malux20 06.01.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 jasiu a szlo by zalożyć kabe pod deskę 15mm i tym grzaćw twoim domu to ten 1kwh to i tak bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 jasiu a szlo by zalożyć kabe pod deskę 15mm i tym grzać w twoim domu to ten 1kwh to i tak bez znaczenia a ciebie to boli Moje zużycie...? dom zużywa dokładnie tyle na ile ma w danej chwili apetyt, ani mniej ani więcej ... ja z niecierpliwością poczekam na twój pierwszy normalnie eksploatowany cały rok bez rozpalania kominka, kombinowania z obniżaniem i podnoszeniem temperatury ... a potem się zobaczy jakie to 6-7 razy niższe rachunki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.01.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Wiem, że nie chcesz czytać albo raczej nie rozumiesz słowa pisanego - adiqq już odpowiedział. Ty wiesz swoje a Ja swoje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 absolutnie mnie nie bolichodzi o to że ten 1 kwh wiele ci nie zmieni to raptem1-2 % zapotrzebowaniadziękuję za troskęczy to moja wina że jeszcze nie mieszkam a i tak trzymam w całym domu wyższą temp od ozc okolo21 stopkominek -ok dziękuję rozumiem że wypalenie 30-35 kg drewna w grudniu to przestępstwote drewno to trochę bezsensu ze względu na to że pogodówka w 100% kontoluje temp w domu to ona olewa rozpalenie kominkaok możesz sobie doliczyć do mojego grudniowego zużycia z 50- 60 kwhno to wtedy wyszedłby mi gru-350 kwhzdradż jaką temperaturę w niezamieszkalej budowie zimą miałeś okazję utrzymywać - też okolo 21 stop.a jak z tą podłogą drewnianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.01.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 absolutnie mnie nie bol i chodzi o to że ten 1 kwh wiele ci nie zmieni to raptem1-2 % zapotrzebowania dziękuję za troskę czy to moja wina że jeszcze nie mieszkam a i tak trzymam w całym domu wyższą temp od ozc okolo21 stop kominek -ok dziękuję rozumiem że wypalenie 30-35 kg drewna w grudniu to przestępstwo te drewno to trochę bezsensu ze względu na to że pogodówka w 100% kontoluje temp w domu to ona olewa rozpalenie kominka ok możesz sobie doliczyć do mojego grudniowego zużycia z 50- 60 kwh no to wtedy wyszedłby mi gru-350 kwh zdradż jaką temperaturę w niezamieszkalej budowie zimą miałeś okazję utrzymywać - też okolo 21 stop. a jak z tą podłogą drewnianą? cały rok... i wszystko jasne ... teraz to sobie możesz liczyć ... mnie najmniej interesuje to ile zeżre ogrzewanie w nie zamieszkałym domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.01.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 od 21.11.2011 do 21.11.2012-3223,41zł zużycie 7667kWh średnia cena za kWh-0,42zł Jak na PC gruntową to trochę dużo. Jasiek, R&K, bitter, Lobo i inni nie mają PC, a koszty ogrzewania mają podobne. A w tym okresie co podałeś było jakieś 4,5 miesiąca sezonu grzewczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Jak na PC gruntową to trochę dużo. Jasiek, R&K, bitter, Lobo i inni nie mają PC, a koszty ogrzewania mają podobne. A w tym okresie co podałeś było jakieś 4,5 miesiąca sezonu grzewczego. to są jego całkowite ... razem z "żarówkami"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Jak na PC gruntową to trochę dużo. Jasiek, R&K, bitter, Lobo i inni nie mają PC, a koszty ogrzewania mają podobne. A w tym okresie co podałeś było jakieś 4,5 miesiąca sezonu grzewczego. To jest kwota za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 piszesz że cię nie intersuje ile niezamieszkaly dom bierzea co on jakiś gorszy od zamieszkalego?podpowiedz bo ja sam jestem ciekaw czy zamieszkaly z zyskami/stratami spali mniej czy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 cały rok... i wszystko jasne ... teraz to sobie możesz liczyć ... mnie najmniej interesuje to ile zeżre ogrzewanie w nie zamieszkałym domu... co zmieni caly rok grudzień to grudzień troszkę to dziecinne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.01.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 piszesz że cię nie intersuje ile niezamieszkaly dom bierze a co on jakiś gorszy od zamieszkalego? podpowiedz bo ja sam jestem ciekaw czy zamieszkaly z zyskami/stratami spali mniej czy więcej przecież sama energia na PC to nie jest wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 o czym k...a p....sz?mowa tu tylko o grzaniuno tak mi się zdawalo po temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.01.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Chyba nie do końca - ja piszę konkrety a Ty te swoje nie wiadomo co. Piszę, że bzdurą jest traktowanie zużycia prądu na cele "bytowe" jako energii grzewczej (nawet żarowa żarówka nie daje tyle ciepła ile pobiera energii) i tylko tyle. no tak faktycznie ... 100w to jakieś 99w ciepła ... normalnie z 1% w plecy ... daruj sobie ... ja wymiękam bo nie potrzebuję przepychanek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 jasiu a ty z kurami dzieciaki posyłasz dołóżek czy jak ja to wychodzę z założenia każdy mniej więcej ma tyle samo kompow , żarowek pralek:wiggle: to zyski hehe mamy podobne. daj na luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 no nie jestem debilem żeby podawać zużycie na cieplo z ogólnego licznika:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 chyba nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 o czym k...a p....sz? mowa tu tylko o grzaniu no tak mi się zdawalo po temacie . wszystko co w chałupie na prąd to grzejniki... (co nie którzy sądzą inaczej ale to ich sprawa ...) zwiemy to potocznie zyskami bytowymi... każdą chałupę najpierw grzeją te zyski a dopiero co zabraknie to źródło CO... zyski mają COP 1 a PC trochę korzystniejszy ... zmienia się proporcja na niekorzyść CO... dochodzi jeszcze masa innych pierdoł ... ale nie muszę tego wcale nikomu udowadniać pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 dobry jesteś to z tych żarówek [zbierze się pewnie ze 100wat/h wszystkiego mi pogorszą czy polepszą zużycie na grzanie?procentami , proporcjami możemy się bawić ja proponowalbym skupić się na koszcie na grzaniamozemy mnożyć średnią pierdów x ilośc mieszkańców to też zyskipewnie gus ma jakieś dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.01.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 To jest kwota za całość A ile z tego łyknęła PCI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 cały czas mam środek domu robiony plytki , meble farby , parkiet świeci się caly dzień , dzień w dzień herbatki na czajniku muszę ich wygonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts