Liwko 17.05.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Jak nie ma sprawnej wentylacji to i ma grzyba. Niech pomaluje ściany na zielono:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.05.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 po 3 latach w pokojach grzyb- to faktycznie wentylacja skopanaja biorę silikonowo-silikatowy czy jakoś tak kreisla lub greinplasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 17.05.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 tynk mineralny czy akrylowy. Na akrylowym podobno grzyby się rozwijają? Sąsiadka ma zieloną ścianę po 3 latach. Kurna czy ja muszę się na wszystkim znać? Wykończy mnie ta budowa. Sorry za of top. No niestety, w kazdej dziedzinie zycia a juz na budowie szczegolnie jak chcesz byc swiadomy tego, co sie wokol Ciebie dzieje to albo cos o tym wiesz, albo zdasz sie na inych czesto powtarzajacych bajki i basnie Jak juz Liwko napisal: bedzie sprawna wentylacja - nie bedzie grzyba, bez wzgledu na to czym sciane wykonczysz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg28 17.05.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 A co ma się wentylacja do zielonego nalotu na ścianach zewnętrznych budynku, bo chyba o takie koledze chodzi?Jak dom jest wśród drzew to nalot na dachu czy ścianach zwłaszcza od strony północnej to po jakimś czasie normalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.05.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 skoro jest poza tematem, to powiem że na zewnatrz tynk polikrzemianiowy, taki mam u siebie, u teścia jest taki 7lat, a mieszka wśród drzew 300m od morza, więc o grzyba i nalot nie trudno, a jego biały jest nadal biały. Nie są to tanie tynki ale jakoś pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 17.05.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Sezon grzewczy - 10.10.-25.04. Zużycie energii na CO - 6567 kWh. Pow. ogrzewana - 115 m2. Średnia temp. w pomieszczeniach - 22*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.05.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) A co ma się wentylacja do zielonego nalotu na ścianach zewnętrznych budynku, bo chyba o takie koledze chodzi? Jak dom jest wśród drzew to nalot na dachu czy ścianach zwłaszcza od strony północnej to po jakimś czasie normalność. mk a jak masz chałupę zrobioną- po zużyciu widać że porządny dom masz Edytowane 17 Maja 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.05.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 A co ma się wentylacja do zielonego nalotu na ścianach zewnętrznych budynku, bo chyba o takie koledze chodzi? Jak dom jest wśród drzew to nalot na dachu czy ścianach zwłaszcza od strony północnej to po jakimś czasie normalność. No tak nie dodałem, że chodzi o zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.05.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 a co posmiac nie mozna juz?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.05.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Czy ktoś miał do czynienia ze styropianem Arbetu? Dobre toto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 17.05.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Malux20: czy ja wiem, czy porządny..? Ocieplenie: ściany - 15 cm styro, strop - 30 cm wełny, grunt - 10 cm styro. Wentylacja mechaniczna, dobre usytuowanie względem stron świata. Bitter: ja mam Arbet na gruncie i na ścianach i wg fachowców nie jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 19.05.2012 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Czy ktoś miał do czynienia ze styropianem Arbetu? Dobre toto? Zaczynasz bitter śmiecić jak wmnich czy swiki Ktoś w końcu powinien Ci zwrócić uwagę Dziwne, że wcześniej wszystkim to przeszkadzało a dzisiaj nikomu to nie przeszkadza Edytowane 19 Maja 2012 przez piotrmak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.05.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 bitter podtrzymuje watek przy zyciu do jesieni w myśl chwilowo obowiązującej nazwy ---> wątek towarzysko-poradniczy od maja do września , a od października do kwietnia wątek poradniczo-towarzyski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.05.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Zaczynasz bitter śmiecić jak wmnich czy swiki Ktoś w końcu powinien Ci zwrócić uwagę Dziwne, że wcześniej wszystkim to przeszkadzało a dzisiaj nikomu to nie przeszkadza Wiem wiem, mam kolegę co też ma manię naprawiania świata, ale mówił mu psycholog, że to uleczalne także nie martw się Jestem największym fanem tego wątku i już nie raz pisałem, że wiele osób może wykorzystać go do poszerzania wiedzy "okołodomowej". Rezydują tutaj ludzie z dużym doświadczeniem, pasjonaci co chętnie pomogą w wielu kwestiach a dom ogrzewany prądem to m.in. OCIEPLENIE bo bez tego ogrzewanie prądem nie miało by sensu. Edytowane 23 Maja 2012 przez bitter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 19.05.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 wróci... wróci Tu nie chodzi o jej postać, męską, czy żeńską, ale o jej doświadczenie - ma swój system grzewczy i swoimi doświadczeniami wiele wnosi do FM - rzeczowe wypowiedzi mogą pomóc w wyborze systemu grzewczego - jest swego rodzaju fachowcem i doradcą, chociaż nie odróżnia kW od kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 20.05.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Wiele jest takich rzeczy, przy których można oszczędzać energię jednocześnie nie tracąc na komforcie a czasami nawet go podnosząc. Pierwsza z brzegu Jak gotujemy wodę na jedną kawę, to nie wstawiamy całego czajnika, tylko odpowiednią ilość wody. Nie dość że zaoszczędzimy rocznie sporo energii, to i gorącą wodę będziemy mieli szybciej. tu jest eleganckie rozwiazanie - ja uzywam od dluzszego czasu i polecam: http://tinyurl.com/6nuckrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hothar 22.05.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Panowie może z braku ruchu na licznikach prądu które obserwujecie pomożecie koledze... Chodzi o jakąś instrukcję manual jak mam wykonać kable grzejne w warstwie kleju pod płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbynek001 22.05.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 jaki byłby najlepszy bojler dla rodziny 4-osobowej (standardowe zużycie, "książkowe") grzany tylko elektrycznie, chodzi o pojemność i aby wykorzystać tylko II taryfę, czy lepiej większy grzany do około 40-50 C czy mniejszy a grzany wysoko np. do 70-80 C ? Na pewno sporo z Was ma różne rozwiązania i doświadczenia w tej materii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 22.05.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 jaki byłby najlepszy bojler dla rodziny 4-osobowej (standardowe zużycie, "książkowe") grzany tylko elektrycznie, chodzi o pojemność i aby wykorzystać tylko II taryfę, czy lepiej większy grzany do około 40-50 C czy mniejszy a grzany wysoko np. do 70-80 C ? Na pewno sporo z Was ma różne rozwiązania i doświadczenia w tej materii... Książkowo, z książki (lektury) muratora to rodzinie 2+1 wystarzca 65 litrów wody o temp. 65oC na dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 23.05.2012 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Jak już jesteśmy przy CWU zna ktoś producenta zasobników elektrycznych z pełnym sterowaniem ale też z dodatkową wężownicą? Tak mnie korci, żeby kiedyś tam jakieś ekologiczne źródło podłączyć bez wymiany zasobnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts