qubic 09.04.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 rozwiązuję właśnie ....czy to wszystko jest potrzebne?bo i po co? dla tej 2 taryfy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 09.04.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 To nie do mnie ale odpowiem. Tak może być jednym systemem grzewczym, jeśli zapewni komfort cieplny:) Auto osobowe też może kosztować więcej niż dom:) Koszty? Bogatemu wolno jedno i drugie właśnie ..domy coraz oszczędniejsze,mało palą więc czy opłaca się stosować drogie rozwiązania nie mówiąc o tych kosmicznych(PCi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 09.04.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 właśnie ..domy coraz oszczędniejsze,mało palą więc czy opłaca się stosować drogie rozwiązania nie mówiąc o tych kosmicznych(PCi)? to nie do mnie i do jaśka pytanie - nasze dużo palą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 09.04.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 wszystko rozumiem tylko się zastanawiam czy jeśli ty zużywasz na co 8860kWh na sezon to czy to jest tak dużo? nawet grzejąc konwektorkami w jednej taryfie to wychodzi niecałe 5k a już np.u j-j to ogólnie 1100kWh na sezon ,to czy jest sens zakładać kable i jak sam napisałeś drogie sterowniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.04.2012 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Co ja bym zrobił przy porannej kawie bez Was kochani )) qubic: z tego, co wiem, bitter jest wolny... więc? Ej uważaj sobie - wcale nie taki wolny a szybki A tak poza tym to ja z odzysku, z nową przyszłą żoną w drodze, z dwoma córkami (jedna własna a druga wzięta z dobytkiem) i trzecia w drodze więc kiepski ze mnie kandydat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.04.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Żytko gdzie moznapoczytać o twoim domkuchodzi o m2 ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 10.04.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Żytko gdzie moznapoczytać o twoim domku chodzi o m2 ocieplenie w tym momencie zawsze buldowany wklejał moją starą stopkę ale teraz pewnie patrzy na sufit, więc wyjątkowo przypomnę izo: 25/15/25; 2 szyby, WG; 140m2 z uż. poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.04.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 po zuzyciu ciepła widac że dom masz starannie zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 10.04.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 gdybyś drugi raz budował -rozważ czy konwektorki i 1 taryfa może być jedynym systemem grzewczym? jak najbardziej... dorzuć sobie jeszcze tylko kolektor powietrzny do wspomagania CO poprzez układ wentylacyjny ... nie wiem co tobie przeszkadzają dwie taryfy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 10.04.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 to ogólnie 1100kWh na sezon ,to czy jest sens zakładać kable i jak sam napisałeś drogie sterowniki? nie ma sensu montować jakiegokolwiek systemu CO, wystarczy nagrzewnica kanałowa i nieco rozbudowana instalacja wentylacyjna... łazienka oczywiście z nie zależnym ogrzewaniem podłogowym i grzejnikiem/suszarką na ścianie ... tak zrobiłbym Ja gdyby przyszło się jeszcze raz budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.04.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 jak najbardziej... dorzuć sobie jeszcze tylko kolektor powietrzny do wspomagania CO poprzez układ wentylacyjny ... nie wiem co tobie przeszkadzają dwie taryfy ??? twój kolektor poważnie rozważam tylko nie wiem czy masz go połaczony z GWC ?czy to może być jako odrębny system? 2 taryfy to nie wiem jak pogodzić ponieważ chyba trzeba by to wszystko włączyć i niech sobie cyka na termostatach a tak jest spora przerwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.04.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 nie ma sensu montować jakiegokolwiek systemu CO, wystarczy nagrzewnica kanałowa i nieco rozbudowana instalacja wentylacyjna... łazienka oczywiście z nie zależnym ogrzewaniem podłogowym i grzejnikiem/suszarką na ścianie ... tak zrobiłbym Ja gdyby przyszło się jeszcze raz budować czyli taki system nadmuchowy .wtedy dom murowany czy szkielet? podłogówka to kable w wylewce czy dawałbyś w kleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.04.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Bitter: ciepiej to lepiej sie bac I wspolczuc - 4 baby w domu... Nie tak strasznie w sumie to dwie non stop, jedna dochodząca ( a właściwie od roku dzięki mamusi niedochodząca) i jedna w drodze. Dla równowagi mam faceta psa.... choć czy Yorka można nazwać psem? Może i tak, do miski nie dopuści a największe twardziele psy nie radzą sobie z kotami z jakimi on daje radę Podobno ten pies ma zakodowane w mózgu swoją wizję jako pitbulla i dlatego potrafi dokonać rzeczy niemożliwych .... zupełnie jak jego Pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 10.04.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 czyli taki system nadmuchowy .wtedy dom murowany czy szkielet? podłogówka to kable w wylewce czy dawałbyś w kleju ? czy murowany ... ? Ja poskładał bym z moich ulubionych klocków... ( połączenie jednego z drugim;) ) albo nadmuchowe ..., albo podłogowe ... odnośnie kolektora ... to ma być zintegrowany system z grzaniem cwu, dogrzewania domu, wspomagania rekuperatora itp. dedykowany sterownik ogarnie wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 10.04.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Obserwacja :Coraz ciężej wyłapać jakieś sensowne odpowiedzi na tym forum (ostatnia Jaśka)Reszta to śmieci zupełnie nie związane z tematem a jak pamiętam było inaczej - poziom spada!Czas chyba przejść na inne wątki bo to już wątek czysto towarzyski (telefon, mail, chat - są szybsze metody komunikacji do popitolenia o niczym) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 11.04.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 O rany, nie zaglądałam tu od lutego, a tu takie zmiany. Szkoda. Od 1,5 miesiąca buduję i miałam nadzieję, że jak by co, to jest kogo poprosić o radę. Za chwile będę układać podłogówkę i montować bufor. Powiedzcie, że można na Was liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 11.04.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 O rany, nie zaglądałam tu od lutego, a tu takie zmiany. Szkoda. Od 1,5 miesiąca buduję i miałam nadzieję, że jak by co, to jest kogo poprosić o radę. Za chwile będę układać podłogówkę i montować bufor. Powiedzcie, że można na Was liczyć. na boooga - jakie zmiany? pytaj normalnie, to normalnie Ci ktoś odpowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.04.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 czy murowany ... ? Ja poskładał bym z moich ulubionych klocków... ( połączenie jednego z drugim;) ) albo nadmuchowe ..., albo podłogowe ... odnośnie kolektora ... to ma być zintegrowany system z grzaniem cwu, dogrzewania domu, wspomagania rekuperatora itp. dedykowany sterownik ogarnie wszystko... dzięki jasiek ,wszystko jasne. fajnie że jeszcze chcesz tutaj pisać.twoje rozwiązania są bardzo pomysłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.04.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 fajnie że jeszcze chcesz tutaj pisać.twoje rozwiązania są bardzo pomysłowe. próbuję ... tylko że wszystko zaczyna tonąć w śmieciach ... jak będzie tobie wygodniej to pytaj w moim dzienniku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 11.04.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Planuję zastosować coś takiego: http://keno-energy.istore.pl/pl/bufor-ciepla-warstwowy-z-wezownica-cwu-sks-1000l.html Trochę to drogie - czy zamiast tego można zastosować jakiś inny, tańszy patent? Chodzi o to, aby to było piecem co, buforem i bojlerem w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts