MasterCheat 03.07.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 MasterCheat: jezeli lubisz i czesto masz zamiar grzac kominkeim to pomyslalabym o konwenkcyjnych grzejnikach jako dodatkowe zrodlo ciepla. Jezeli kominek ma byc glownie do nastroju - kable w podlodze. no i tu muszę się grubo zastanowić jak będzie z moją silną wolą do dokładania do kominka bo grzejniki konwekcyjne to chyba inwestycyjnie najtańsze rozwiązanie. Z drugiej strony w szkieletorze podłoga to jedyne miejsce gdzie akumuluje się ciepełko... dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.07.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Z drugiej strony w szkieletorze podłoga to jedyne miejsce gdzie akumuluje się ciepełko... no i tyle wystarczy przy dobrze ocieplonym domu taki magazyn ma ci wystarczyć na 7-10 godzin a nie dni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 03.07.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A u mnie właśnie awaria prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 03.07.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Mój kierbud mówi, w miejscu gdzie kominiarz się zwyczajowo podpisuje będzie kreska. Kominiarz jest od kominów a jak ich na projekcie nie ma to co ma sprawdzać? na etapie adaptacji projektu mój projektant/ konstruktor / ktory na codzien pracuje w PINB/ stwierdzil ze jeden komin w kuchni na projekcie musi byc - bo takie sa wymogi - inaczej nie dostalbym PNB ... no i tak ciagnie sie za mna ten problem ... komina nie wybudowalem ale w projekcie WM nie mialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.07.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ta - pamietam ze mi fotki pokazywales co robia ze styro - jak tunele draza a teraz pewnie wlasnie czesc mojego 20 cm styro wyglada podobnie ... szit ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.07.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 To mrówki?! to jak się przed nimi zabezpieczyć? rozumiem że listwa startowa nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 03.07.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 u mnie to dziki wschód ... projektant adaptujacy nie wiedział , kierbud się wielu rzeczy nie dotyka , a papier przyjmie wszystko - wiec będzie odbiór kominiarski w którym ani słowa nie będzie o kominach - tylko o ciągach wentylacyjnych w przewodach wentylacyjnych - chcą mieć papier od kominiarza - to im go dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 04.07.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 MasterCheat: jezeli lubisz i czesto masz zamiar grzac kominkeim to pomyslalabym o konwenkcyjnych grzejnikach jako dodatkowe zrodlo ciepla. Jezeli kominek ma byc glownie do nastroju - kable w podlodze. Ok, a powiedzcie mi jeszcze co na tej podłodze z kabelkami macie? to znaczy czy np. można położyć panele podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.07.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Ok, a powiedzcie mi jeszcze co na tej podłodze z kabelkami macie? to znaczy czy np. można położyć panele podłogowe? łazienki, hol, kuchnia - gres pokoje, salon - panele 7mm egger różnica temp posadzki nie odczuwalna, a pomiary pokazuja ok 0,3-0,4*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 04.07.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 A jakie wybrałaś sterowanie podłogówką? Będę dopiero teraz robiła, ale chciałabym podzielić całość na część dzienną i nocną i żeby można było ustawić na grzanie tylko w godzinach nocnej taryfy no i oczywiście w powiązaniu z zadaną temperaturą. Mój hydraulik jest bardzo dobry, ale jeszcze nie uzgodniliśmy co i jak. Tak czy inaczej wolałabym się Was poradzić jakie sterowniki wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.07.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 nie miałem prądu budowlanego - prąd ciągnąłem od sąsiada założyli mi skrzynkę , pozałatwiałem papiery i kazali pojechać do Mielca do PGE w "przesyle" wpisali mi taryfę budowlaną , dopiero w "sprzedaży" powiedziałem że nie mam zamiaru do nich jeździć drugi raz za miesiąc czy 2 i że ja etap budowy mam już za sobą - nagadali sie , nagadali i powiedzieli OK ... ale ... jak przyjedziemy i zobaczymy że Pan nie masz okien i drzwi i że do przeprowadzki daleko to zmienimy ... i faktycznie nasz lokalny zakład który obsługuję miasto i zakłada liczniki w protokole sprawdził i odnotował że dom wybudowany z bliskim terminem zamieszkania jutro spotkanie z kuminiarzem .... zobaczymy jak tylko elektryk da mi swistek zanosze papiery do PINB i zamykam budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.07.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 dobrego elektryka i rozwiązanie krzyżowe - rewelka - tylko kto będzie płacił za który rachunek ? chyba ze kolejne podliczniki zastosujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.07.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 dobrze że kanaliza jest jednotaryfowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.07.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Musicie to dobrze policzyć. U mnie bez PC nadal się opłacają dwie taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.07.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Pralka, zmywarka, piekarnik, płyta - wszystko w tańszych godzinach? Jak tym zarządzać? U mnie to nie do ogarnięcia:) Tylko pralka i zmywarka (i to też nie zawsze), pozostałe jak leci. Mam taryfę weekendową, więc całe 8 dni na tańszej taryfie i wszystkie nocki. Kiedyś to obliczałem, ale za cholerę nie mogę tego znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 05.07.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Zazdroszczę Ci, że Twój weekend trwa aż 8 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.07.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Zazdroszczę Ci, że Twój weekend trwa aż 8 dni... W miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.07.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Wszystkie dni ustawowo wolne od pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.07.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Nie wyobrażam sobie prania w nocy - kiedy to np. rozwiesić? O północy czy wymiętolone o 6 rano tuż po pobudce? U mnie tania zaczyna się o 21.00, więc spokojnie pranie wieszamy jeszcze przed pójściem bara bara:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.07.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 I soboty chyba? Bo sobota nie jest ustawowo dniem wolnym od pracy a tylko święta i niedziele:) W tygodniu od 21.00-06.00 Soboty, niedziele i wszystkie dni ustawowo wolne od pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts