korys 03.01.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Zużycie prądu na c.o za grudzień 210,1 kWh. Od początku sezonu grzewczego 321,5 kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.01.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Zużycie prądu na c.o za grudzień 210,1 kWh. Od początku sezonu grzewczego 321,5 kWh. a jeśli moge spytac - ile na cwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.01.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 na kopule autorusa sie wzorował sam Pierre Cardin i też ładnie wyszło, ale mostek do gruntu jest potworny; proszę zwrócić uwagę na montaz okien w warstwie ocieplenia. http://i.pinger.pl/pgr227/8c51417e000555d34ab8b2ac/przyjecie-w-cannes.jpg I dlaczego ta rodzina mieszka po za domem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 03.01.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 a jeśli moge spytac - ile na cwu? za poprzedni rok 1800 kWh ( II taryfa ) - 3 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 03.01.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Zużycie prądu na c.o za grudzień 210,1 kWh. Od początku sezonu grzewczego 321,5 kWh. Już chciałem napisać, że ładny wynik za całość, ale jak spojrzałem na metraż to aż oczy przetarłem:) To ja mam główny pokój większy o 12 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 03.01.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 I dlaczego ta rodzina mieszka po za domem??? ponieważ mieszkają pod palmą, a w domu chronią się tylko przed upałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 03.01.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Już chciałem napisać, że ładny wynik za całość, ale jak spojrzałem na metraż to aż oczy przetarłem:) To ja mam główny pokój większy o 12 % to jesteś Panisko !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.01.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 za poprzedni rok 1800 kWh ( II taryfa ) - 3 osoby zapnij powietrzną PC, bo ten bojler to rozpusta przy Twoim zuzyciu na NCO zdradzisz z grubsza, czy reku wlasnej konstrukcji to wymiennik - gotowiec i reszta po swojemu czy jakies niestandardowe rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.01.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 I dlaczego ta rodzina mieszka po za domem??? podziwia jego design - to oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 03.01.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 zapnij powietrzną PC, bo ten bojler to rozpusta przy Twoim zuzyciu na NCO zdradzisz z grubsza, czy reku wlasnej konstrukcji to wymiennik - gotowiec i reszta po swojemu czy jakies niestandardowe rozwiązanie? niestety, przy miesięcznych kosztach za CWU na poziomie 60 - 80 zł żadna inna opcja nie wchodzi w rachubę. Dla 4 lub więcej zamieszkałych osób można coś kombinować. ( PC, solary , odzysk z szarych ścieków ) reku: wymiennik HITEX, wentylatory EBM - sprawdzone rozwiązania trudno jest przeskoczyć sprawnością ( prawdopodobnie - niemożliwe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 03.01.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 zapnij powietrzną PC, bo ten bojler to rozpusta przy Twoim zuzyciu na NCO rozpusta, to nie ciepła woda , a śmieci szacuję, że za wywóz śmieci w/g nowych zasad rocznie zapłacę więcej niż za ogrzewanie domu... !!! świat staje na głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.01.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 niestety, przy miesięcznych kosztach za CWU na poziomie 60 - 80 zł żadna inna opcja nie wchodzi w rachubę. Dla 4 lub więcej zamieszkałych osób można coś kombinować. ( PC, solary , odzysk z szarych ścieków ) reku: wymiennik HITEX, wentylatory EBM - sprawdzone rozwiązania trudno jest przeskoczyć sprawnością ( prawdopodobnie - niemożliwe ) czyli zestaw typu TB albo AM fakt, trudno to przeskoczyć; myślałam, że jakieś autorskie rozwiązanie typu rura w rurze - ktoś o tym pisał kiedyś, że ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.01.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 zapnij powietrzną PC, bo ten bojler to rozpusta przy Twoim zuzyciu na NCO rozpusta, to nie ciepła woda , a śmieci szacuję, że za wywóz śmieci w/g nowych zasad rocznie zapłacę więcej niż za ogrzewanie domu... !!! świat staje na głowie... jak zniosą obowiązek meldunkowy, to się wszyscy wymeldujecie i koszta spadną do 0pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 03.01.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 czyli zestaw typu TB albo AM fakt, trudno to przeskoczyć; myślałam, że jakieś autorskie rozwiązanie typu rura w rurze - ktoś o tym pisał kiedyś, że ma rura w rurze to czysta idea fix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.01.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Czy ktoś może mi sprezentować PCi? Też chcę mieć roczne zużycie 1800kWh, ja mam tyle w półtora miesiąca ;-( Trzeba było tego hewalexa zapodać, tyle że bydle pewnie rzęzi srogo w domu a ja mam sypialnie za pom. gosp. zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 03.01.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 jak zniosą obowiązek meldunkowy, to się wszyscy wymeldujecie i koszta spadną do 0pln no nie do końca, meldunek jest jednak w wielu sprawach koniecznością ( jeszcze co najmniej do końca 2016 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.01.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Czy ktoś może mi sprezentować PCi? Też chcę mieć roczne zużycie 1800kWh, ja mam tyle w półtora miesiąca ;-( Trzeba było tego hewalexa zapodać, tyle że bydle pewnie rzęzi srogo w domu a ja mam sypialnie za pom. gosp. zaraz na CWU? w poltora miesiąca? czyżby jacyś forumowicze się u Ciebie kąpali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.01.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 na CWU? w poltora miesiąca? czyżby jacyś forumowicze się u Ciebie kąpali? Czyżbyś miała kogoś na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.01.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Czyżbyś miała kogoś na myśli? po zuzyciu ich poznacie - skoro korys oszczędny z zasady patrzac na stopkę, zuzywa 1800kWh / rok przy 3 osobach, to jak ktos inny zuzywa 1000kWh, to sie myje dwa razy rzadziej albo sie myje u kogoś ...albo w tej samej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 03.01.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 po zuzyciu ich poznacie - skoro korys oszczędny z zasady patrzac na stopkę, zuzywa 1800kWh / rok przy 3 osobach, to jak ktos inny zuzywa 1000kWh, to sie myje dwa razy rzadziej albo sie myje u kogoś ...albo w tej samej wodzie Mnie już tu nic nie zdziwi:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts