jasiek71 09.10.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A czy to ważne skąd? Ważne aby nie mylić pojęć - grzejesz ciepłem z ziemi a nie z prądu. e...noo... tak z 1/3 jest z prądu ... więc PC się załapią :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.10.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A po ok godzinie pewnie będzie mieć więcej... max 0,1* lub wcale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.10.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Tylko jeśli masz na myśli wbudowaną grzałkę na okazje wychłodzenia dolnego źródła. Co prawda urządzenie nazywa się "pompą ciepła" ale w takim stanie to ono nic nie pompuje a tylko jest zwykłym kociołkiem na prąd. Liwko natomiast twierdzi, że silniczek od kompresora to grzanie prądem. Idąc tym tokiem myślenia grzejący ekogroszkiem, gazem czy innym olejem też grzeją prądem bo mają jakieś tam pompki do powietrza czy cieczy? I według ciebie kilkaset kWh a 4000kWh nie robi różnicy? Co roku ten sam problem, komu wolno a komu niewolno tutaj pisać. Normalnie dyskryminacja grzewcza:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.10.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 ale wyziębiłeś chałupę... teraz będziesz "bujał" z tydzień zanim się rozgrzeje i przestanie "ciągnąć" od ścian ... w dzien prawie nikt i nic nie robil , rolety pozaslaniane ... dzis zostawielm otwarte - odrazu efekty widac w sobote bedzie imprezka na kartonach - temperatura moment skoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.10.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Żadnej! Jak moja bimbrownia na strychu ciągnie rocznie tyle prądu co niejedno gospodarstwo domowe to oznacza, że grzeję się prądem czy destylacikiem? To znaczy..., że należy się podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.10.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Do perfekcji jeszcze troszkę brakuje ale staram się. Tymczasem paliwo do biokominka jak znalazł Kiedyś spiryt kupowałem w takiej cenie, że grille i ogniska nim rozpalaliśmy. Był smaczny, a tańszy od rozpałki:lol: I komu to przeszkadzało?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 09.10.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Jak temat schodzi na podłogę pływającą i grubość wylewki to czemu tylko prądowcy mają się na ten temat wypowiadać. U nich jest inna podłoga i wylewka??? Mój kocioł na czarne złoto też potrzebuje prądu do grzania, a COP jest lepszy jak w PCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.10.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Pomyliłeś COP z KOP. Wungiel trzeba wyKOPać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 09.10.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 ja górnikiem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 09.10.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Mój kocioł na czarne złoto też potrzebuje prądu do grzania, a COP jest lepszy jak w PCI a takie coś umiesz zrobić? http://skrzeszew.osp.org.pl/images/news/thumbs/sadza_t1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 09.10.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 a takie coś umiesz zrobić? http://skrzeszew.osp.org.pl/images/news/thumbs/sadza_t1.jpg Próbowałem, ale bez benzyny nie da rady:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.10.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 a takie coś umiesz zrobić? http://skrzeszew.osp.org.pl/images/news/thumbs/sadza_t1.jpg O ku...wa, Karlino:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 09.10.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) http://img18.imageshack.us/img18/1426/87234743.jpg Edytowane 9 Października 2012 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.10.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 pan Kebab zalecał palenie od góry parę postów temu Ale bez przesady, komina nie zasypujemy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 09.10.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Spokojnie... nie czyść komina, popal trochę syfem różnym a będziesz mieć niespodziankę Komin od kominka tak może skończyć, ale kocioł automat z podajnikiem w piwnicy? raczej niemożliwe:-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 09.10.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 http://img18.imageshack.us/img18/1426/87234743.jpg niechybnie komuś nastąpiłem na odcisk - przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 09.10.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 niechybnie komuś nastąpiłem na odcisk - przepraszam. :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 09.10.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 No wiesz kszhu.int, kotły na eko mają katalizatory ceramiczne, więc sadza nie idzie w komin. Proces spalania w retorcie przebiega od góry, a nie od dołu jak w zwykłym śmieciuchu, czy kominku na drewno, który wydziela kondensat, a ten osadza się na szybie i w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 09.10.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 :wiggle: NIe no SORY masz kominek, palisz drewnem, jeśli tak to jak o niego dbasz, czy ta w/w fotka to z twojego domu? Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 09.10.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 jak odpaliłem kocioł na paliwo stałe to z komina żadnego dymu nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts