Lobo_M 24.10.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 nie chce byc niegrzeczna, ale jak teraz juz kombinujesz z ustawieniami, bitter, to co bedzie w srodku zimy:-) przysun sobie lozko blizej pieca, zebys sterowal nim bez wychodzenia spod koldry:-) zabijacie, panowie, podstawowe zaletę ogrzewania elektrycznego, jaka jest bezobslugowosc wejdź na swój profil i przeczytaj ostatnie, a może nawet wszystkie posty jakie umieściłaś. czy jest w nich coś więcej poza biciem piany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 (edytowane) wejdź na swój profil i przeczytaj ostatnie, a może nawet wszystkie posty jakie umieściłaś. czy jest w nich coś więcej poza biciem piany? zaczne grzac, to bedziemy rozmawiac konkretnie, na razie przysluchuje sie, jak zapętlacie rzeczy oczywiste a w czym problem, jesli wolno spytac? czy, procz pradu, oszczedzasz tez na transferze? lepiej przejrzyj swoje posty, doinstaluj polski slownik i popraw swoje bledy ortograficzne, bo juz Ci ktos zwracal kiedys uwage. phi, damski bokser sie znalazł żonę tez tak musztrujesz? bez odbioru. Edytowane 24 Października 2012 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Nie ma co przesadzać, to akurat zmienia się samo ale zgadzam się, że na początku trzeba, jak przy wszystkim, trochę popracować z ustawieniami ale docelowo, zwłaszcza przy kablach, to ma być totalnie bezobsługowe, nawet bez wyłączania bezpieczników latem. a kolega sprzed 2ch postow wyzej wylącza:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.10.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 zaczne grzac, to bedziemy rozmawiac konkretnie, na razie przysluchuje sie, jak zapętlacie rzeczy oczywiste a w czym problem, jesli wolno spytac? czy, procz pradu, oszczedzasz tez na transferze? lepiej przejrzyj swoje posty, doinstaluj polski slownik i popraw swoje bledy ortograficzne, bo juz Ci ktos zwracal kiedys uwage. phi, damski bokser sie znalazł żonę tez tak musztrujesz? bez odbioru. ktoś, kiedys, gdzieś itd. zawsze na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.10.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Tylko proszę jutro postów nie kasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 24.10.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 (edytowane) bitter, ustaw zakresy godzin na tanią i drogą taryfę. Później daj na tanią temp. żądaną + początkowo 1*C (ew. później mniej lub więcej). Na drogą ustaw np. 10*C. Druga sprawa to kombinacje z krzywą grzania. Trzecia - 1. sezon grzewczy to obserwowanie systemu i nauka, dopasowanie ustawień sterownika. Do tego dom dopiero zamieszkały, zimny i mokry, no i w ogóle najpierw dokończ wełnę na stropie Edytowane 24 Października 2012 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 24.10.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Pętle odpowietrzałes po kolei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 25.10.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Ja przez cały rok nic nie dotykam. Anglosaska filozofia.... nawet idiota ma sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.10.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Ja przez cały rok nic nie dotykam. Anglosaska filozofia.... nawet idiota ma sobie poradzić . będzie nas trójka, bo jeszcze jasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.10.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 dla urozmaicenia filmik jak się kable zalewało na rurkach oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.10.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 dla urozmaicenia filmik jak się kable zalewało na rurkach oczywiście http://youtu.be/-in2m3cuCFg czemu na rurkach? i czemu oczywiście?? i gdzie te rurki ? wygląda zupełnie jak u mnie , tj kable bezpośrednio na siatce będzie nas trójka, bo jeszcze jasiek jest nas znacznie więcej ... wczoraj poprawiłem ostatni sterownik , nie dotykam już ich do końca tego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) czemu na rurkach? i czemu oczywiście?? Takie kaprycho chyba,ale kto bogatemu zabroni Brakuje jeszcze mat grzewczych pod kaflami,wtedy już full wypas Ale kto wie,wszystko jeszcze przed qubic... Edytowane 25 Października 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.10.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 ok już chyba wiem o co chodzi ... chwilowe zaćmienie ... w sensie że 1 warstwa wylewka z rurkami na wodną - w razie czego , następnie siatka i kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 25.10.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 wczoraj poprawiłem ostatni sterownik , nie dotykam już ich do końca tego sezonu Jak przyjdzie prawdziwa zima, jeszcze będziesz poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.10.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 się okaże - dopiero uczę się tego jak się ogrzewa dom kablami, jak reaguję taki czołg i ta cała akumulacja ... zobaczymy NIE MÓWIĘ NIE z założenia sterowniki są ustawione i mają za mnie wszystko robić , a ja mam się niczym nie przejmować i nie dotykać tego wcale jedyne zagrożenie to ustawienia (czas grzania) obecnie 3h w nocy i 2 w dzień - wszystko w taniej taryfie - przy dużych mrozach może okazać się to zbyt krótkim czasem grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.10.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 się okaże - dopiero uczę się tego jak się ogrzewa dom kablami, jak reaguję taki czołg i ta cała akumulacja ... zobaczymy NIE MÓWIĘ NIE Dom będzie wysychał, będziesz musiał robić korekty. W dwóch następnych latach też raczej będziesz jeszcze korygował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.10.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 A od czego są inteligentne algorytmy? Od rzeczy mechanicznych i powtarzalnych jest maszyna - niech bada i koryguje sama. Życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 25.10.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Życie Liwko liwko skocz po Piwko, takie jest właśnie życie Kto już mieszka ten wie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.10.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 się okaże - dopiero uczę się tego jak się ogrzewa dom kablami, jak reaguję taki czołg i ta cała akumulacja ... zobaczymy NIE MÓWIĘ NIE z założenia sterowniki są ustawione i mają za mnie wszystko robić , a ja mam się niczym nie przejmować i nie dotykać tego wcale jedyne zagrożenie to ustawienia (czas grzania) obecnie 3h w nocy i 2 w dzień - wszystko w taniej taryfie - przy dużych mrozach może okazać się to zbyt krótkim czasem grzania nie nauczyles sie czytajac? ja juz wszystlo wiem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.10.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 a bo mi drukowane szkodzi i mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts