Lobo_M 20.08.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Fajne Marcin chyba takie sobie zapodam no i podaje zuzycie pradu Po co bedziesz tyle kasy wydawał, kup lepiej ode mnie devi 550, "the best price for U my friend" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 To nie jest takie proste.... osobiscie daleki jestem od postaw typu "fanboy". Po prostu znam zasade dzialania gospodarki opartej na uslugach. Zasada jest prosta: sprzedac produkt bedacy funkcjonalnie krokiem naprzod, ale odpowiednio skomplikowanym, aby zwiazac klienta obsluga serwisowa.... rozejrzyj sie, ta zasada obowiazuje w praktycznie kazdym segmencie rynku technologicznego. Ale w PC nie ma nic skomplikowanego. Jest sprężarka, parownik i skraplacz, wymiennik i parę elektronicznych pierdółek. Najważniejsze, że każda z tych części jest wymienialna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 20.08.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 W tym roku wymienialem agregaty klimatyzacyjne 6-letnie, po paru naprawach serwis (LG) zakonczyl obsluge modelu i trzeba bylo kupic nowe urzadzenie... okolica czysciutka (brak zapylenia), obciazenie urzadzenia niewielkie.... W sumie przez 9 lat mam w tym miejscu 3 agregat. Myslisz, ze PCi p-w bedzie sie znaczaco inaczej zachowywac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 W tym roku wymienialem agregaty klimatyzacyjne 6-letnie, po paru naprawach serwis (LG) zakonczyl obsluge modelu i trzeba bylo kupic nowe urzadzenie... okolica czysciutka (brak zapylenia), obciazenie urzadzenia niewielkie.... W sumie przez 9 lat mam w tym miejscu 3 agregat. Myslisz, ze PCi p-w bedzie sie znaczaco inaczej zachowywac? Strasznym pechowcem jesteś. Ja mam w firmie klimę od 12 lat i żadnych problemów. LG to aż takie gówno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 20.08.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Moze pech, ale cykl serwisowy bardzo krotki. To jest niepokojace, bo podejrzewam, ze inne firmy maja podobny model biznesowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.08.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Strasznym pechowcem jesteś. Ja mam w firmie klimę od 12 lat i żadnych problemów. LG to aż takie gówno? Nie wątpię u mnie jest podobnie, ale co roku jest serwis, a to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Moze pech, ale cykl serwisowy bardzo krotki. To jest niepokojace, bo podejrzewam, ze inne firmy maja podobny model biznesowy. To znaczy, że sterowniki powinny wam padać jak much, a nie padają Zastanów się co ma rekuperator. Ma dwa wentylatory, wymiennik i sterownik. W PC jest w dodatku sprężarka. Dlaczego nie wybrałeś wentylacji grawitacyjnej skoro to wszystko jest takie zawodne. Podejrzewam, że za reku dałeś więcej niż kosztuje ta nieszczęsna PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Nie wątpię u mnie jest podobnie, ale co roku jest serwis, a to kosztuje. Ale po co jest ten serwis? By nabić klimę? By odgrzybić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.08.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Ale po co jest ten serwis? By nabić klimę? By odgrzybić? Co roku odgrzybianie + ewentualne naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Co roku odgrzybianie + ewentualne naprawy. PC nie trzeba odgrzybiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 20.08.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) To znaczy, że sterowniki powinny wam padać jak much, a nie padają Zastanów się co ma rekuperator. Ma dwa wentylatory, wymiennik i sterownik. W PC jest w dodatku sprężarka. Dlaczego nie wybrałeś wentylacji grawitacyjnej skoro to wszystko jest takie zawodne. Podejrzewam, że za reku dałeś więcej niż kosztuje ta nieszczęsna PC. Troche doprecyzuje, padaja jednostki wewnetrzne, ta zewnetrzna dziala... czyli sterowanie, elektronika.... rozszczelnienie ukladu... zreszta nawet rutynowa, coroczna wizyta serwisu, nabicie, wymiana filtra, ile kosztuje? z dojazdem? Licza sie tylko urzadzenia bezobslugowe, bez czesci mechanicznych ruchomych. Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez kurt76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Troche doprecyzuje, padaja jednostki wewnetrzne, ta zewnetrzna dziala... czyli sterowanie, elektronika.... rozszczelnienie ukladu... Kurt przestań, nie masz już argumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 20.08.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Poprostu wkur***** mnie stawki za czesci zamienne, rbh i kilometrowki rozmaitych serwisow, a wierz mi, ze w zakresie obowiazkow mam opieke nad wieloma urzadzeniami IT i instalacjami budynku wartosci kilkuset tysiecy.... pisze to z praktyki, aby schlodzic optymizm uzytkownikow NOWYCH urzadzen. Jedna awaria czesto bierze w leb oszczednosci z paru lat.... a gdzie zwykla amortyzacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Poprostu wkur***** mnie stawki za czesci zamienne, rbh i kilometrowki rozmaitych serwisow, a wierz mi, ze w zakresie obowiazkow mam opieke nad wieloma urzadzeniami IT i instalacjami budynku wartosci kilkuset tysiecy.... pisze to z praktyki, aby schlodzic optymizm uzytkownikow NOWYCH urzadzen. Ok, jak chcesz, ja bym chociaż pomyślał na twoim miejscu o jaśkowych gadżetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 20.08.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Mnie interesuje juz tylko ewentualnie silownia wiatrowa... wiecej juz nie wkladam w chate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.08.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Mnie interesuje juz tylko ewentualnie silownia wiatrowa... wiecej juz nie wkladam w chate. Mój kolega takie produkuje:), ale sam stwierdził, że na razie się nie opłaca. Zresztą ona też może się popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.08.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dobra koniec dyskusji, my płacimy za c0+cwu <2000rok i myślimy jak obniżyć, lepiej niech się zastanawiają ci co teraz płacą >4000zł/rok. jak dojdę do tego poziomu to zacznę się zastanawiać. Czas na inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.08.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 ja nawet rozważałem ściągnięcie chińczyka ... bezpośrednio .... ale też nieopłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 20.08.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 ja nawet rozważałem ściągnięcie chińczyka ... bezpośrednio .... ale też nieopłacalne Jakżeż nieopłacalne. Z racji tego, że ta straszna trucizna CO2 prowadzi nas do zagłady, trzeba się opodatkować. Czekamy z wielką niecierpliwością aż wreszcie Waldemar P. przepchnie nową ustawę o OZE, która to w obecnym kształcie gwarantuje odkup energii z fotowoltaiki po stawce 1100 PLN / MWh (nie, nie pomyliły mi się zera) i bodajże 650 PLN z wiatraka. I wtedy, jak pan, pani, społeczeństwo dopłaci, to się będzie opłacało. Także nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.08.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 15.06-19.08 zuzycie pradu na cwu + zmywanie + drobne bytowe 413 kWh w taniej taryfie tj. 128,33 zl brutto z oplatami abonamentowymi. Rodzina 2+2 wylacznie prysznic z perlizatorem. Sprzet Galmet 140 l za 600 zl....... sens inwestowania w bardziej zaawansowany system? no to u mnie za podobny okres ... 11,06- 19,08 zużycie prądu na cwu 176kwh + bojler 15 L pod zlewem 35kwh razem 211kwh w tym samym czasie zostało pobrane 2900 L wody podgrzanej do 60* ... ( średnio ok. 42 L na dobę ) rodzina 2+2 prysznic + czasami wanna dla małej do "topienia lalek"... sprzęt Galmet 80 L + jakieś "superlux" 15 L pod zlewem + wymiennik do kanalizy (350 zł materiały ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts