Liwko 18.10.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Gaz ziemny transportuje się rurociągami praktycznie bez strat, gaz ciekły ze wschodu idzie w 100% na kołach Amerigas ma nawet szerokie tory do rozlewni na śląsku. Taaaa, i płacić majątek za przesył Lobo sobie łupnie i będzie miał w dupie przesyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.10.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 czysta mechanika jak ford mustang a nie jakieś tam devilinki dla dzieciaków To w Hameryce, u nas to jak syrenka, niektórzy jeszcze pamiętają wożenie części zapasowych w bagażniku - i można było w razie potrzeby zrobić remont kapitalny silnika w drodze jak ktoś miał zapasowe tuleje na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 czysta mechanika jak ford mustang a nie jakieś tam devilinki dla dzieciaków a więc już dwie osoby potwierdzaja, że okresy przejściowe są niewysterowywalne przy akumulacji w wylewce Są sterowalne, ale trzeba się tego nauczyć w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.10.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Są sterowalne, ale trzeba się tego nauczyć w praktyce. dokładnie ... mam w domu cały czas pomiędzy 22 a 23* na zewnątrz w dzień ciepło, w nocy zimno a ja nic nie przestawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.10.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 a więc już dwie osoby potwierdzaja, że okresy przejściowe są niewysterowywalne przy akumulacji w wylewce niech te osoby najpierw sobie dobrze ustawią sterowniki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 dokładnie ... mam w domu cały czas pomiędzy 22 a 23* na zewnątrz w dzień ciepło, w nocy zimno a ja nic nie przestawiam Nuda, mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.10.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 ale nie zmieniam jak narazie ustawien sterownikow, ustawilam i jest, ale przegrzewa sie dom - temp 23 stopnie, temp podlogi 28, temp powietrza 23 i 22/21, sypialnie moja 21,5 dzieci 22. a więc już dwie osoby potwierdzaja, że okresy przejściowe są niewysterowywalne przy akumulacji w wylewce Hipka - ale swiki sie nie liczy - ona ma temperaturę podłogi na 28 ustawioną - tym się nie da sterować - taka podłoga łyknie wszystko a później oddaje do pomieszczenia energię i dlatego przegrzewa pomieszczenie - stad potrzebny kaganiec na temperaturę podłogi u mnie na razie temperatura w domu ok 20,75-21 stopni w dzień skacze o 1 w salonie i 2-3 stopnie w przedsionku - ale przez noc budynek wszystko absorbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.10.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Nuda, mam to samo weź sobie imbusa i rozreguluj rozdzielacze ... będziesz miał zajęcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.10.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Hipka - ale swiki sie nie liczy - ona ma temperaturę podłogi na 28 ustawioną - tym się nie da sterować - taka podłoga łyknie wszystko a później oddaje do pomieszczenia energię i dlatego przegrzewa pomieszczenie - stad potrzebny kaganiec na temperaturę podłogi jak się odczepi od sterowania podłogami to może nawet bez tej blokady się obejdzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 weź sobie imbusa i rozreguluj rozdzielacze ... będziesz miał zajęcie ... Po takim czasie musiał bym je najpierw znaleźć W tym roku już nic nie grzebię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ja walczyłem wiosną tego roku z przegrzewaniem podłogi, tak jak teraz swiki, ale w końcu to opanowałem. Więc temat do ogarnięcia metodą prób i błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.10.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ja walczyłem wiosną tego roku z przegrzewaniem podłogi, tak jak teraz swiki, ale w końcu to opanowałem. Więc temat do ogarnięcia metodą prób i błędów. nie powiesz, jakie masz ustawienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 nie powiesz, jakie masz ustawienia? Pisałem już wcześniej, 2 razy dziennie po 2 godziny. W południe i na wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Pisałem już wcześniej, 2 razy dziennie po 2 godziny. W południe i na wieczór A jak z każdym dniem zacznie się robić zimniej to będziesz codziennie przestawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.10.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 na wieczór ? tzn od której godziny ? droga taryfa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 A jak z każdym dniem zacznie się robić zimniej to będziesz codziennie przestawiał? Jak będzie zimno, to załączę znowu sterowanie elektroniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Jak będzie zimno, to załączę znowu sterowanie elektroniczne. Jakoś to do mnie nie przemawia. Jak z każdym dniem będzie coraz zimniej, to i w chałupie będzie podobnie. Będziesz wyziębiał aż do momentu w którym włączysz elektronikę. Ten moment to będzie sweter czy już kurtka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) Jakoś to do mnie nie przemawia. Jak z każdym dniem będzie coraz zimniej, to i w chałupie będzie podobnie. Będziesz wyziębiał aż do momentu w którym włączysz elektronikę. Ten moment to będzie sweter czy już kurtka? Cytując klasyka tego Forum Arturo72 jak dom nie jest durszlakiem, godzina załącznia nie ma znaczenia. U mnie teraz przy tej łagodnej pogodzie bez ogrzewania temperatura powietrza w domu nie spada poniżej 21st. W dzień przez duże okna potrafi się podnieść do 23. Podłogówkę włączam tylko dla samego komfortu ciepłej podłogi w nogi, tak jak to robi swiki. Jak swiki to opanuje bez niepotrzebnego przegrzewania, nie będzie miała o czym tu pisać Edytowane 18 Października 2012 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 18.10.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 niech te osoby najpierw sobie dobrze ustawią sterowniki ... Jasiek ale Ty wyraznie kiedys pisales ze zima Ci sterowniki duzo w I się załąćzają, więc Twoje ustawienia nie są najbradziej wkonomiczne, pozatym WY lubicie jakies arktyczne temperatury no i ja nie mam wykladzin na podlogach tylko wszedzie plytki i male dzieci, wiec musze grzac podlogi dla komfortu - no i - nie moge miec w nocy 23 stopnie jak w dzien u dzieciakow bo mi padna, wiec musze sterowac. Ale tylko w ich pokojach to to nie ma nic do reszty domu. u mnie na razie temperatura w domu ok 20,75-21 stopni w dzień skacze o 1 w salonie i 2-3 stopnie w przedsionku - ale przez noc budynek wszystko absorbuje Ja walczyłem wiosną tego roku z przegrzewaniem podłogi, tak jak teraz swiki, ale w końcu to opanowałem. Więc temat do ogarnięcia metodą prób i błędów.i temperatura w domu - przy 21 to nie ma problemu ani z przegrzaniem ani ze sterowaniem - ale jak ja pisalam - mam inne priorytety - ja nie chodze zima w swetrach u mnie w domu rozbieraja sie grzejacy weglem wiec chyha jest naprawde cieplo, ja nie oszczedzam i nei chce sie chwalic wynikami. U mnie temp nigdy nie spada ponizej 22 stopnie, teraz mam 22,5 stopnia i dygoce z zimna wiec nie porownujmy naszych sterowan. Niemniej - upieram sie nadal przy tym, ze w okresach przejsciowych nei da sie nie przegrzewac domu jezeli nie steruje sie recznie ustawieniami chyba ze nieekonomicznie znow zostawimy je na caly rok z zalozeniem ze zima beda sie wlaczac niezaleznie od taryfy. Wysterowywalne najzwyklejszą pogodówką. tzn ??? Jak - do kazdego sterownika pogodowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.10.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ja to raczej mówię o nowym wykonaniu i pogodówce sterującej odp. obwody czyli BEZ indywidualnych sterowników. Trochę dla mnie w dzisiejszych czasach sterownik w każdym pomieszczeniu to archaizm. W każdym pomieszczeniu to ma być czujnik temp. podłogi i/lub powietrza a ich wskazania zebrane w centralnym sterowniku z danymi pogodowymi. Im dom bardziej ocieplony tym sterownie niecentralne ma większe znaczenie i sens. Archaizm? W Polsce to dopiero wchodzi, na "zachodzie" to żadna nowośc sterownie domem w systemach KNX/EIB czy tym podobne, tam sterowanie niecentralne to podstawa, czego ostatnie dni są potwierdzeniem ogrzewanie załacza się tylko w łazience, od wczoraj nie chodzi nawet w sypialni. Jak zamieszkasz to postaraj się sterować tylko czujnikami podłogi, powodzenia, przerabialem to i to się kupy nie trzyma. Widze ze w tym temacie średnio co dwa tygodnie jest mowa o tym samym, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts