jasiek71 21.09.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Toć ja u mikiego kupiłem całość Załapałem się na promocję "pierwszeństwa" i teraz Go promujesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 21.09.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 i teraz Go promujesz ... Bo warto - porównaj wypowiedzi tego fachowca do np "fachowców" od kominków, oni też sprzedają i montują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Bo warto - to ja też poproszę całą kompletną i uruchomioną instalację bazującą na PC za te 22 k ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 21.09.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 jasiek chyba za 2k? po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 21.09.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Najprawdopodobniej w tej kwocie się nie zmieścisz (nie puści Ci ciepłej wody w kable), trzeba płytę skuć, ale możesz zapytać o wycenę - na pewno odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Sterowanie każdego pokoju osobno przy ogrzewaniu akumulacyjnym uważam za bezsensowne. zależy jakie ogrzewanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Najprawdopodobniej w tej kwocie się nie zmieścisz (nie puści Ci ciepłej wody w kable), trzeba płytę skuć, ale możesz zapytać o wycenę - na pewno odpowie. ja ze swoim domem nie mam problemów i na pewno nic nie będę skuwał ... ale ojciec jest na etapie ogrzewania... niby ma być śmieciuch z buforem..., ale przy takiej cenie jak dla Arturo to chętnie przytulimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 21.09.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 zależy jakie ogrzewanie ... Ok, uzasadnij dlaczego warto mieć przy ogrzewaniu elektrycznym sterowanie każdym pomieszczeniem osobno, jeśli tak to dlaczego musi być drogi, skomplikowany system a nie zwykłe termostaty w każdym pokoju po 39zł (jak w/w) ale przy takiej cenie jak dla Arturo to chętnie przytulimy ... - to go zapytaj - może też zrobi Ci promocję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Ok, uzasadnij dlaczego warto mieć przy ogrzewaniu elektrycznym sterowanie każdym pomieszczeniem osobno, jeśli tak to dlaczego musi być drogi, skomplikowany system a nie zwykłe termostaty w każdym pokoju po 39zł (jak w/w) - to go zapytaj - może też zrobi Ci promocję. w tamtym roku już dyskutowaliśmy na ten temat ... ja mam termostaty po ok. 150 zł sztuka ... takim jak podałeś ciężko będzie wykorzystać dwie taryfy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 21.09.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 takim jak podałeś ciężko będzie wykorzystać dwie taryfy ... można, zazwyczaj do ogrzewania robi się osobną instalację sterowaną wyłącznikiem czasowym (może być najtańszy nawet za kilkanaście zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 można, zazwyczaj do ogrzewania robi się osobną instalację sterowaną wyłącznikiem czasowym (może być najtańszy nawet za kilkanaście zł). miałem tak przez pierwsze dwa sezony ... powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Twierdzę jedynie,że kable nie są tańsze od wodnej podłogówki+pieca elektrycznego a jeśli tak to jaki jest sens kabli i jakie zalety przeważają na ich korzyść. Dla mnie żadne. to tylko dla ciebie ... ( no i może paru innych którzy w takim domu nigdy nie byli ... ) równie dobrze można wsadzić do DGP od kominka nagrzewnicę kanałową , doczepić jakiś sterownik i będzie jeszcze taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Nie zapominaj,że ja w tej cenie mam pompę,która przy -20st.C ma "tylko" ok.4,5kW mocy cieplnej. Do "zwykłego" domku o przewidywanym dużym zużyciu energii,gdzie planowany jest śmieciuch za tą cenę raczej nie dostaniesz powietrznej pompy ciepła ja o tym wiem ... i dla tego będzie śmieciuch z buforem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.09.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 ja o tym wiem ... i dla tego będzie śmieciuch z buforem... Szok To ja się pytam, dlaczego nie ocieplenie? Dlaczego nie kable? Dlaczego nie system bezobsługowy? Ojciec to już zapewne nie małolat, sądząc po twoim nicku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 21.09.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 I o jakiej firmie myślisz? Mam narazie wycenę z devi, wrzuciłam ją na forum. Zobaczę jeszcze elektrę i luxbud. Coś mi się wydaje, że mąż w końcu będzie zmuszony sam położyć te kable, bo cena jest masakryczna. A TY jaki masz plan, sam układasz? kable Devi w bardzo dobrej cenie kupiłem w ogólnopolskiej sieciówce MOSS - POLECAM - ja za swoje dałem ok 9000 tys + 10 sterowników za 140 zł układanie we własnym zakresie - podłączenie elektryk inne akcesoria zbedne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.09.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 żeś kwotę wywalił odnośnie kosztów-BĘDĘ BRONIŁ ARTURA-POWIEM WIĘCEJ - chłopak trochę to przepłaciła i tak jest zadowolonyja się zmiesciłem w 20 tyś przy podłogówce co 10 cm na 123m2pompa s10 a nie jak A s8 tansza -z1300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 21.09.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 ja tam nie wiem o co się tak zacietrzewiacie.każdy robi tak jak mu jest najwygodniej.sam kładę rurki na parterze ponieważ ich koszt jest naprawdę nieduży.póki co będą jedynie dystansami dla położenia kabli grzewczych,może kiedyś się przydadzą jak już pompy będą w normalnych cenach. za kablami przemawia do mnie pełna bezobsługowość i zero śmiesznych zaworków,płynów,pompek i innych niedopracowanych dupereli. i niestety Arturo się myli ,kable są najtańsze i żadna dorabiana filozofia tego nie zmieni. K A B L E RULEZZ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Szok To ja się pytam, dlaczego nie ocieplenie? Dlaczego nie kable? Dlaczego nie system bezobsługowy? Ojciec to już zapewne nie małolat, sądząc po twoim nicku. po pierwsze dom ma ok. 200m2 po drugie (cytując ojca ) nie będzie jakiegoś g ... montował, ma być piec i się w nim palić po trzecie tam jest za dużo "doradców "... jeżeli chodzi o system bezobsługowy to bufor daje taką namiastkę bo można do niego podczepić co dusza zapragnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Poczekamy na kolejne wyceny jak chcesz porównywać wyceny to porównuj też kompletne instalacje PC robione przez różne firmy ... tam kwoty często przekraczają 50-60 tys ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 A mówienie,że kable są tańsze nie jest do końca prawdą a wprowadzaniem zamętu wśród użytkowników. Cenę robią sterowniki,czego nie da się uniknąć przy obecnych ich mocach roboczych. a kto komu każe montować moce kilkukrotnie większe niż potrzeba ...? u siebie mam siedem sterowników po 150 zł szt. jakoś nie uważam żeby były gwoździem do trumny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts