forum, to bedziesz ustalac zasady jest towarzyski w tytule - jest, wiec drzewo i słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 04.04.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (...) to tlyko my tak mozemy: pije goraca kawe (tym razem ze swmietanka) a na blacie mam dwa baniaki litrowe lodow - jeden nestle kakaowo smietankowy drugi smietankowo smietankowy - tego drugiego zjadlam juz pol - okno otwarte i pewnie ogrzewanie sie zaraz zalaczy (ale n dworze u nas pieknie i w krotkim rekawku sie smiga) - polaczenie zimnych lodow z goraca kawa - gesia skorka rewelacja facet tak by nie mogl no nie mow.Dziś okoliczności przyrody zachęcają do jedzenia lodów na świeżym powietrzu. Szczególnie w krótkim rękawku http://i42.tinypic.com/2eqdlpy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i słusznie 04.04.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 i słusznie Cerata nie podszywaj się pode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 04.04.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Oj... ma ktos cos do powiedzenia konkretnego w temacie o ogrzewaniu - prosze bardzo, ma ktos pytanie - prosze bardzo - z checia odp lub pomozemy w miare mozliwosc - nikt nic nie chce a nam sie juz znudzilo o pradzie w kolko, zwlaszcza ze wiosna to i sie nie grzeje to o gadamy o ... marynie - jak ktos chce - mozemy usuwac te posty o niczym by nie smiecic ew moga usuwac je raz na jakis czas modowie - prosze bardzo. A ze nam dobrze we wlasnym towarzystwie to sobie gadamy. Jak komus nie odpowiada - nie musi czytac przeciez;) Muszę cos pisać kobieto aby miec dostęp do najświeższej strony. Nie obraź sie też o to, że jeszcze nigdy żadnego Twojego posta nie doczytałem do końca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 04.04.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Muszę cos pisać kobieto aby miec dostęp do najświeższej strony. Nie obraź sie też o to, że jeszcze nigdy żadnego Twojego posta nie doczytałem do końca:) Jest ciężko:P Brak Ci samozaparcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.04.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 ja zawsze krzywiłem się na betonowe ale mam sąsiada emeryta który robi za sowę przy ogrodzeniu a wyjście mam wprost na niego albo będą drzewka 150 cm albo jakiś artystyczny beton:bash: A to to co, ładniutkie a betonowe: http://img32.imageshack.us/img32/9333/bf168f8fecf044b598bc648.png znaczy sie jadles?? Ja dalam sie raz skusic koledze na pizze z owocami morza - jak poczulam w ustach jakies obslizgle, gabczaste cos to...nie bylam w stanie tego przelknac... ble...e i przypomnialam sobie i az mnei zatrzepalo.... ble ble Ech następna co nie lubi oślizgłego w ustach. Ja żyć, Panie Premierze jak żyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 04.04.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Może się uda choć czytając ostatnie posty zwątpiłem nie tylko w meritum tematu ale całego forum:/ Jedni montują kable kładąc je na wylewce, w kleju i przykrywając tylko kaflami a inni w samej wylewce. Jedno i drugie ma wady i zalety. Pierwsze jak zrobić to jasne ale drugie? Jak za jednym razem zrobić jednak kilku centymetrową wylewkę z zatopionymi w niej kablami? Czy może nie da się tego za jednym razem i trzeba wylać wpierw 5cm, rozlożyć kable i zalać to kolejnymi cm? Zbrojenie w pierwszym "laniu" czy drugim czy w obu? ja mam zrobione tak... folia, izolacja, itp nastepnie rurki PEX 16mm, i przygotowane siatki zbrojeniowe (fi6) a co niech bedzie solidnie na 100m2 350PLN drozej i wtedy wpadli z mixokretem wysypując w jednym z pomieszczen 3-5cm wylewki wstepnie poziomujac i tu sie zaczela szybka jazda z ukladaniem kabli, bo gościejuz wysypywali kolejne pomieszczenie. W sumie to wstrzymywalem ich po około 20 mi na pomieszczeniu. Jak juz mialem ułozone kabelki (odstepy 10cm) oczywiscie wczesniej wyliczone moce i odleglosci miedzy kablami, na to polozylem zbrojenie w/w siatke z oczkami 15x15 i drutem fi6. Goście wpadali do tak przygotowanego pomieszczenia i konczyli swoje dzieło dolewając (dosypując) do docelowej grubości 12cm (wylewka AKUMULACYJNA) W sumie 4-5 godzin roboty i 100m2 zrobione wodna w razie draki (koszt 800PLN) + kable 12 kW POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 04.04.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Szybko to się tylko pchły łapie... Będę musiał wyprosić na wieczór i doprosić na drugi dzień na dokończenie chyba bo ja mam prostokąt ~44m2 na którym potem będzie 4-5 pomieszczeń z jednym długim kablem więc układania będzie co niemiara:/ Dasz rade w jeden dzien spokojnie tez mialem 40m2 tyle ze podzielone na dwa rozne obwody (salon kuchnio-jadalnia) Jeden rozwija a dwoch uklada i za 25 min masz ułozone .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.04.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 A to to co, ładniutkie a betonowe: http://img32.imageshack.us/img32/9333/bf168f8fecf044b598bc648.png Ech następna co nie lubi oślizgłego w ustach. Ja żyć, Panie Premierze jak żyć ... no tak myślałem - tylko teściową z renty oskubię to na o,5 metra będę miał kasę przed chudziakiem zrobiłem fundamenciki półmetrowe zazbrojone na to chudziaka 15cm i pierwsza warstwa isomur[coś mi się rzuciło że nad tym się zastanawiałes] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 04.04.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Mam coś takiego do oblecenia jednym kablem - w każdym pomieszczeniu inne długości i odległości: Przypuśćmy, że zaczną od tej części a potem będą oblatywać pozostałe 100m2 otwartej przestrzeni - nie sądzę, że zdążę:/ Spokojne no chyba ze nerwowi przyjda na 2 godzinki to moze byc problem ja mam taki uklad i 7 obwodów dalem rade z ojcem i bratem http://www.wybieramydom.pl/images/media3i/projekt_gl-332-jagienka_rzut_502456.png&w=418 efekt http://imageshack.us/photo/my-images/688/wylewka.jpg/ tylko sie zastanow nad tym jednym kablem bo jak Ci cos poleci to zimno bedzie wszedzie lepiej to podzielic na obwody Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 04.04.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) no pewnie przeciez to nie jest płynne, zreszta jak sie tym zajmuja to o to sie niemartw oni sobie znajda wyjscie na pewno kiedys chodziles po plaży po mokrym pisaku (znaczy nie całkiem mokrym) tylko takim przy brzegu jak juz woda odplynie - to cos takiego - calkiem przyjemnie sie w tym uklada kable Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.04.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Może się uda choć czytając ostatnie posty zwątpiłem nie tylko w meritum tematu ale całego forum:/ Jedni montują kable kładąc je na wylewce, w kleju i przykrywając tylko kaflami a inni w samej wylewce. Jedno i drugie ma wady i zalety. Pierwsze jak zrobić to jasne ale drugie? Jak za jednym razem zrobić jednak kilku centymetrową wylewkę z zatopionymi w niej kablami? Czy może nie da się tego za jednym razem i trzeba wylać wpierw 5cm, rozlożyć kable i zalać to kolejnymi cm? Zbrojenie w pierwszym "laniu" czy drugim czy w obu? pominę ostatnie kilka stron ogrodniczo pijackich... ja u siebie mam tak ... najpierw na styropian położona jakaś folia, potem rzucone maty zbrojeniowe do posadzek, do tych mat przyczepione trytytkami kable i wszystko zalane 7-8 cm z mixo kreta. w trakcie zalewania lekko podnosiliśmy te maty żeby nie były bezpośrednio na styropianie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts