bitter 04.09.2012 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Tak jest jak napisał Arturo. Nie można tym sterować, robi to automatyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbynek001 04.09.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 W piecu Elterm możesz sam ustawić moc maxymalną jest możliwość podziału 33%, 67% i 100% mocy max. Kospel nie ma takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 04.09.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Tak jest jak napisał Arturo. Nie można tym sterować, robi to automatyka. Tak samo działa większość prostych podgrzewaczy z ciągłą regulacją temperatury (zwykle ustawianą potencjometrem), mam taki o mocy 2kW który w zależności od temperatury wewnątrz i ustawionej pobiera prąd w przedziale 0,8-2kW lub wyłącza grzałki po osiągnięciu temp zadanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpak 10.09.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Melduję się na forum:-). Będę ogrzewać prądem, elektryczne akumulacyjne i mam pytanie do już ogrzewających. Chodzi mi o sypialnię, czy ten system się sprawdza? Koleś z elektry - instalator przekonywał mnie dzisiaj, że to jest bez sensu w sypialni. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 10.09.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Melduję się na forum:-). Będę ogrzewać prądem, elektryczne akumulacyjne i mam pytanie do już ogrzewających. Chodzi mi o sypialnię, czy ten system się sprawdza? Koleś z elektry - instalator przekonywał mnie dzisiaj, że to jest bez sensu w sypialni. Co Wy na to? A co miał na myśli instalator mówiąc "bez sensu", samo to słowo bez uzasadnienia, nie ma żadnego sensu, jest ogólnikowe i stereotypowe i śmiem twierdzić, że skoro ktoś prawi takie osądy bez głębszej analizy jego wiedza jest uboga na temat ogrzewania elektrycznego akumulacyjnego (czy też nie). Nie widzę żadnych przeciwwskazań, bo niby czemu miałyby być skoro temp podłogi ma u mnie max 24*C. Temat wałkowany xx razy, rozumiem że nie masz czasu na wertowanie 600stron, więc powiem w skrócie. Po dwóch sezonach grzewczych jestem utwierdzony w przekonaniu że jedynym słusznym ogrzewaniem jest ogrzewanie podłogowe, jedyne co to można dodać do łazienki "drabinkę" do suszenia ręczników zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 te 24 stop to ile na zasilaniu a ile na powrocie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.09.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Melduję się na forum:-). Będę ogrzewać prądem, elektryczne akumulacyjne i mam pytanie do już ogrzewających. Chodzi mi o sypialnię, czy ten system się sprawdza? Koleś z elektry - instalator przekonywał mnie dzisiaj, że to jest bez sensu w sypialni. Co Wy na to? Sama sobie odpowiedziałaś. To był koleś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFIRAFI 10.09.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 te 24 stop to ile na zasilaniu a ile na powrocie:) 240v chyba że masz spadki napięcia:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 . touché Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 10.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 te 24 stop to ile na zasilaniu a ile na powrocie:) 23*C na zasilaniu, 25*C powrót;-) dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.09.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 po montażu musiałeś odpowietrzać więcej niż raz jakoś tak piszę-co mam zrobić jak drugi tydzień moja pompa kręci licznik że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.09.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 się nie śmiej zobaczysz jak sobie wklepiesz funkcję 0850 u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.09.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 prawdopodobnie odpowietrzał czymś takim http://img09.tablica.pl/images_tablicapl/10740613_2_644x461_walek-do-wylewek-odpowietrzania-zdjecia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.09.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 500 kwh przez 31 dnii z dwoma górkami po 45 stop po 5 dnii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.09.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 miedzy sierpniem a lutym w tym roku jednak są drobne różniceu mnie 120 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 10.09.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Widzę, że tu klasyków się cytuje Tak było - płyta wtedy w lutym miała tylko +9 st. C. Skończyłem wygrzewać, gdy wilgotność wewnątrz znacznie spadła. Chłopaki, ale Wy to chyba skaczecie do pompiarzy niebawem - ostanie sie Lobek, jaśko, dołączy Konrad, może wmnich da tu jakiś krótki wykład (chyba, że znów na banicji). Na żytko w jego wszystkich wcieleniach nie liczę - ponoć zlicytowali mu chatę za długi w energetyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.09.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Chłopaki, ale Wy to chyba skaczecie do pompiarzy niebawem nie ma takiej opcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 11.09.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Jak ostatnio rozmawiałem ze znajomym, to nie dał w sypialni podłogowego, dlatego że nie wiedział gdzie będzie dawał łóżko i żeby w przyszłości nie grzać go niepotrzebnie od spodu. Nie wiem czy takie uzasadnienie ma sens, więc tylko cytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.09.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 ja grzeję prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.09.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Jak ostatnio rozmawiałem ze znajomym, to nie dał w sypialni podłogowego, dlatego że nie wiedział gdzie będzie dawał łóżko i żeby w przyszłości nie grzać go niepotrzebnie od spodu. Nie wiem czy takie uzasadnienie ma sens, więc tylko cytuję Przy podłogówce wodnej nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts